Julefætter 2018

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 72 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

Det var den nye bestyrelses første arrangement sammen.

Anne Lise fandt en god julemenu hos Vejgaardhallen.

Ivan bød velkommen og fortalte blandt andet om en hemmelig gæst, Gert og Erik ordnede lotteriet og Anne sagde farvel og tak.

De 8 øl var udvalgt af Gert, Ivan, Anne og Erik fra den nye bestyrelse og af Tommy, Anne Lise og Steen.

Cirka midtvejs fik vi besøg af vores nye lokalformand, Ole Riis Olsen - han var den hemmelige gæst.

Det gik traditionen tro helt galt med det kinesiske lotteri - der var 48 gevinster og cirka 20 vindere.

Stemningen var som altid både høj og god.

Rigtigt mange hjalp til med at få ryddet væk og pakket sammen.

 

 

Den på Årsmødet valgte nye bestyrelse kunne præsentere sit første arrangement sammen. De havde siden Årsmødet mødtes flere gange både fysisk og via skype. De havde besluttet at præsentere en øl hver. Kurt var godt nok forhindret i at komme, så Gert overtog hans præsentation. Efter at alle 800 lodder i lotteriet var solgt indledte Ivan mødet med at byde velkommen og tale lidt om hvad vi havde arbejdet med siden Årsmødet - han nævnte også at der senere på aftenen ville komme en hemmelig gæst. Steen fik lidt tid til at informere om at han arbejder på at aftale Flæsk, ØL og Bold 11/12 på Missing Bell Brewpub hos Søgaards Bryghus.

Så blev øl 1 Düsselforfer Weinacht fra Nørrebro Bryghus på 5,8% samt Gerts fløjtetalenter præsenteret - og fiskedelen af menuen angrebet på madbordet i gangen.

Dernæst blev Øl 2 JuleIPA på 7% fra Søgaards Bryghus præsenteret - Gert kunne meddele at vi havde fået de 10 liter helt uden beregning, herligt - og tak for det!

Første runde i lotteriet blev sat i gang med Gert som opråber og Erik som uddeler - sjovt nok kunne han give den første gevinst til sig selv, det blev der grinet meget af den aften dér...

Så fik vi øl 3 Julebryg fra Bies Bryghus i Hobro præsenteret af Ivan - en bock på 6,5%. Og den hemmelig gæst indfandt sig og fortalte længe om sig selv og sit virke hidtil - blandt andet i forhold til øllet.

Endnu en flok numre og gevinster senere kunne vi tage fat på sig hovedretten samt øl 4 Brassin de Nöel fra Grimbergen præsenteret af Tommy og øl 5 Einstök Icelandic Doppelbock på 6,7% præsenteret af Anne Lise.

Tredje runde numre blev kørt og så var vi nået til desserten, som naturligvis var ris a la mande. Anne mente at øl 6 som hun præsenterede Gouden Carolus Christmas på 10,5% fra Het Anker passede perfekt sammen med maden.

Så snuppede vi øl 7 præsenteret af Steen. Det var naturligvis hans favorit juleøl Bush de Noël på 12%. Han var lidt ærgerlig over at der ikke var afstemning denne gang - så han kunne bevise at det var ham der havde valgt den bedste øl.

Der blev uddelt mandelgaver - både dem som Anne Lise kom med og som Ivan og Gert ikke var klar over ville være der. Og så den improviserede, som de havde sørget for, fordi Claus Münster kom med en gevinst fra sit arbejde. Dernæst afviklede vi fjerde og sidste del af kineserlotteriet...

Grundet travlhed (og lidt dårlig stemning) fik vi ikke sagt ordentligt farvel og tak til Anne Lise på Årsmødet i oktober eller takket Steen for sin indsats som dirigent. Det fik Ivan rådet bod på ved dette møde.

Sidste øl på programmet var valgt og præsenteret af Erik - Samiclaus schwarzes på hele 14%.

Stemningen var god og høj og folk var rigtigt gode til at hjælpe med at få ryddet væk og få pakket sammen...

Tak for en herlig julefætter og glædelig JUL!

NR NAVN BRYGGERI TYPE ALKO% Præsentør
1 Düsseldorfer Weinacht Nørrebro Bryghus Altbier 5,8 Gert
2 Jule IPA Søgaards Bryghus IPA 7 Gert
3 Bies Julebryg Bies Bryghus Bock 6,5 Ivan
4 Brassin de Nöel Kronenbourg Belgian Ale 6,5 Tommy
5 Einstök Icelandic Doppelbock Einstök Ölgerö Doppelbock 6,7 Anne Lise
6 Gouden Carolus Christmas Het Anker Belgian Strong Ale 10,5 Anne
7 Bush de Noël Dubuisson Scaldis Belgian Strong Ale 12,0 Steen
8 Samiclaus Schwarzes Schloss Eggenberg Doppelbock 14 Erik