Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. Oktober 2012

Læs om:

 • Årsmøde og ølsmagning hos Studenterhus Århus Baren
 • Studenterhus Århus Baren modtager Dansk Ølmærke 2012
 • Sidste medlemsmøde
 • Den store håndbrygssmagning hos Lokalafdeling Århus Syd
 • Endnu tættere samarbejde mellem de to lokalafdelinger i Århus
 • Ølentusiasternes J-dag hos fairbar
 • Extreme Beer Battle Night - G7 topmøde i Frederikshavn
 • Ølmesse i Hadsten med Voldby Købmandshandel
 • Spændene koncerter hos WinterCoat
 • Nye øl hos Ris Ras Filliongongong
 • Ølentusiastisk Flensborgtur med Lokalafdeling Djursland
 • Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

Årsmøde og ølsmagning hos Studenterhus Århus Baren

Så er tiden kommet, hvor vi skal afholde årsmøde. Årsmødet forventes at vare en tyve minutters tid og efter årsmødet afholder barchef Niels Overgaard igen i år en ølsmagning med nogle af Barens spændene øl. Det bliver selvfølgelig dem fra det berømte specialølskøleskab som gang på gang har sikret Baren - Dansk Ølmærke.  

Dagsorden ifølge bestemmelserne i Danske Ølentusiasters vedtægter paragraf 13, stk. 5.:

1. Valg af dirigent
2. Beretning om Lokalafdelingen
3. Valg af Lokalafdelingsformand
4. Valg af Lokalafdelingsnæstformand
5. Valg af menige bestyrelsesmedlemmer
6. Eventuelt

Nærmere info om pris og hvilke øl vi skal smage, bliver offentliggjort inden årsmødet.

 

OBS - NY DATO - OBS - NY DATO

Grundet en dobbeltbookning finder årsmødet sted mandag d. 29. oktober kl. 19 hos Studenterhus Århus Baren, Ndr. Ringgade 3, Studenternes Hus, Bygning 1420 (derefter en etage ned. Gå så til venstre af en lang gang. Baren kommer på højre hånd), 8000 Århus C.

Studenterhus Århus Baren er et fantastisk sted at drikke øl. Husk at alle er velkomne i baren, også selvom du ikke er studerende på universitet.

 

Studenterhus Århus Baren modtager Dansk Ølmærke 2012

Når vi afholder ølsmagning efter årsmødet, så overrækker vi Dansk Ølmærke 2012 til Studenterhus Århus Baren. Det gør vi fordi, at baren har et meget fornemt udvalg af spændene flaskeøl, som du ikke finder andre steder i Århus.

Du kan læse det senest opdaterede ølkort ved at klikke på billederne. Bemærk at kortets udvalg løbende ændres.  

Der er "happy-hour" med halv pris på alle øl inkl. dem i ølentusiastskabet lørdage fra kl. 20-21 (eneste aktuelle undtagelse er Brewdogs Tactical Nuclear Penguin og Sink the Bismark, når de har dem på lager).

 

Sidste medlemsmøde

Vores tur til Viborg Bryghus måtte desværre aflyses, da der kun var 13 tilmeldte. Det var på en måde held i uheld, for Cockney Pub fejrede 10 års fødselsdag, hvor der bl.a. var mulighed for at smage den efter min mening meget velsmagende Cockney Black Forrest Stout fra Aarhus Bryghus, som var at finde på cask.

Hos fairbar var der kun belgiske øl på hanerne, så vi var en flok ølentusiaster, som først drak øl hos Cockney Pub, derefter spiste vi hos Mephis Roadhouse og så videre til det belgiske øl hos fairbar.

Memphis Roadhouse skal så lige have en meget stor anbefaling med på vejen. Er du til øl i kander og masser af velsmagende kød stegt efter stolte amerikanske traditioner. Så læs mere her: http://www.memphisroadhouse.dk/ 

Det skal så lige siges, at deres Yellow Dog Ale er gabende kedelig. Hold dig til Brooklyn Lager hvis du skal have en kande/fadøl eller Brooklyn IPA hvis du skal have en flaskeøl. 

 

Den store håndbrygssmagning hos Lokalafdeling Århus Syd

Så er det snart blevet tid til en tilbagevendende begivenhed af de helt store.

