Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. Januar 2012

Læs om:

  • Medlemsmøde hos Skjold Burne
  • Sidste medlemsmøde - julefrokosten
  • Medlemsmøde hos Lokalafdeling Århus Syd
  • Årets Ølnyhed 2011
  • Den nye ølmenu hos Kejserriget
  • Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens
  • Gourmetarrangement hos Private Dining
  • Ny pjece om de århusianske lokalafdelinger 

Medlemsmøde hos Skjold Burne. Onsdag d. 25 jan. kl. 19

Tilbage i november havde vi et meget succesfuldt arrangement hos Skjold Burne med juleøl. Nu gentager vi succesen med endnu en spændene ølsmagning. Aftenens tema er:

Great beer from the great states of Alaska, California, Maryland, and The Commonwealth of Massachusetts

Vi skal smage følgende øl:

1. Stillwater – Cellar Door, Witbier
2. Anchorage – Love Buzz, Saison
3. Anchorage – Bitter Monk, Double IPA
4. Element Brewing – Red Giant, Amber Ale
5. Element Brewing – Extra Special Oak, Oak-aged ESB
6. The Bruery – Autumn Maple, Brown ale brygget med yams
7. The Bruery – Cuir, Jubilæums Ale fra The Bruery

Arrangementet koster 150 kr. pr. person og finder sted hos Skjold Burne, Store Torv 18, 8000 Århus C. Onsdag d. 25. januar kl. 19.

Tilmelding:

Du tilmelder dig arrangementet ved at indbetale de 150 kr. på følgende konto:

Reg. nr. 3631
Konto nr. 3636125172

Husk at oplyse medlemsnummer.
Arrangementet gennemføres ved minimum 15 deltagere.
Penge gives selvfølgelig retur ved aflysning.
Sidste frist for tilmelding er fredag d. 20. januar.

Vi glæder os til at se jer til endnu en hyggelig og spændene aften i Skjold Burnes ølkælder. 

 

Sidste medlemsmøde. Julefrokost hos Aarhus Bryghus

Der var ikke megen sne at se over bryghuset den dag. Der var dog alligevel lagt op til god julestemning og ølhygge. Klokken passerede 18.00 og så gik det stærkt med at fylde Niels Buchwalds hyggelige lokale. Efter en hurtig tælling, viste det sig at alle de 59 tilmeldte var mødt op, fantastisk.

Velkomstdrinken bestod i at fadølshanerne hurtig blev åbnet, så folk bare kunne forsyne sig. Pilsner på den ene hane og den ellers udsolgte Juletønden, som Niels havde gemt en fustage af kun til os. Efter en kort velkomsttale fra Århus syd formanden, som takkede for et år med super god opbakning til smagningerne, samt en tak til alle de frivillige som gør det muligt at lave store og udadvendte arrangementer. Den gode Niels tog hurtigt ordet og bød også velkommen, mens han fortalte lidt om dagens julefrokost menu. Velbekomme blev der sagt og folk begyndte straks at gøre kål på sild og laksen.

Mens der var travlhed ved buffetbordet, var der ligeledes travlhed i køkkenet. Det viste sig nemlig at de mikroovne, som var lånt til at varme rødkål samt leverpostej fik propperne til at springe. Desværre ikke korkpropperne i de store flasker, med derimod sikringerne i sikringskabet. Gud ske tak og lov for at grillmester Franks weebergrill, ikke havde brug for den slags.

Men der kom styr på det og da den varme leverpostej og det sprøde bacon var klar, ja så duftede det fantastisk af dejlig kampsteg stegt på kuglegrill. Imens der blev spist, blev der trukket lod om en masse øl og ikke nok med det, var der den dag hele to konkurrencer. Den første stod Niels for, hvor han havde sat en kasse Aarhus bryghus øl efter eget valg på højkant. Der var tale om en pub quiz, med spørgsmål fra alt om  øl til politik. Konkurrence nummer 2 var den traditionelle juleølskonkurrence med 16 noget svære juleøls spørgsmål. Til den var der præmier til hele 1. 2. og 3. pladsen.

