Lørdag - Danske Ølentusiaster
Lørdag

Fynske Øldage - dag 2

Festivalens anden dag er slut, og besøgstallet nærmer sig 4000.

Selv om der til tider har været trængsel ved de forskellige stande, har alle lørdagens festivalgæster tilsyneladende fået hvad de kom efter.

Der har været en ualmindelig god stemning, måske også befordret af det påfaldende store antal kvindelige gæster. Det ser ud til at ølentusiasmen virkeligt er ved at få tag i den kvindelige del af befolkningen, sikkert bl.a. fordi udvalget af godt øl er blevet ikke alene større og bredere, men også mere synligt.

Søndag, der traditionelt er 'familiedag' på vore ølfestivaler - og dertil røgfri, vil formodentlig lokke mange fynboer til at forlægge søndagsudflugten til Odense Congress Center.

Søndag er der åbent fra 12:00 - 18:00,

og man kommer ind for kun 40,- kr.

Smag for Juleøl - forsmag på Juleøl

Ved en aldeles uofficiel, men i højeste grad videnskabelig spørgeskemaundersøgelse blev det i løbet af lørdagen afgjort hvilke juleøl på Fynske Øldage der var de bedste.

Nr. 1, 2 og 3 blev:

1. Gouden Carolus Christmas

2. Willemoes Jule Ale

tredjepladsen blev delt mellem

3. Brøckhouse Julebryg

3. Grauballe Orange Blossom

...se den samlede liste over kandidater her!

Stenøl fra Thisted

Peter Klemensen skænker selv sin 'stenøl' op på Thisteds stand.

Festen fortsætter - du kan stadig nå det!

Fynboer og andet godtfolk strømmede til Odense Congress Center på festivalens første dag. Lidt over 1000 besøgende gik gennem tælleappararterne på en dag, der bød på mange spændende øloplevelser.

Efter poletregnskabet blev gjort op, viste det sig, at gæsterne fik smagt på gennemsnitligt 12,7 øl hver på førstedagen! Det matcher meget godt ølindtaget ved tidligere festivaler.

Udstillernes interne konkurrence, om hvem der udskænker flest smagsprøver og dermed modtager flest poletter blev på førstedagen 'vundet' af My Beer, som fik hele 818 poletter ind i løbet af fredagen.

Umiddelbart ser det ud til, at fynboerne er lokalpatrioter! Ihvertfald er de fynske udstillere som Refsvindinge, Ørbæk og Det Belgiske Hus meget populære. Her er fredagens top fem:

1. My Beer

2. Beerfactory

3. Det Belgiske Hus

4. House of Beer

5. Refsvindinge

I løbet af lørdagens første par timer havde festivalen tangeret fredagens besøgstal. Over 2000 gæster var kommet ind siden starten fredag eftermiddag. Endnu er der god plads i hallen i Odense Congress Center, der er ikke kø og der er gratis busser med muntre buschauffører fra Banegården til Odense Congress Center.

Fynsk bryg

Vestfyens entusiastiske brygmester Henrik Sørensen på Vestfyens stand på Fynske Øldage.

Medlem nr. 1

Anders Ewald ved Raasted Bryghus stand.

Den første smagsprøve...

...Westvleteren 12 - deraf de tilfredse smil!

Lørdag - og festivalen fortsætter...