TOP2smagning i Aalborg endte med sejr til Ebeltoft

Så vidt vides er det første gang en smagning som denne er afviklet i en lokalafdeling. Idéen om en TOP2smagning opstod i Oles og Gerts hoveder efter at Amager bryghus i december temmeligt snævert vandt afstemningen/konkurrencen Årets Bryggeri over Ebeltoft Gårdbryggeri som blev nummer to og Thisted Bryghus der efter tre år som vinder måtte tage til takke med tredjepladsen. 

Lidt optimistisk blev der straks bestilt øl nok hjem til 50 deltagere, og da dagen oprandt var der kun 23 tilmeldte - men så er det heldigt at folk er så vilde med at købe det overskydende øl med sig hjem.

Gert havde skaffet 3 ikoniske øl fra de 2 bryggerier og forberedt nogle ord om både bryggerierne og øllene. Flemming havde taget i mod øllene og i mod tilmeldinger. Erik sørgede for adgang til Foreningshuset og glas. Kurt havde skaffet lidt snacks og brød. Ivan sørgede for opvasken. Og Ole bød velkommen og styrede afstemningen.

Med rollefordelingen på plads kunne vi starte smagningen og der blev tilmed tid til at Ole på opfordring kunne fortælle om Udlandsturen til Zagreb samt orientere om Viborg-turen. Tidligere lokalnæstformand Tom Christensen, der de seneste 4 år har stået for ØLhytten på CWO i forbindelse med Aalborg Citys forfejring af 4/7 fortalte om American Days 2019, som foregår på Racing Arena Aalborg denne gang, fordi Tall Ships Races sætter midtbyen på den anden ende i uge 27 .   

1/ Lust for life session IPA 5,5%, Ebeltoft Gårdbryggeri
En herlig humlet, frisk og frugtig øl til alle som elsker den gode, fyldige New England-smag, men som også gerne vil have en øl som ikke bliver alt for stærk.

2/ The Bastard Princess DB, dryhopped neipa 6,0%, Amager Bryghus
Bleg og uklar tørhumlet bastard prinsesse som sidder lige i den uskarpe kant mellem IPA og NEIPA. Aroma og frugtfornemmelse fra 3 fede humler.

3/ Deep Blue, Belgian Dark Strong Ale, 9,8%, Ebeltoft Gårdbryggeri
Ebeltoft Gårdbryggeris hyldest til belgisk inspireret stærk mørk ale. En god fyldig øl som har en meget fyldig maltsmag uden at være decideret anmassende.

4/ Lust, Belgian Strong Ale 9,2%, Amager Bryghus
Legendariske Lust, som blev forbudt i Sverige på grund af etiketten er rendyrket begær på flaske og den var en del af deres berømte Sinners-serie.

5/ Raw Power DB IPA 8,5%, Ebeltoft Gårdbryggeri
Saftig, blød, og frisk fejring af den amerikanske humlesmag! Den blev nummer 3 i konkurrencen om Årets danske Ølnyhed 2017 i kategorien over 7%.

6/ Hr. Frederiksen, Imperial Stout 10,5%, Amager Bryghus
En ikonisk øl og nærmest et fuldbyrdet måltid på flaske. Hr. Frederiksen er en herre med både potens og stor personlighed.

Afstemningen foregik ved simpel håndsoprækning. Da vi havde smagt de første 3 øl blev der stemt. Det resulterede i at 1. fik 10 stemmer. 2. fik 4 stemmer. 3. fik 8 stemmer. Det betød at aftenens første øl Ebeltoft Gårdbryggeris Lust for Life session IPA røg i finalen. I anden runde fik 4. fik 2 stemmer. 5. fik 9 stemmer. 6. fik 11 stemmer. Derfor kom aftenens sidste øl Hr. Frederiksen fra Amager Bryghus også i finalen.

Egentlig ret skægt at det blev den svageste og den stærkeste øl som mødte hinanden hér, og også temmelig pudsigt at det var en herlig humlet frugtig fætter som var oppe imod en mørk og tung samt potent imperial stout. Det møde endte med at Ebeltoft Gårdbryggeri vandt 12-8. 

Faktisk vandt Ebeltoft Gårdbryggeri alt i alt en klar sejr på 27-17 i den indledende runde mod rivalerne fra Amager Bryghus. Og hér er det lidt tankevækkende at det faktisk kun var 9 stemmer der adskilte de to i afstemningen om at blive Årets Bryggeri 2018.

Lokalformand Ole Riis Olsen kunne sige tak for en herlig hyggelig hverdagsaftens smagning og lade de fremmødte kaste sig over de overskydende øl til hjemkøb.