Finalesmagning 2016 i Aalborg

For 13 . år i træk kunne Danske Ølentusiaster i Aalborg byde velkommen til finalesmagning. Denne gang var det første gang vi ikke havde samtlige kandidater på bordet.

 

 

Denne gang var der 9 finalekandidater og tre kategorier. Under 4%, mellem 4,1% og 7,0% og endelig 7,1% og over. Desværre var det ikke lykkedes at skaffe en enkelt af øllene, da den var brygget i så FÅ eksemplarer at det kun lykkedes for et par lokalafdelinger at skaffe den.

 

 

Lidt ærgerligt at det ikke kunne lykkes at samle dem alle! I Aalborg valgte vi derfor at supplere op med et par øl som man ikke kunne stemme på - de var såkaldt ustembare. Det drejede sig om Obama fra Ugly Duck og Islay Cask Imperial Stout fra Det Lille Bryggeri

De 9 øl i finalefeltet var:

UNDER 4%:

Fur Julefrokost, 2,7% - Fur Bryghus

Politikeren, 2,7% - Syndikatet

Røgøl, 3,9% - Det Lille Bryghus

MELLEM 4 OG 7%

Kong Henrik, 5,0% - Hornbeer

Jacobsen Porter, 6,5% - Husbryggeriet Jacobsen

Madagascar, 6,5% - Thisted Bryghus

7,1% OG DEROVER

Jack & Beer, 8% - Thisted Bryghus

Willemoes Jul 2016, 8,2% - Bryggeriet Vestfyen

Julegris(k) 2, 9% - Hornbeer

Sune havde skaffet øllet og Tommy og et madhold sørgede for at vi fik noget at spise. Preben fortalte kort om Øllets Dag. Gert præsenterede alle øllene. Steen og Tommy talte som altid stemmerne op.

I stedet for den lange liste på mere end tusinde nye øl var det denne gang bryggerierne og medlemmerne som indstillede øllet der kunne stemmes om i første runde.

Da finalefeltet blev afsløret opstod den sædvanlige utilfredshed som har præget afstemningen gennem mange år.

Det er tilsyneladende ikke alle ølfolk, som er lige vilde med demokrati.

Flere har udtalt at det er den ringeste finalesmagning der nogensinde har været afviklet, og i Århus valgte man faktisk at aflyse - der var for få tilmeldte...

Ved smagningen i Aalborg dukkede der 34 op. Og desværre må man konstatere at mange var enige med kritikerne - men der blev da alligevel fundet nogle vindere...

Under 4%
Snæver sejr til Fur Julefrokost med 19 stemmer. Politikeren fra Syndikatet fik 15 stemmer. Begge øl indeholder 2,7%. Røgøl fra Det Lille Bryggeri ku vi ikke skaffe og den fik derfor ingen stemmer.


Mellem 4,1 og 7,0%
Kong Henrik fra Hornbeer fik en enkelt stemme. Jacobsen Porter fra Jacobsen fik en andenplads med 15 stemmer og Madagascar fra Thisted Bryghus blev vinder i denne kategori i Aalborg med 18 stemmer.


Over 7,1%
Jack & Beer fra Thisted Bryghus fik 7 stemmer. Willemoes Jul 2016 blev toer med 11 stemmer. Vinder i den stærkeste kategori blev i Aalborg Julegris(k) 2 fra Hornbeer med 15 stemmer.


De 34 fremmødte blev også bedt om at pege på en samlet vinder - her vandt Julegris(k) 2.

 

 

1000tak for et herligt hyggeligt møde...

Da der var bestilt alt for meget øl hjem - blev der lavet en lille auktion, hvor lokalformanden agerede oplagt auktionarius - og flere, her i blandt el prebzi, mente at have lavet et særdeles godt køb!

Stemningsbilleder