Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. Juni 2012

Læs om:

  • Ølsmagning med Eddie Zweda fra Midtfyns Bryghus
  • Sidste medlemsmøde hos Hyggebryggerne
  • Humleland vinder DM i Håndbryg
  • Øl fra Coisbo Beer hos Den Lille Kro
  • Ny øl fra Vejle Bryghus hos Cockney Pub
  • Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens
  • Die Kleine Bierstube modtog Dansk Ølmærke 2012
  • Stemningsbilleder fra Ølfestivalen i København

Ølsmagning med Eddie Zweda fra Midtfyns Bryghus

Lokalafdeling Århus C og Lokalafdeling Århus Syd er meget glade for, at kunne fortælle, at vi igen har planlagt en ølsmagning af de helt store.

Sidste år var det Jørgen Fogh Rasmussen fra Hornbeer som besøgte os, hvilket gav en helt fantastisk aften med øl og foredrag.

I år er det så hans naturlige modstykke Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus, som vil pakke transitten med masser af godt øl og så drage til Århus for at underholde os.

Til de der endnu ikke har oplevet den altid muntre Eddie så glæd Jer. Eddie Szweda kommer fra Chicago og er en fantastisk underholdende foredragsholder.

Han forstår virkelig at medrive sit publikum med hans mange tossede øl historier. Ham og hans dygtige mandskab fra Midtfyns Bryghus har skabt den ene præmiebelønnede øl efter den anden.

Så på denne aften vil der være både smags garanti på godt øl, samt latter garanti grundet Eddies fantastisk underholdende øl-stand up show.

Han har på ganske få år markeret sig på den danske special øl scene, hvor han har fået ros og respekt for hans store arbejde.

Arrangementet finder sted onsdag d. 20. juni i fælles huset Søfryd, Tornhøjvej 86, Stavtrup, 8260 Viby J. Til folk som ikke lige kender stedet er det nemt at komme dertil. Fx. kører bus linje 11 lige til døren.

Starttidspunktet er kl. 19.30 og smagningen forventes afsluttet ca. 22.30

Prisen for denne spændende smagning på ca. 8 øl - inklusiv et flot Midtfyns Bryghus ølglas til at tage med hjem, er kun 160 kr.

Tilmeldingen sker ved indbetaling på nedenstående konto, senest den 14. juni. Der er bindende tilmelding.

Reg. nr.: 8123
konto: 0001807099


Husk at oplyse navn og medlemsnummer.
Vi glæder os til at se dig, plus eventuelle ledsagere.

OBS: Pt. er der kun omkring 30 pladser tilbage.  

Efter smagningen vil der være mulighed for at købe øl fra bryggeriget med hjem, til attraktive priser. (Så husk kontanter da der ikke er mulighed for betaling med dankort på stedet).

 

BREAKING NEWS - BRAKING NEWS

På ølfestivalen i København havde Midtfyns Bryghus premiere på en helt ny øl, som endnu ikke er kommet med i sortimentet. Eddie har lovet, at denne øl kommer med til smagningen. Der er tale om en pale ale type med ingefær og wasabi på 5.9 %. En dejlig gylden øl med en spændende god lang eftersmag. Efter Eddies egen mening perfekt til Sushi. 

Info om Midtfyns Bryghus:

Eddie kom til bryggeriget i 2006 og herefter er det virkelig gået stærkt fremad med succesen.

Midtfyns Bryghus er kendt og elsket af mange, blandt andet finder vi hvert år bryggeriget i Danske ølentusiasters Top 10. Ja faktisk havde bryggeriget hele 3 øl med i Top10én i 2011.

Bryggeriget blev årets bryggeri 2009 og de har flere gange vundet titlen for Årets ølnyhed.

I 2007 var det med deres utrolige fyldige Imperial Stout, i 2009 var det deres Chili Tripel, og i 2010 var det Rough Snuff ølen som senere blev forbudt, grundet brugen af snus i øllet.

Eddie er fuld klar over at vi havde den spændende Hornbeer smagning sidste år og da han virkelig er konkurrence menneske, vil han gøre alt, for at I for en mindst lige så god smagning som sidste år med hornbeer. 

Lokalafdelingerne i smilets by ser meget frem til denne smagning og håber at se mange ølentusiaster. Vi kan love jer en oplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere om Midtfyns Bryghus: http://www.midtfyns-bryghus.dk/

 

Sidste medlemsmøde hos Hyggebryggerne

17 ølentusiaster mødte op i Haslehytten, hvor micro micro håndbrygger og øldommer Jacob Fink havde gjort klar til en aften med spændene hyggebrygget øl.

Vi smagte bl.a. Hyggehop #1 som er en klon af kategorivinderen ved DM i Håndbryg 2011. En amerikansk Pale Ale med et strejf af hyldeblomst. Af de mere vilde øl smagte vi big bada beer #2. En Imperial Stout. Dry hopped med Chinook og lagret på JackD bourbon fade (sådan da).

Vi smagte også en velsmagende bonus-gæste-øl. Der var tale om en variant af Hoptimus Prime, som vandt DM i Håndbryg 2011 indenfor den prestigefyldte kategori IPA. Den var brygget af Anders Würts hos WinterCoat. 

