Øl og whisky – Det flydende Skotland

På en varm sensommerlørdag deltog 17 i et fremstød for skotsk øl og whisky. Lokalformand Ole Riis Olsen orienterede med en blanding af geografiske placeringer, facts og røverhistorier om lige dele øl og whisky. Interessen, spørgsmålene og stemningen steg (især om de udvalgte whisky) efterhånden som eftermiddagen og smagningerne skred frem og ved det efterfølgende ønske om at overtage whiskyresterne blev de 4 whiskyflasker og især Black Isle Brewerys oatmeal stout revet væk.

Ved en række afstemninger blev Black Isle Brewery Hibernator Oatmeal Stout Organic udnævnt til dagens øl og Bunnahabhain Cruach-Mhona Limited Edition i skarp konkurrence med Glenfaclas 105 til dagens whisky.


Vi smagte:

1. Brewdog Clockwork Tangerine Session IPA, 4,5% - Ellon/Aberdeenshire.

2. Auchentoshan Heartwood, 43% - Glasgow nord. Triple destilleret/bourbon og sherry casks.

3. Harviestoun Old Engine Oil, 6% - Alva/Clackmannanshire. Black Ale.

4. Old Pulteney Vintage 2006, 46% - Wick/nordlige højland. Bourbon ege cask.

5. Black Isle Brewery Hibernator Oatmeal Stout Organic, 7% - nord for Inverness.

6. Glenfarclas 105, 60% - nedre, vestlige Speyside. Ege og sherry cask. Julewhisky 1968.

7. Williams Brothers Pine Ale, 7,5% - Alloa/ lidt øst for Sterling.

8. Bunnahabhain Cruach-Mhona Limited Edition, 50% - Islay nord.

De 4 single malt whisky er fra destillerierne beskrevet med duft/smag som:

frisk, let sød, blød, frugtig, sherryaroma, salt, jord, vanille, citron, søluft, appelsin, valnød, søgras, hvid peber, røg, tørv, brændt græs.

I kan prøve at dufte og smage jer frem til det og sammenligne med det duftkort, som The Scotch Whisky Experience udleverer til sine besøgende i Edinburgh!!!

Slainte Mhath (Slange-va)