Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. August 2015

Læs om:

 • Sommerfest
 • Sidste medlemsmøde hos Humleland
 • Food Festival i Tangkrogen
 • DØE Øl- og madprisen. Uddeles til Food Festival
 • Ny Nordisk Øl – med Christian Andersen til Food Festival
 • Dåser og discountøl - smagning med Ole Madsen til Food Festival
 • Øllets Dag i Vibycenteret
 • Vi søger frivillige til Food Festival og Øllets Dag
 • Prima Beer Ølmesse
 • Voldby Ølmesse
 • Aarhus Bryghus fylder 10 år
 • Aarhus Bryghus søger frivillige til jubilæet

Sommerfest

 

Så er det blevet tid til det månedlige medlemsmøde, vi vil her i august gerne invitere alle jer ølentusiaster til en stor fælles sommerfest med Lokalafdeling Århus C og Syd. Den vil forgå i de dejlige lokaler i Sommer fælleshuset Søfryd i Stavtrup.

Vi håber at se jer alle til en hyggelig grill og ikke mindst ølaften fredag den 21. august. Men husk dette arrangement kræver tilmelding, senest d. 18. august. OBS: der bliver trukket lod om en ølpræmie blandt de første 20 personer som tilmelder sig.

Humleland kommer og at de ønsker at sponsorerer lidt forskelligt øl til aftenen. Så jubiii der bliver frisk tappet Humleland øl til alle. Plus: Der er lavet den aftale at hvis du bestiller øl fra Humlelands humleshop http://www.humleshop.dk/ senest torsdag, og i kommentarfelt skriver "Sommerfest" så leverer humlelænderne øllet, til sommerfesten den 21. aug.

Så vi glæder os meget til at se ølentusiaster fra hele Århus samt alle vores venner fra Skanderborg, Randers o.s.v til en hyggelig grill aften.
 
Da vi har valgt at afholde arrangementet en fredag starter vi allerede kl. 18.00, hvor der står en grill klar. Som noget nyt i år er mad og øl inklusiv i prisen. Vi sørger vi for pølser, koteletter, kartoffelsalat, brød og salat. På denne aften vil der også blive budt på noget spændende specialøl, som vi sammen smager på til maden.
 
Arrangementet finder sted i Fælleshuset Søfryd. Tornhøjvej 86. Stavtrup, 8260 Viby J.

Linie 11 ”Stavtrup Vest” kører lige til døren, da den stopper ved stoppestedet ”Tornhøjvej”. Og det er normal busplanen hvilket gør der er masser af tider at vælge både til og fra.

Den officielle del af ølsmagningen forventes afsluttet ca. 22.00, hvorefter der bare kan hygges videre. Det er jo nok ikke mange som skal op og på arbejde dagen efter :-)  

Hvis man kan drikke mere end det øl, som bliver serveret til maden. Så er der mulighed for lidt specialøls køb til gode priser (Men husk lige lidt kontanter).

For at forbedre mulighederne for indkøb, kræver dette arrangement tilmelding. Dette gøres ved at indbetale 100 kr. via MobilPay (60751281) eller konto senest d. 18. august. OBS: Der er begrænsede antal pladser. 

Konto: 0001807072
Reg: 8123


De kun 100 kr. Arrangementet koster inkluderer ALT. Vi trækker også lod om lidt ølpræmier undervejs. Du må selvfølgelig også gerne selv tage øl med hvis dette ønskes.

Vi glæder os meget til at se dig 

Mange venlige øl hilsner
 
DØE Århus C og DØE Århus Syd 

Sidste medlemsmøde hos Humleland

30 ølentusiaster havde en dejlig aften hos Humleland. Der blev smagt på de gode sager og snakket om de gode sager. Vi så Humlelands nye bryggeri og blev mere klog på ølbrygning.  

 

Food Festival i Tangkrogen

Gourmeter i alle afskygninger mødes igen på Tangkrogen 4-6. september, når der bydes indenfor til årets store Food Festival.

Madinteresserede forbrugere, børn med en sød tand, prominente kokke fra ind- og udland, producenter, skribenter, forskere, formidlere, debattører – Food Festival er et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster.