Vi takker for en spændene, hyggelig og informativ aften, hvor alle blev lidt klogere på ølbrygning. Vi vender tilbage til Hyggebryggerne om to år.

 

Humleland vinder DM i Håndbryg

HumleLand i Risskov vandt DM i Håndbrygning med Det Gule Akvarium (5,5%) – en Amerikansk Pale Ale. HumleLand er håndbryggerne Lene Richter og Michael Alhof

DM i Håndbrygning har som formål, at finde og kåre de bedste håndbryggede øl i Danmark.

Hvert år afholdes der Danmarksmesterskab i Håndbrygning, hvilke giver en spændende mulighed for håndbryggere at opnå velfortjent hæder og berømmelse, og samtidig er med til at løfte kvaliteten af håndbryg generelt.

Et kompetent dommerpanel bliver udvalgt blandt de uddannede dommere i Foreningen af Danske Øldommere. Det er målet, at give brugbar feedback til de bryggere, som sender deres øl ind. Forhåbentlig kan den feedback hjælpe bryggeren til at blive endnu bedre. Der er tale om blindsmagning, således at dommerne naturligvis kan se øllet, men ikke kender navnet på bryggeren.

Som en del af præmien bliver der brygget 2000 l af Det Gule Akvarium ved Ørbæk Bryggeri. HumleLand har tidligere fået brygget øl kommercielt ved Duelund Bryglade og Odder Bryghus. Kåringen fandt sted om lørdagen ved Ølfestivalen København.

Vi besøger Humleland til vores medlemsmøde i august og vi glæder os rigtigt meget.

Kilde: http://haandbryg.dk/dmhb/ & http://beerticker.dk/humleland-vandt-dm-i-handbrygning-2012-42751

 

Øl fra Coisbo Beer hos Den Lille Kro

Er du til dansk mad, men er frustreret over, at der på så mange restauranter kun serveres kedelig industriproduceret pilsnerøl eller diverse rødvine, som slet ikke passer til vort danske nationalkøkken. Så burde du nok kigge forbi Den Lille Kro. Her serveres der nemlig dansk mad og øl fra Coisbo Beer.

Coisbo Beer tog sin begyndelse i 2007 i Morud på Nordfyn. Stifteren af bryggeriet er Anders Coisbo, der startede sin karriere som hobbybrygger med en 50-liters kedel i garagen. Siden har Anders Coisbo bestået uddannelsen som diplombrygger, og øl fra Coisbo Beer brygges i dag på større anlæg, som Anders lejer sig ind på. Der brygges udelukkende øl på gode råvarer med respekt for håndværket. Coisbo Beer tænker helhed med særlig fokus på brug af specielle malttyper, der bidrager med kompleksitet og stor fylde til øllet. Det endelige resultat er specialøl af høj klasse, der henvender sig til den kvalitetsbevidste forbruger.

Sådan skriver Coisbo Beer på sin hjemmeside. Jeg synes de fortjener en omtale i vores nyhedsbrev, da vi ikke har mange restauranter i Århus, hvor man kan få en god øl til maden. Men jeg vil begynde at omtale nogle steder.

Hos Den Lille Kro hvor du kan nyde Coisbo øl, serverer værtsparret Daniel og Marianne gammeldags dansk mad som er lavet helt fra bunden. Lige fra hjemmesyltet surt og sødt, til kødboller og pandestegt flæsk og snitzel. Dermed også gamle braiserede retter som gammeldags oksesteg og kalvesteg stegt som vildt med det hele.

Læs mere på: http://denlillekro.dk/ og http://coisbo.com/

 

Ny øl fra Vejle Bryghus hos Cockney Pub

Vejle Bryghus har eksklusivt brygget en amerikansk inspireret Pale Ale til Cockney Pub. Den er skabt med hjælp fra Brygger Flemming Lindgaard kendt fra det nu lukkede Horsens Bryghus. Alc. 4,6% vol.

I festugen til september plejer Cockney Pub at afholde amerikansk ølfestival. Her er Cockney Pub i sandhed et fyrtårn i den ellers Royal Unibrew sponsorerede festuge. Men i år har Cockney Pub også et musiktelt i Mølleparken. Det bliver spændene at se, hvad der finder vej til fadølshanerne.

Læs mere om Cockney Pub på: http://cockneypub.dk/

 

Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

Månedens øl hedder Kastanjeblomst Lager (ca. 5,3 - 6,4 % vol. alc.) Den anmeldes af Bente Burg Askjær og Bent Burg, som har leveret kastanje-honning til øllet.

Du kan læse anmeldelsen her: http://www.bryggeriet.dk/dk/oel/aktuel-anmeldelse/juni

 

Die Kleine Bierstube modtog Dansk Ølmærke 2012

Lørdag d. 28. april modtog Die Kleine Bierstube under stor festivitas for første gang Dansk Ølmærke 2012.

Læs mere om det lille stykke Tyskland i hjertet af Århus: 
http://www.kleine-bierstube.dk/

 

Højt skum

Søren Bruun Rolander
Lokalformand Århus C

Lokalafdelingens hjemmeside
Find os på facebook. Søg på: Danske Ølentusiaster i Århus

Billeder fra årets ølfestival

De fleste af billederne er taget af Ølentusiast Henrik Madsen. Klik på billederne for stor størelse.