Fynske Øldage 2005 - Danske Ølentusiaster
Succesfestival i Odense

Det blev sidste weekend i oktober. Bryggere, øl-importører og ølglade danskere strømmede til Odense Congress Center, hvor den første ølfestival i Odense løb af stablen.

Knap 4.500 besøgte festivalen, hvor de kunne vælge mellem mere end 750 forskellige øl. Og gæsterne så ud til at nyde øllets mangfoldige verden. I gennemsnit brugte de knap 13 poletter pr. person, hvilket er det samme som ved de sidste to festivaler i Valby men lidt mere end ved tidligere provinsfestivaler i Kolding og Århus.

Der var også rigtig mange gode sager at smage på på weekendens festival. Udover de gode, gamle som trappister og Ale no. 16, var der et enormt udvalg af nyheder. Ikke mindst det spritnye Raasted Bryghus imponerede de kræsne ganer. Med tre øl i hanerne - Trippel, Pale Ale og Juleøl, kunne den 24-årige brygger Martin Jensen stolt sætte sig i bilen mod Randers efter festivalen. Ikke nok med at han fik mange rosende ord med på vejen, han var også med på en af de stande, som fik skrabet allerflest poletter til sig i løbet af weekenden.

Men der var også gode nye varer fra debutanter som Århus Bryghus, Varde bryghuset Warwik Bryghus ApS og det nye fynske importfirma Det Belgiske Hus - som forøvrigt også byder på Beer, Bed and Breakfast i Kerteminde - ligesom der var spændende nyheder i Danmark som det schweiziske mikrobryggeri Franches-Montagnes, (som kan fåes hos Beer Factory). Og rigtig mange af de 'gamle' danske mikrobryggerier som Brøckhouse og Baggårdsbryggeriet bød på spændende nyt.

'Vinderen' af udstillernes interne poletkonkurrence blev dog My Beer, som igen i Odense kunne lokke med varm øl med flødeskum. Selvom denne cocktail måske lyder lidt underlig i de flestes ører, må man sige, at den Galliano-Irish Coffee-lignende likør smagte ganske fortræffeligt - især efter en lang dag med klassiske hvedeøl, stoutnuancer og Cascade humle. Og det var der altså rigtig mange af gæsterne i det fynske, som var enige i.

Også Carlsberg trak masser af tørstige gæster. Carlsberg har ellers tidligere ligget noget længere nede af listen, men med den nye Jacobsen-serie, har de altså kæmpet sig tilbage i toppen i 2005 - først i Valby og nu igen i Odense.

Da vi jo var på Fyn, var det heller ikke overraskende, at både Det Belgiske Hus fra Kerteminde, Refsvindinge og Ørbæk alle var velbesøgte stande. Lidt lokalpatriotiske er fynboerne trods alt!

Alt i alt virkede det som om, at både spændte udstillere, tørstige gæster og hårdarbejdende frivillige havde en helt fantastisk weekend!

Således så top-ti listen over de udstiller, der uddelte flest smagsprøver ud efter endt festival i Odense:

   

 1. My Beer
 2. Carlsberg
 3. Beerfactory
 4. Refsvindinge
 5. House of Beer
 6. Det Belgiske Hus
 7. Roskilde Øl
 8. TheoBrands
 9. One Pint
 10. Ørbæk

Billeder fra Fynske Øldage

Du kan se billeder fra de enkelte dage ved at klikke på overskrifterne herunder.

Billeder fra fredag den 28. oktober 2005

Billeder fra lørdag den 29. oktober 2005

Billeder fra søndag den 30. oktober 2005