Mere end nogensinde før har Danmark fået øjnene op for alle de fantastiske råvarer, der findes rundt om i den danske natur. Det er Food Festivals store vision at udbrede kendskabet til den nordiske gastronomi og danske råvarer såvel nationalt og internationalt.

Festivalområet Nordiske Dråber hvor DØE har sin stand.


Nordiske Dråber er området, hvor du kan stifte bekendtskab med Nordens mange forskellige typer øl, vin og spiritus – dråber, der alle er eksempler på den enorme kulinariske mangfoldighed, der gør sig gældende i Norden. Du får mulighed for at lære om, smage på og opnå kendskab til en bred vifte af de bedste nordiske dråber. Du finder ud af, hvad der rører sig i Norden netop nu, og du kan prøve dine evner af med at brygge øl og lave snaps og brændevin.


På området Nordiske Dråber ønsker Food Festival, at du går hjem med en ny, beriget viden, og du vil derfor finde ud af, hvilken placering Danmark har på den internationale ølscene, hvilken betydning glasset har for smagsoplevelsen samt hvilke nordiske dråber, der passer særligt godt til forskellige typer af mad. Danske vinpionerer vil være til stede på festivalen, så du kan lære om vinproduktion og om hvilke druesorter, der passer særligt godt til vores klima.

På Danske Ølentusiasters stand kan du smage Ny Nordisk Øl.

Læs mere om Food Festival. Nordens største fødevare festival: http://foodfestival.dk/
Se hvilke bryggerier du kan møde på Food Festival: http://www.foodfestival.dk/oplevelser/omraader/nordiske-draaber/

 

DØE Øl- og madprisen. Uddeles til Food Festival

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters nye pris.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed, etc., som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, men uddeles i et samarbejde med det gastronomiske magasin smagogbehag.

Medlemmer af Danske Ølentusiaster indstiller kandidater til prisen frem til den 20. august 2015. Det samme gør læserne af smagogbehag.

En jury bestående af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen samt ansvarshavende chefredaktør Jesper Bo Bendtsen, smagogbehag, udvælger vinderen af prisen.

Modtageren af Øl og Mad Prisen er medlem af juryen for næste års uddeling af prisen.

Øl og Mad Prisen bliver uddelt for første gang under Danmarks største madfestival Food Festival i Aarhus fra den 4.-6. september 2015.

Indstilling af kandidater til prisen

Hjælp Danske Ølentusiaster med at finde de bedste kandidater til Danmarks nye velsmagende pris, Øl og Mad Prisen.

Send os gerne på Ale.dk din kandidat til prisen og begrund dit valg. På Danske Ølentusiasters Facebook side vil vi løbende opdatere dig om de foreslåede kandidater til Øl og Mad Prisen.

Vi lukker for indstilling af kandidater fra læserne til Øl og Mad Prisen den 20. august. Herefter tager juryen over og kårer vinderen.

Formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr overrækker prisen på Store Scene på Danmarks største madfestival Food Festival i Århus fredag den 4. september kl. 17.45.

 

Ny Nordisk Øl – en introduktion ved Christian Andersen

Ny Nordisk Øl er en ny måde at tænke øl på. Øl skal smage af stedet, som det kommer fra. Øl skal være et portræt af landskabet kun brygget med lokale råvarer. Ny Nordisk Øl er en bevægelse, som flere og flere danske bryggere bekender sig til, og der kommer fremragende øl ud af anstrengelserne. Kom og smag en række øl, der alle er brygget efter principperne i Ny Nordisk Øl. Bag smagningen står ølekspert og kommunikationskonsulent Christian Andersen, som er medinitiativtager til Ny Nordisk Øl.

