ØLKULTUREL TUR RUNDT i AA STOR SUCCES

Det var en fantastisk tur som Niels, Preben og Gert havde arrangeret. Det var et ekstra plus at vejret var skønt.

De 49 deltagere mødtes hos Lene Højlunds glaspusteri klokken 13 og fik straks skænket en Hvede IPA fra Bryggeriet Indslev. Så fortalte Preben lidt om øl og glas og Lene viste os  hvordan hun laver et ølglas.

Sidste programpunkt her stod Niels Tikjøb for. Han fortalte til stor morskab på sin helt egen karakteristiske måde om Porse Guld fra Thisted Bryghus, og om porseplukning, mens folket nød netop denne øl.

Så fik deltagerne udleveret et smageglas og drog ud i det gode vejr. Næste stop var Wildebeest, hvor de inderste rum på førstesalen var reserveret til os - her fik vi alle et glas fyldt med kaffeporteren Still Lifestyle fra Dry & Bitter Brewing Company og Johann fortalte levende og begejstret om stedet.

Så gik vi de 400 meter hen til Basement Beer Bar, hvor det viste sig at vi skulle have endnu en porter (det var stederne selv der suverænt bestemte hvad vi skulle smage). I kælderen hos Nikolaj fortalte han kort om sit sted og serverede Smoked Rye Porter, som håndbryggerne Kristian og Ebbe fra Aalborg vandt sølv med ved DM i Håndbryg 2015.

Så gik turen til Nordkraft, hvor vi skulle op på 13. etage og se udsigt ud over Aalborg - udfor VisitAalborgs kontor. Desværre kunne vi ikke komme indenfor og se det flotte vue ud over fjorden fra deres mødelokale. Vi smagte Hvede Bock fra Bryggeriet Indslev.

Herefter valgte vi at søge nedad mod nærmeste toilet ud for Turbinetorvet hos Nordkraft. Preben og Ivan greb straks muligheden for at fortælle om Øllets Dag i september - som foregår netop her.

Vi lavede endnu en ændring i programmet og gik ned til kajen foran Musikkens Hus, hvor vi fik Fabel fra Nibe Bryghus - det helt rigtige sted at nyde den.

Det var første gang vi lavede det her - men alt tyder på at dette arrangement er et af dem som ender med at blive en tradition. Det var en kæmpeSTOR succes. Og ydermere var der en hel del førstegangsdeltagere, som var meget positive.

Så gik vi langs Den Nye Havnefront ned forbi Utzon Center og Honnørkajen, hvor vi drak Limfjordsporter ud for Toldbod Plads. Vi donerede de medbragte flasker til byens flaskesamlere.

Vi ankom planmæssigt til El Mariachi, hvor Claus og hans personale havde store problemer med at hælde den ekstremt skummende og meget syrlige porter fra Birra Del Borgo op til os. Det var den første øl på turen som delte vandende. Nogle var vilde med den - og andre mente at den måtte have en fejl grundet syrligheden.

Humøret var stadig højt og stemningen god, da vi ankom hos Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub. Det var desværre ikke muligt at sidde i samlet flok, så herinde blev selskabet delt og vi fik desværre aldrig rigtigt taget en samlet afsked, hvilket dels virkede lidt kavt og så var det også en noget træls og mærkelig afslutning.

Vi fik skøn ølgryde derinde og for første gang denne dag selv lov til at bestemme hvilket øl man fik serveret. Med i den aftalte pris var der nemlig to optankninger i det medbragte smageglas. Et glas som deltagerne i øvrigt fik lov til at tage med sig hjem.

Et fantastisk arrangement med herligt samvær, kulturelle oplevelser, 10 spændende øl, indlagt motion og højt humør for kun 200 kroner.

På arrangementskomiteens vegne: Tak til alle for en god tur. Det var fedt at have Jer med rundt - vi håber at I er med på den en anden god gang!

 

 

Stemningsbilleder