Finalesmagning i ÅdØ i Torvesalen i Nørresundby

33 deltagere var med da Lokalafdeling Aalborg afviklede FINALEsmagning i Årets danske Ølnyhed. Lokalformand Anne Lise Knørr bød velkommen - hun havde også lavet en skøn omgang chili con carne med limfjordsporter som vi i den grad nød mellem øl nummer 6 og 7. FANTASTISK mad!

Lokalnæstformand Gert Svanborg Sloth præsenterede alle 9 finalister - han valgte den nemme løsning og læste beskrivelserne af øllene højt fra artiklen i ØLentusiasteN # 102.

Tommy og Steen talte stemmerne op. Det var 3 sikre vindere som de forsamlede udpegede. I kategorien under 4% vandt Fur Påskefrokost. I kategorien mellem 4 og 7% vandt Ugly Duck Kinky Cowboy Texan IPA. I kategorien over 7% vandt Hornbeer Trumputkim.

Det var dejligt at se hvordan medlemmerne hjalp med at rigge an og rydde op. Tak & HØJT SKUM

 

 

Der var lavet en del ændringer til dette års afvikling af Årets danske Ølnyhed. En af tingene var taget med fra det seneste år - nemlig at bryggerierne og medlemmerne kunne / skulle indstille. Der ud over var det besluttet at ekspert-paneler bestående af øldommere, ølbloggere, øljournalister, ølsommerlierer og lidt almindelige ølentusiaster skulle finde finalefeltet ved blindsmagning. Modsat tidligere år skulle man deltage i en officiel finalesmagning for at få lov til at stemme.

Det er kommet frem at der i 2017 kom mere end 1600 nye øl ud fra de danske bryggerier. Når man så kan se at der kun var indstillet 80 i alle 3 kategorier - så ser det ærligt talt noget sølle ud! 42 øl var indstillet af bryggerier og 38 var indstillet af medlemmer. Som i fjor var der 3 kategorier - U4, altså under 4% - M47, altså mellem 4 og 7% - O7, altså over 7%. Der var indstillet 12 øl i den lave kategori, 40 i den midterste og endelig 28 i den høje.

I den lave kategori var 4 af 12 øl indstillet af bryggerier (og kun 3 af dem nåede frem), 8 af 12 var indstillet af medlemmer. 2 var ikke en ølnyhed og 5 kunne ikke leveres.

I den mellemste kategori var 23 af 40 øl indstillet af bryggerier, 17 af 40 af medlemmer. 6 var ikke en ølnyhed, 6 kunne ikke leveres og 3 havde ikke givet svar fra bryggerier.

I den høje kategori var 15 af 28 indstillet af bryggerier. 13 af 28 af medlemmer. 4 var ikke en nyhed. 6 kunne ikke leveres og 3 havde ikke givet svar fra bryggerier.

Ovenstående gav anledning til meget snak på mødet. Folk var generelt ikke specielt imponerede, hverken over øllene eller over konkurrencen.

Øllene vi smagte var:

U4

Don't Worry Pale Ale, Svaneke Bryghus - 0,5%

Fur Påske Frokost (Pale Ale), Fur Bryghus - 2,7%

Økologisk julefrokost (English Brown Ale), Hornbeer - 2,5%

M47

Pommiére La Calme Houblonée, (hybrid af øl og cider) Svaneke Bryghus - 4,8%

Kinky Cowboy Texan IPA (IPA), Ugly Duck - 6,5%

Mandarina Man (Tropical IPA), Amager Bryghus - 7,0%

O7

WILDERflower # 500, (American IPA), Ebeltoft Gaardbryggeri - 7,1%

Raw Power, (IPA), Ebeltoft Gaardbryggeri - 8,4%

Trumputkim (Russian Imperial Stout), Hornbeer - 10,0%

Som I kan se herover blev de fremmødte bedt om vise hvad de bedst kunne lide: Øllet, Samværet eller Maden. Øllet fik kun 6 stemmer, og både Samvær og Mad fik 31 stemmer.

Spændende om Årets danske Ølnyhed også vil blive kåret i 2018.

Se landsresultatet HER...