Mens der så blev rettet an til ost, var der en lille bryggeri fremvisning, samt smagsprøver på den dejlig friske forårsbryg, direkte fra tanken. I forbindelse med ost og chokolade blev der serveret kaffe og øl-gløg. Gløggen var der nu delte meninger om, ja faktisk var der nok flere diskussioner om denne, end en hel lambic smagning i syd (så mission fuldført ;-).

Da klokken blev 23.30 var der ca. 150 tomme flasker på det fælles ølbord og Nielses fustager var næsten tomme, da gik det nok op for folk at det også var hverdag i morgen og så sluttede en ellers rigtig hyggelig aften. Vi håber virkelig at se jer glade øl entusiaster igen i 2012 til en masse spændende øl arrangementer.

Skrevet af Poul-Erik Deichmann-Dahl, Lokalformand Århus Syd

 

Ølsmagning med De Molen hos Lokalafdeling Århus Syd

Der er flere som har ønsket at vi lavede en smagning som sidste år, hvor vi smager flere forskellige øl fra et unikt bryggeri.

Forrige år var det Flying dog
Sidste år var det Brew dog

Nu er tiden så kommet til det lille bryggeri De Molen, som har til huse i en gammel vindmølle i den holandske by Bodegraven. Brouwerij de Molen er et lille men yderst anerkendt bryggeri kendt af ølentusiast kredse i hele verden. 

Da det oprindelige bryglokale i møllen kun havde en kapacitet på 500 liter, har de valgt at udvide til nogle lokaler ved siden af møllen. Bryggeriet er færdig med at udvide og har lanceret deres første øl fra det "nye bryggeri".  Det er ene af øl fra det gamle bryggeri i møllen vi skal smage ons. d. 18. januar. 

Den ølimportør der er af De molen her i danmark, har meldt alt udsolgt, så vi måtte kigge grundigt på hvilket øl der var på hylderne i specialølsbutikkerne. Resultatet er at vi har fundet 7 øl, som du skal smage. Hvilke øl en endnu en hemmelighed, men det er i typerne, Bitter, Røgøl, vildgæret, Imperial stout, Barleywine samt en spændende øl på kun 4,2% brygget med kaffe hvorefter den så er tørhumlet.

Da der er tale om virkelig spændende og dyrt specialøl skal du lige være opmærksom på at mænderne på smagsprøverne på denne aften vil ligge på ca. 7cl per mand.

Prisen for denne interessante smagning er kun 50 kr. (ved min 30 fremmødte).

Vi har også et par øl som vi kan trække lod om på dagen, og måske kan vi finde noget andet sjovt at præsentere for jer ;-) .

Arrangementet finder sted Grøfthøjparken 159, kælderen. 8260 Viby J. 
Tidspunktet er kl. 19.00.

Der kræves ingen tilmelding til denne aften. Tag gerne en flaske nydeøl med til før eller efter smagningen, da der ikke er salg på stedet.

Skrevet af Poul-Erik Deichmann-Dahl, Lokalformand Århus Syd

 

Årets Ølnyhed 2011

Så skal vi til det igen - stemme om Årets ølnyhed 2011. (så husk at sætte din stemme.)

Første runde af afstemningen starter mandag den 16. januar 2012. Husk at stemme inden fristen udløber til midnat tirsdag den 31. januar 2012.

Kåringen blev i sin tid indført for at udfordre bryggerigerne til at udvikle nye og spændende øl. Dette kan man roligt sige er lykkes, da det næsten er en umulighed at få smagt alle de nye øl bryggerigerne lancere.

I år skal vi stemme om årets ølnyhed i to kategorier.

1. Øl med en alkohol procent til og med 5,99%.
2. Øl med en alkohol procent fra 6% og op.

Grunden til to kategorier er at man har følt, at de ellers gode lavprocent øl, ikke har en chance i mod de stærke øl.