Det er nemlig tid til vores årlige håndbrygs smagning hvor vi skal smage og snakker om det spændende øl, som er lavet i køkkenerne hos jer dejlige medlemmer.

Husker I sidste års utrolig høje kvalitets niveau, hvilket jo var helt fantastisk. Denne smagning kan kun blive en succes.

Om du selv har hjemmebryg med til denne smagning eller ej, så mød endelig op og vær med til at finde en DØE Århus syd håndbrygmester i kategorierne, sommer og vinter øl.

Husk det er noget vi leger, så vær ikke bange for at tilmelde dit øl!

Der vil være gode præmier til de bedste håndbryggere, men der vil også blive trukket lod om en masse spændende øl, blandt alle de fremmødte.

Alt det plus et par hemmeligheder for en pris af kun: 50 kr.

OBS: Medlemmer fra Århus C  (hele landet ;-) er jo selvfølgelig som altid mere end velkommne til at deltage i denne smagning samt have øl med.  Er du en af de flinke håndbryggere som har hjemmebrygget øl med til denne dag, er prisen kun 20 kr.

Smagningen finder sted onsdag d. 17. oktober kl.19.00 og stedet er Grøfthøjparken 159, kælderen, 8260 Viby J.

Medbring gerne en eller to hygge-øl, til tiden inden smagningen begynder, da der ikke er salg af øl på stedet.

Dette arrangement kræver ingen tilmelding på forhånd, så bare mød op, ny som gammel medlem.

Vi glæder os til at se jer!


Med venlig hilsen


DØE Århus Syd

Endnu tættere samarbejde mellem de to lokalafdelinger i Århus

Jeres lokalformand er blevet valgt ind i DØE Århus Syds bestyrelse. Ligesom det er min forventning at til vores årsmøde, så vil vi vælge en person fra Århus Syds bestyrelse ind i vores bestyrelse.

Ved at vi er repræsenteret i hinandens bestyrelser, kan vi endnu bedre planlægge vores fælles arrangementer, koordinere mødetidspunkter, komme med ideer og sparring til hinanden.  Alt sammen for at sikre jer medlemmer de bedste arrangementer her i smilets by.

Og husk nu. Der er desværre folk, som stadigvæk ikke er klar over det. Som medlem af Danske Ølentusiaster er du velkommen i alle 52 lokalafdelinger i hele Det Danske Rige. Jeg vil opfordre til, at man ikke gør sig mange tanker om, hvilken lokalafdeling man tilhører, men derimod at man kommer til de arrangementer som interesserer en.

 

Ølentusiasternes J-dag hos fairbar

Igen i år fejrer fairbar Ølentusiasternes J-dag. De har skrevet følgende på facebook:

Velkommen til årets festdag på fairbar. En helt almindelig torsdag, hvor vi fylder baren med Danmarks absolut bedste juleøl og inviterer alle gode mennesker indenfor.

Det bliver stort !!! Åbningen sker torsdag d. 1. november klokken 16.00 til tonerne af juleklassikere fremsunget af solistuddannede sangere.

Derefter vil vi gøre alt for at understrege den gode smag med det bedste fra bryggerier som Amager, BeerHere, Fanø og Bøgedal. Dagen efter invaderes Danmark af Tuborgs marketingsmillioner og nissepiger, så lige præcis dén her torsdag må vi stå sammen i kampen for kvalitet. Så sæt et stort X i kalenderen og glæd di !!

• 24 haner med Danmarks bedste juleøl
• Specielle fadlagringer fra kælderen
• Masser af søde bartendere
• God stemning og stort telt i gården

"DU BEHØVER IKKE NØJES MED DET SAMME SJAP HVERT ÅR"
Christian Skovdal Andersen, BeerHere

"DER ER SÅ MEGET MERE KVALITET, SÅ MEGET MERE KÆRLIGHED FRA DE DANSKE BRYGGERE AT KOMME EFTER"
Peter Munk Povlsen, fairbar

 

Extreme Beer Battle Night - G7 topmøde i Frederikshavn

30. november afvikler projektet ØL & Kogekunst den ultimative julefrokost under navnet Extreme Beer Battle Night. Se invitationen for det bliver kæmpe stort. Det kan i øvrigt nævnes at den 7. deltager bliver Det Lille Bryggeri.

