Online ølsmagning med Ølluminati 13/2 2021

Kl.14.00 lørdag den 13. februar bød Lokalformand Anne Kettunen velkommen til 45-50 forventningsfulde medlemmer, som havde købt smagekasse med de 6 øl. Efterfølgende blev brygmester og ejer af Brewpubben Ølluminati Theis Bach Nielsen præsenteret og budt velkommen.

Indledningsvis fortalte Theis om Brewpubben, der ligger i St. Skt. Peder Stræde 8 i Viborg. Ølluminati er en ølbar, bryggeri, spillested og vennecentral. Theis kan selv finde på at gribe guitaren. Desuden er det et sted, hvor kunststuderende mødes, når man altså må, hvilket bla. er resulteret i, at der er en hel væg med små tegninger på bagsiden af ølbrikker. 

Der brygges nu med 200L anlæg og min 3 gange i ugen, og Theis pointerede, at han brygger det øl, som han synes smager godt. Det er ikke afgørende for ham, om øllene er helt stilrene. Han føler sig hæmmet, hvis ølbrygningen ikke bliver efter hans egen måde og smag.

Der er 10 haner i baren, hvoraf omkring halvdelen er egne bryg. French Revolution Saison, som var en del af smagningen, er en øl, som er meget populær og derfor ofte på én af hanerne. 

Øllene kan købes hos Bisgaards Vinhandel i Støvring og hos Vinspecialisten i Aalborg.

Følgende øl blev smagt:

Flat Earth Pale Ale - en amerikansk pale ale

French Revolution Saison - en saison

Smoking Black Jesus - en balck steam beer

Mad Mads 500 - en Extreme IPA

Mussels from Brussels - Dobbeltmæsket Strong Ale

Don Domingo - imperial Stout

Det blev et par rigtig gode og spændende timer sammen med Theis, og øllet fejlede heller ingenting. Spørgelysten var stor, da der var drukket modt til efter den første øl, og det bekom Theis rigtig vel. Han er en person, der føler stor glæde i dialogen og der kommer mange spændende, interessante og sjove ord ude af hans mund. Fra bestyrelsens side kan vi kun anbefale køb af øl fra Ølluminati, og det er absolut et besøg værd, når vi igen må færdes på barer og pubber.