Find dine billetter her: https://billetto.dk/da/ny-nordisk-oel-en-introduktion-ved-christian-andersen

 

Dåser og discountøl - perfekt til chokolade og ost. Foredrag og smagning ved Ole Madsen

Øldåsen har 80 års fødselsdag i år og i dag er over halvdelen af de solgte øl i Danmark på dåse. Tilmed er det en emballage som med få undtagelser er flasken overlegen. ØLentusiasteNs redaktør, Ole Madsen, vil fortælle om øldåsens historie og derudover har han et klart budskab til danskerne, nemlig at vi skal droppe ølsnobberiet. Det er de færreste af os der har mulighed for udelukkende drikke dyrt indkøbte gourmetøl, hvilket gør det endnu mere fantastisk, at der findes et væld af lækre dåseøl til en overkommelig pris.

Disse øl smager fantastisk i sig selv, men fungerer desuden fortrinligt i kombination med eksempelvis chokolade og ost. Som deltager vil du blive præsenteret for, og smage på, en række spændende kombinationer af øl og mad i dette foredrag. Det hele garneret med både berusende anekdoter og saftige meninger – og bagefter vil dit forhold til øl på dåse for evigt være forandret.

Find dine billetter her: https://billetto.dk/da/search?text=ole%20madsen

 

Øllets Dag i Vibycenteret

Lørdag den 6. september holder Danske Ølentusiaster Øllets Dag.


Igen i år vil Danske Ølentusiaster Århus Syd belejre Viby centeret i det gode øls tjeneste.

Foran Brdr. Schmidt  Vinspecialisten 
I dagens anledning vil der være rabat på sortimentet
Der vil være masser af GRATIS  smagsprøver.

Så kom og smag, få evt. en snak med  brygmesteren eller en af os medlemmer.

Hele centeret vil ose af ølstemning.

Arrangementet er fra kl. 10.00 til kl. 15.00

Vi søger frivillige til Food Festival og Øllets Dag

Vi søger frivillige til Øllets Dag i Vibycenteret lørdag d. 6. sep. kl. 10-15. Kontakt Poul Erik på: poul-erik.deichmann@remove-this.ale.dk

Vi søger frivillige til Food Festival i Tangkrogen fredag d. 5. sep. og søndag d. 7. sep.

DØE har en stand i området Nordiske Dråber, hvor vi i år skænker øl brygget ud fra principperne om Ny Nordisk Øl.

Vi har brug for frivillige, som vil stå i vores stand og skænke øl og snakke om øl med de mange gæster.

Hvis du vil bruge et par timer på dette, kommer du gratis ind på festivalen alle tre dage og den dag du står får du morgenmad/frokost/aftensmad, isvand samt kage og snacks. Øl og sodavand kan købes meget billigt. Det er jo en mad festival, så maden er rigtig go. Sidste år var der f.eks. Arla Unika oste ad libitum.

Tidspunkter:
Fredag d. 4 sep.: kl. 13-21
Søndag d. 6. sep.: kl. 10-17

Er det noget for dig. Så kontakt lokalformanden på: soren.bruun.rolander@remove-this.ale.dk

 

Prima Beer Ølmesse

Voldby Ølmesse

Voldby købmandsgård holder traditionen tro igen i år deres eftertragtede ølmesse, hvor der vil være rig mulighed for at smage en masse forskelligt øl.

Ølmessen afholdes den 29/8-2015 ved butikken fra kl 10.00 til 15.00

Prisen er 250 kr. og så vil der være øl ad libitum.

Der kommer 15 – 20 stande, hvor der bliver uddelt smagsprøver, og alle der er med til messen får 20 % rabat på dagen.

Køb dine billetter her: http://www.alverdensøl.com/kategorier/oel-messe/

 

Aarhus Bryghus fylder 10 år

Aarhus Bryghus søger frivillige til jubilæet

Til jubilæet forventer bryggeriet stort rykind og medarbejderne vil næppe selv kunne betjene alle kunderne. Derfor skal jeg spørge, om der er nogle ølentusiaster, som vil hjælpe til med at stå i baren, servere mad, oprydning og afrydning. Vil du være med til at fejre Aarhus Bryghus på den anden side af bardisken? Så kontant Brygmester Niels F. Buchwald på tlf.: 8689 2040 eller på mail: nfb@remove-this.aarhusbryghus.dk  

 

Søren Bruun Rolander

Lokalformand - DØE Århus C