Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. August 2013

Læs om:

 • Sommerfest. Onsdag d. 28. august
 • Sidste medlemsmøde hos Bierfass
 • Food Festival i Tangkrogen
 • Bliv frivillig til Food festival
 • Øllets Dag i Viby Centeret og hos Food Festival
 • Mikkeller tap takeover hos fairbar på Øllets Dag
 • Fredagsbar hos Aarhus Bryghus
 • Voldby Ølmesse
 • Bliv frivillig til Voldby Ølmesse
 • Cockney Pub holder American Beer Festival i festugen
 • Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

I denne måned var det meningen, at vi skulle have besøgt Humleland. Men datoerne faldte således, at flere arrangementer kommer meget tæt på hinanden. Derfor holder vi i stedet sommerfest sammen med Lokalafdeling Århus Syd. Og så besøger vi Humleland til november, så kan vi nemlig smage deres julebryg samt noget humlet eksperimental øl.

 

Sommerfest. Onsdag d. 28. aug.

Til vores månedlige medlemsmøde vil vi gerne invitere jer ølentusiaster til en fælles sommerfest. Den vil forgå i de dejlige lokaler, hvor vi sidste måned var samlet hele 37 glade ølentusiaster, som smagte engelsk og skotsk øl (Århus Syd arrangement). 
 
Næste smagning er Ikke den tredje onsdag i måneden, som man plejer i Århus Syd, men derimod den fjerde onsdag i måneden. Så vi håber at se jer alle til en hyggelig grill og ikke mindst ølaften. Men husk dette arrangement kræver forhåndstilmelding, senest d. 22. august.

Så vi glæder os meget til at se ølentusiaster fra hele Århus samt alle vores venner fra Skanderborg, Randers osv. til en hyggelig aften onsdag den. 28. august.

Vi starter kl. 19.15, hvor der står en grill klar. Du skal selv medbringe kød. Men vi sørger for kartoffelsalat, brød, salat, marinader osv. På denne aften vil der også blive budt på noget spændende specialøl, som vi sammen smager på til maden.

Arrangementet finder sted i Fælleshuset Søfryd. Tornhøjvej 66. Stautrup, 8260 viby J. Linie 11 ”Stavtrup Vest” kører lige til døren, da den stopper ved stoppestedet ”Tornhøjvej”.

 

Arrangementet forventes afsluttet ca. 22.30.
 
Hvis man ønsker/kan drikke mere end det øl, som bliver serveret til maden. Så er der mulighed for lidt specialøls køb til rigtige gode priser (Men husk lige lidt kontanter).
 
For at forbedre mulighederne for indkøb, kræver dette arrangement tilmelding. Dette kan gøres via mail eller SMS (60751281) senest d. 22. august.
 
Arrangementet koster kun 80 kr. som inkluderer tilbehør og øl til maden. Vi trækker også lod om lidt ølpræmier undervejs. Betalingen finder sted på selve dagen og du må selvfølgelig også gerne selv tage øl med hvis dette ønskes. 
 
Vi glæder os meget til at se dig. 
 
Mange venlige øl hilsner
 
DØE Århus C og DØE Århus Syd

Sidste medlemsmøde hos Bierfass

20+ ølentusiaster havde en rigtigt hyggelig aften med god mad og gode øl. Så vi kan bekræfte, at den meget fornemme anmeldelse, som Byens Spiseguide gav Bierfass, var fuldt fortjent. (http://byensspiseguide.dk/bierfass/)

 

Food Festival i Tangkrogen

Gourmeter i alle afskygninger mødes igen på Tangkrogen 6.-8. september, når der bydes indenfor til årets store Food Festival.

Madinteresserede forbrugere, børn med en sød tand, prominente kokke fra ind- og udland, producenter, skribenter, forskere, formidlere, debattører – Food Festival er et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster.

Mere end nogensinde før har Danmark fået øjnene op for alle de fantastiske råvarer, der findes rundt om i den danske natur. Det er Food Festivals store vision at udbrede kendskabet til den nordiske gastronomi og danske råvarer såvel nationalt og internationalt.

Festivalområet Nordiske Dråber hvor DØE har sin stand.

Nordiske Dråber bliver området, hvor du vil få mulighed for at lære om, smage på og opnå kendskab til forskellige typer øl, vin og spiritus; alt sammen smagfulde dråber brygget på nordiske rødder og indeholdende nordiske ingredienser.

Du kan lære, hvordan man brygger øl, hvordan man selv laver brændevin, og så skal du se på de redskaber og værktøjer, som anvendes i disse processer. Derudover kan du møde de traditioner, den videnskab og ikke mindst den historie, der ligger bag den danske og nordiske produktion. Øl fylder en stor del i den danske kulturarv, men til trods for at Danmark oftest forbindes med et øldrikkende og – producerende land, er dette ikke de eneste dråber, der fremstilles i Danmark. Derfor kan du også lære om de andre typer alkoholiske drikke, man kan producere med det klima og den natur, vi har i Danmark.