 

Ølmesse i Hadsten med Voldby Købmandshandel

Voldby Købmandshandel afholder i samarbejde med Skjold Burne Hadsten Ølmesse den 27-10-2012 fra klokken 12-17 i Sløjfen. Der går tog næsten lige til døren.

Det vil være muligt at smage øl fra bl.a.:

Syndikatet
Djævlebryg
Grauballe Bryghus
Jacob Medici
Svaneke
Diverse belgiske øl
Anderson Valley
Lagunitas
Emelisse
Jopen
Menabrea
Primator
Innis & Gunn
Samt et godt udvalg af julebryg

Læs mere her: http://www.vin-og-gaver.dk/produkter/BILLET+OeL+MESSE+HADSTEN/?categoryID=315

 

Spændene koncerter hos WinterCoat

Hele efteråret er der masser af godt øl og masser af god musik hos det hyggelige bryggeri tæt på Sabro. Læs mere her: http://www.wintercoat.dk/

 

Nye øl hos Ris Ras Filliongongong

Jeg har fået følgende hilsen fra RIS RAS i Mejlgade.

Hej Søren. Fra Mikkeller har vi fået: "Not Just Another Wit" og "Jackie Brown", fra 2 Øl har vi fået: "Reperationsbajer" - alle på flaske. Fra Beer Here har vi fået: "Lupulus pale ale" på fad. En herlig, dansk øl. Hilsen Ris Ras

Vi mangler stadig at tildele Ris Ras Dansk Ølmærke 2012. Men jeg satser på, at det sker i en nær fremtid.

Ris Ras fik lukket deres kælder sidste år af Århus Kommune, hvilket betød at vi måtte aflyse et medlemsmøde hos dem, hvor vi skulle have smagt juleøl. Desværre er kælderen endnu ikke åbnet igen. Du kan læse hele historien her http://www.støtkælderen.nu/ og se hvordan du kan støtte kælderens snarlige genåbning.

 

Ølentusiastisk Flensborgtur

Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Djursland arrangerer fra fredag den 2. - søndag den. 4. november en øl/romtur til Flensborg.

Program:

Fredag:
kl. 11.01 afgang Århus ankomst Flensborg 14.04. 2 overnatninger på hotel Acadia i Flensborg. Kl. 16.00 besøg på Flensborgs ældste romhus Johannsen med smagsprøver. 6€ pr. person. Aftenen er åben.

Lørdag:
kl. 11.11 bus til Husum(7,70€). Kl. 13.00 spisning på Husums Hausbrauerei(25€). Smagning af deres gode øl. Hjemtur Flensborg med kort pitstop på Brauerei Schleswig(transport 2x 7,70€). Efter opfriskning på hotellet spisning på Hansens Hausbrauerei i Flensborg kl. 20.00. Hertil deres gode øl. Ellers er natten fri til at udforske Flensborg.

Søndag:
kl. 9.30 sejltur til Glücksborg(Lyksborg) og tilbage til Flensborg kl. 11.30. Mulighed for at spise ombord og nyde de gode Flensborg øl. Fortælling om bryggeriet ombord. Turen koster 9€. Mad og drikkevarer er derudover, men er rimelige i pris. Herefter hjem til DK efter en forhåbentlig fornøjelig tur.

Praktisk info:
Der er 20 enkeltpladser og 5 familiepladser. Det koster 1192 kr. for enkelt- og 1580 kr. for dobbeltværelse med morgenmad. Tilmelding er bindende og kan ske til formand Jens Jakob Holst, Danske Ølentusiaster lokalafdeling Djursland på: Mail: Jens.Jakob.Holst@remove-this.ale.dk eller tlf.: 29623071. Kun hotellet skal betales forud. Oplysninger om betaling ved tilmelding.

 

Månedens øl hos Bryggeriet Sct. Clemens

Månedens øl anmeldes af Christoffer Ljunggren, brygger på Bryggeriet Apollo. Øllen hedder Oktoberfest (ca. 5,8 - 6,0 % vol. alc.). Læs anmeldelsen her: http://www.bryggeriet.dk/dk/oel/aktuel-anmeldelse/oktober

 

Søren Bruun Rolander
Lokalformand - DØE Århus C

Lokalafdelingens hjemmeside
Find os på facebook. Søg på: Danske Ølentusiaster i Århus