Ølsmagningskoncert med HumlePraXis

 

Efter Årsmødet var der ordinært medlemsmøde med 40 deltagere. Kenneth Larsen fra HumlePraXis leverede en ølsmagningskoncert, som var både særdeles velsmagende og vellydende. Det er sjældent set at så mange har haft sin smartphone på arbejde ved et medlemsmøde. Det var en stor helhedsoplevelse som skulle foreviges med andet og mere end et billede, man skulle jo have musikken med - så der blev filmet en del video ved dette møde...

 

Kenneth Larsen ejer bryggeriet HumlepraXis ved Nørre Snede. Han satser på øl med god smag og karakter uden de høje procenter. Han har et 200 liters anlæg, i mikrobryggeriet hvor han producerer 8-10.000 flasker letdrikkeligt øl om året.

Kenneth har spillet klarinet i Odense Symfoniorkester i 25 år, sideløbende kører han mindfullness-  og meditationskurser.

 

Vi smagte 8 øl fra serien ”Hærvejsøl”, og til hver øl spillede Kenneth et stykke musik på klarinetten og hver øl har også sit eget haiku-digt - se mere om det i næste spalte....

Øl nr. 1. ”Hærvejssol”
Pale Ale på 5,6%
Musik: ”The Girl from Ipanema".

Øl nr. 2. ”Hærvejsale”
Amber Ale på 5,6%
Musik: Carl Nielsens "Fynsk Forår".

Øl nr. 3. ”Hærvejsfyr”.
Special ale på 5,6%
Musik: Naturligvis – ”I skovens dybe, stille ro”. Det afstedkom et lille suk og andægtig ro. Øllet er tilsat friske granskud. Dråber af harpiks i skoven.

Øl nr. 4. ”Hærvejs IPA”.
India Pale ale på 5,8%.
Musik: Den distræte, nærsynede brilleslange". Skønne klarinetstrofer tilsat den fortællende historie om den distræte brilleslange, som forsøgte at æde sig selv fra enden af…

Øl nr. 5. ”Hærvejsild”
Chili blond på 6%
Musik: Et stykke af J.S. Bach.

Øl nr. 6. ”Hærvejsrøg”.
Røgøl på 5,6%.
Musik: ”Take five” med Dave Brubeck. Øllet er brygget med whisky røgmalt.

Øl nr. 7. ”Hærvejsnat”.
Lakridsstout på 6%
Musik: Elefantens vuggevise". Vældig god øl til vinterhalvåret, brygget m/ ren lakrids.

Øl nr. 8. ”Hærvejsjul”.
Jule IPA på 6%
Musik: ”When you wish upon a star” fra Disneys Juleshow – som vi alle kender. Øllet er mørkt, med rødligt skær. Noter af Jul. Delikat humle.

 

 

Hver af Hærvejs øllene har naturligvis også sit eget haiku digt:

  • "Hærvejs Sol - hyldest til hyrden på rejsen"
  • "Hærvejs Ale - smagen af solskin på vandring"
  • "Hærvejs Fyr - dråber af harpiks i skoven"
  • "Hærvejs IPA - duften af fyrnål på vejen"
  • "Hærvejs Ild - solnedgang gløder i glasset"
  • "Hærvejs Røg - hvile og nærvær ved bålet"
  • "Hærvejs Nat - kalder på møder i mørket"
  • "Hærvejs Jul - varmen og glæden ved træet"

 

Det var muligt at købe øllet i kassevis, det var der flere som benyttede sig af. Det var jo alt sammen dejligt øl på de der 5 til 6%.

 

 

Sidst vi havde en smagning med musik var i 2008 ved vores skotske ølsmagning i 2008. Dengang havde vi et helt sækkepibeorkester til at trave op og ned ad gulvet i lokalerne hos Vinspecialisten Aalborg i Vingaardsgade. Sammenlignet med den var musikken som Kenneth Larsen leverede en del mere afdæmpet. Men summasummarum en smagning med Kenneth Larsens kombi af øl- og musikoplevelse kan helt bestemt anbefales. Det har en hel del af foreningens lokalafdelinger fundet ud af.

Det var en artikel i ØLentusiasteN samt kommentarer fra folk der havde oplevet en ølsmagningskoncert der gjorde at vi tog kontakt til Kenneth Larsen - det har vi på ingen måde fortrudt...