Læs mere om Nordiske Dråber og se hvilke bryggerier der deltager: http://foodfestival.dk/nordiske-draaber/

Læs mere om Food Festival. Nordens største fødevare festival: http://foodfestival.dk/

 

Bliv frivillig til Food festival

Vi mangler stadig frivillige til Food Festivalen. Vi er pt. 10. Men skulle gerne op på mindst det dobbelte.

Jeres lokalformand har igen fået ansvaret for Danske Ølentusiasters stand på festivalen. Så vi har brug for frivillige, som er friske på at skænke øl op og tage en snak om øl med de mange festivalgæster.

Som frivillig får du:

- Gratis adgang til festivalen alle dage.
- Dagens måltider & drikkevarer. Rigtigt god mad. Det er jo en madfestival.

Vores stand står i området Nordiske Dråber, hvor der serveres nordisk øl, cider, vin og spiritus. På DØE standen vil der blive udskænket øl fra de nordiske lande.

Vores stand er åben i tidsrummet:
Fredag d. 6. kl. 13-19
Lørdag d. 7. kl. 10-19
søndag d. 8. kl. 10-19

I forhold til sidste år vil der være nogle forbedringer for os frivillige. F.eks. er der i år gulv i hele teltet, så vi undgår støvet. Vi laver et vagtskema, hvor man nok kommer til at stå en tre timer ad gangen. Så man også selv kan komme rundt og opleve festivalen.

Man kan være med en enkelt dag. Men er der nogen, som er friske på flere dage, vil det være helt fantastisk og en kæmpe hjælp.

Vil du være med??? Det var super sjovt og hyggeligt sidste år. Skriv til mig på: soren.bruun.rolander(at)remove-this.ale.dk

Øllets Dag i Viby Centeret og hos Food Festival

Øllets Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, som foregår første lørdag i september.

Formålet med Øllets Dag er at få fokus på øl og ølkultur og få hele landet til at syde med øl-aktiviteter.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003 som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag / fødselsdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

Mange af Danske Ølentusiasters lokalafdelinger har gennem årene gennemført aktiviteter på Øllets Dag.

Vi fejrer Øllets Dag til food festivalen og i Vibycenteret, hvor der ligesom de foregående år vil være masser af god stemning og smagsprøver på øl.

 

Mikkeller tap takeover hos fairbar på Øllets Dag

På Øllets Dag den 7. september kommer Thomas Schøn fra Mikkeller til fairbar og holder en gigantisk tap-take-over med ca. 20 haner med lutter gode sager fra Mikkeller.

 

Fredagsbar hos Aarhus Bryghus

Næste fredagsbar bliver den 16. august fra klokken 15 til vi ikke gider mere. Sommer, sol, fadøl, musik og så finder vi nok ud af et eller andet med lidt mad også :-) skriver Brygmester Niels Buchwald på facebook (billedet er fra den sidste fredagsbar).

 

Voldby Ølmesse

Voldby Købmandsgaards årlige øl messe finder sted den 31/8-2013 og afholdes ved butikken fra kl 10-15.

Igen i år har du mulighed for smage 100 forskellige smagsprøver. Denne gang suppleret af en gang pulled pork med coleslaw.

Indtil videre kan man smage øl fra følgende bryggerier:

Moylan's
Traquair
Prima Beer
Emelisse
Wintercoat
Jopen
Lagunitas
Syndikatet
Jacob Medici
Orkney Brewery
Kragelund Bryghus
Mikkeller
Ugly Duck
Bøllingsø

Køb din billet her: http://www.alverdensøl.com/produkt/billet-oel-messe/?cid=41

 

Bliv frivillig til Voldby Ølmesse

Der er brug for frivillige til ølmessen, som skal udskænke Emelisse, Jopen, Orkney og Traquair. Der arbejdes i skiftehold, så der også er tid til at smage på det gode øl. Udover den gode stemning med gratis adgang og mad får hver frivillig en kasse blandet øl.

Er det noget for dig? Så kontakt: Søren Kejser, mail@remove-this.voldbykoebmandsgaard.dk

 

Cockney Pub holder American Beer Festival i festugen

Cockney Pub afholder traditionen tro amerikansk ølfestival i Århus Festuge (30.08-08.09). De nærmere detaljer kendes pt. ikke. Men mon ikke det bliver ligeså godt som sidste år? Dvs. mange fadølshaner med spændene amerikansk craft beer.

 

Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

Månedens øl er Kastanje Lager, som er inspireret af de korsikanske kastanjeøl. Du kan læse anmeldelsen her: http://www.bryggeriet.dk/dk/oel/oelanmeldere/2013/august

Skal du til Smuk Fest i Skanderborg, så kan du hos Hereford Beefstouw nyde en Ullerichs også fra Bryggeriet Sct. Clemens. Øllen er opkaldt efter Brygmester Gustav Ullerichs.

 

Søren Bruun Rolander
Lokalformand - DØE Århus C

Lokalafdelingens hjemmeside
Find os på facebook. Søg på: Danske Ølentusiaster i Århus

Indkaldelse til årsmøde

Vi holder årsmøde hos Studentebaren tirsdag d. 22. oktober kl. 19. Studenterbaren vil holde en spændene ølsmagning for os ligesom sidste år. Dagsorden i henhold til foreningens vedtægter.