Klosterøl smager bedst i klostret

 

Der var ØL på Aalborg Kloster lørdag den 21/1 i tidsrummet 15 til 19, hvor Flemming Starcke-Jensen fortalte om Trappistmunke og klosterøl i helt fantastiske omgivelser.

De historiske lokaler dannede en hel perfekt og aldeles eminent ramme for Danske Ølentusiaster i Aalborgs smagning af trappist- og klosterøl, som endte med at blive lige så stor en begivenhed som vi havde planlagt og håbet.

Flemming, der som altid var grundigt forberedt, fortalte engageret og levende og havde et godt greb om forsamlingen, der bestod af 70 ølentusiaster.

 

 

 

 

Oplægsholder var, Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Flemming Starcke-Jensen, der gennem adskillige år har turneret rundt i landet for at formidle sin passion for klosterøl og trappistordenen.

Han fortalte vidende og engageret om trappistordenen, som er en striks underorden af cistercienserne - og faktisk er den strengeste orden indenfor den romersk katolske kirke.

I dag sætter mange lighedstegn mellem trappisterne og øl - og trappistøl er da også øl, som er - og skal være - udelukkende brygget på trappistklostre af munke eller under munkenes vejledning.

Men faktisk produceres der andet end øl på trappistklostrene rundt omkring i verden - de laver også brød, ost og grøntsager.


 

Flemming flettede flot Aalborgs klosters lange historie og højdepunkter ind i sit oplæg som rungede ud i klostrets spisesal, hvor arrangementet foregik.

Forsamlingen smagte 10 spændende øl. 7 ægte trappister og 3 klosterøl som alle stor til køling ude på Munkegangen.

Smagningen endte med at blive lige så stor en begivenhed som vi havde planlagt og håbet, konstaterede den yderst tilfredse lokalformand for Danske Ølentusiaster i Aalborg, Gert Svanborg Sloth.

Det var mere end bare en ølsmagning - faktisk kan det beskrives som en reel kulturel oplevelse, siger lokalformanden med et bredt smil.

Begivenheden fik en masse pressefokus - både før og efter, og især masser af plads i ugeaviserne. Se hvad webredaktionen hos Midt-Vest-Avisen fik ud af lokalformandens søndagsskriveri...

 

 

Stemningsbilleder