Finaleølnyhedssmagning

For femtende år i træk havde lokalafdeling Aalborg indkaldt til smagning af finalefeltet i konkurrencen Årets danske Ølnyhed. Denne gang var der igen ændret på konditionerne således at deltagerne skulle smage 8 øl og finde en enkelt favorit. Øllet var som i fjor udvalgt ved blindsmagning af to udvalg udpeget af Landsbestyrelsen.

Gert havde skaffet øllet denne gang og Flemming modtaget det og samlet en beskrivelse fra ØLentusiasteN af alle øllene. Der blev ikke holdt yderligere oplæg, da Ole var bekymret for om det ville farve folks valg. Derfor var det en utrolig stille smagning - nok den mest stille i historien i vor lokalafdeling.

Der var skaffet øl nok til 50 deltagere og kun 21 deltog, derfor blev det overskydende øl solgt til deltagerne efter smagningen - så man kunne købe sine favoritter med sig hjem. Det var meget tæt på at der blev udsolgt.

 

 

Kandidaterne til Årets danske Ølnyhed 2018

1. Pink Farts & Unicorns, Amager Bryghus (India Style Lager, 4,6%)

2. Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4,8%)

3. Mother Pink, CooLAB & mother (IPA, 5,5%)

4. Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%)

5. Hazed And Infused, Flying Couch Brewing (IPA - New England, 7,2%)

6. Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8,9%)

7. Black Nordic Skies, Amager Bryghus/Modern Times Beer (Imperial Stout, 10%)

8. Blod, Sved & Tårer, Det Lille Bryggeri (Imperial Stout, 11,5%)

Afstemning endte således at 1. fik 0 stemmer. 2. fik 5 stemmer. 3. fik 2 stemmer. 4. fik 5 stemmer. 5. fik 2 stemmer. 6. fik 6 stemmer. 7. fik 0 stemmer. 8. fik 1 stemme.

Hvilket betød at der var flest ved denne smagning som mente at 6. Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8,9%) bør vinde konkurrencen. Den var dog skarpt forfulgt af 2. Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4,8%) og 4. Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%).

 

 

Det er rigtigt spændende hvilken øl som ender med at vinde - og dermed den af de 8 som får ekstra opmærksomhed på generalforsamlingen 23/3.

Og så skal det også blive spændende om denne konkurrence fortsat vil være noget man vil prioritere i foreningen...