Proceduren er næsten som den plejer, at alle medlemmer inden den 31. januar kan stemme på årets ølnyhed, blandt alle årets danske ølnyheder.  Der nomineres så 5 øl i hver kategori, som vi skal stemme på i februar, samt smage til ”Top 2x5” smagningen i februar (smagningen afholdes i begge århusianske lokalafdelinger). Den endelige vinder bliver så afsløret til generalforsamlingen. På ale.dk kan du se listen over alle øllene, samt finde afstemningen.

Skrevet af Poul-Erik Deichmann-Dahl, Lokalformand Århus Syd

 

Den nye ølmenu hos Kejserriget

De næste par måneder kan du nyde følgende menu hos Kejserriget.

Forretter:
Kartoflesuppe med blancheret porre
eller Røget hellefisk med sennepscreme og peberrodspure
Serveres med Carls Special

Hovedretter:
Papirsposedampet mørksej med årstidens grønt
Serveres med La Trappe Witte fra Holland

Oksefilet med Brasieret kalvespidsbryst og saurteret grønt
Serveres med Abbaye-Abdij Val-Dieu "Brune" fra Belgien

Dessert:
Gateau Marcel med curli, bær og citrustuvil
Serveres med The Duck-Rabbit Milk Stout fra North Carolina, USA
eller Youngs Double Chokolate Stout

På lokalformandens opfordring er Kejserriget begyndt at handle specialøl hos Voldby Købmandsgård. En lille men vigtigt sejr i kampen for det gode øl :-)

Læs mere på Kejserrigets hjemmeside: http://www.kejserriget.dk/

 

Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

Månedens øl er en klassisk, kraftig belgisk inspireret vinterøl. En Bornem. Farven er ved første øjekast lysebrun, vel nærmest ravfarvet. (ca. 5,9 - 6,8 % vol. alc.)

Månedens øl anmeldes af Peter Lodahl, tenor, ansat i Den Kongelige Operas solistemsemple siden 2009. Du kan læse anmeldelsen her: http://www.bryggeriet.dk/dk/oel/aktuel-anmeldelse/januar

 

Gourmetarrangement hos Private Dining

Meget eksklusive gourmetarrangementer som har direkte fokus på øl, er som regel kun noget, man kan opleve på restauranter i København. Men nu kan den eksklusive århusianske restaurant Private Dining præsentere et gourmetarrangement i samarbejde med drikkeriget.

De skriver følgende om arrangementet på deres hjemmeside.

Sammen med vores gode venner fra drikkeriget.dk – et firma der formidler det ypperste øl til Danmark og hele Europa - vil vi lave en aften, hvor vi viser nogle nye, anderledes og seriøse sammenhænge mellem spændende øl og interaktiv mad. Forvent en indføring i matching men også udfordring i sammensætning mellem mad og øl. En opfordring til ølfolket - og de der ikke troede, de tilhørte det!

Pris 5 serveringer udstyret med Drikkerigets personlige og eksklusive favoritter kr. 900.

Læs mere på: http://www.betabeta.dk/?show=front

 

Ny pjece om de århusianske lokalafdelinger

I 2011 lavede vi en pjece om de to lokalafdelingen i Århus. Pjecen blev en stor succes, så nu vil vi lave en ny. Vi synes så, at den nye pjece skal have et mere proffesionelt look. Er du designer eller kender en, som synes, at det kunne være en sjov opgave. Så hører vi meget gerne fra dig. Vi har dog ikke økonomi til at betale for arbejdet. Så der er tale om en frivillig tjans for det gode øl. 

 

Højt skum

Søren Bruun Rolander
Lokalformand Århus C

Lokalafdelingens hjemmeside
Find os på facebook. Søg på: Danske Ølentusiaster i Århus


Julefrokost 2011

Find os på facebook

DØE Århus Syd og Århus C er på facebook. Vi er nu 141 personer.

Læs om ølarrangementer nær dig og få gode links til ølrelaterede ting.

Du finder os ved at skrive "Danske Ølentusiaster i Århus" i søgefeltet på facebook.