Målet med det nye bryggeri Broaden & Build er at brygge øl, der leger med smagene. I brygprocessen bruges blandt andet en karamel på pastinak og gemt kaffe. Målet er at reducere madspild og finde nye smagsnuancer. Du kan møde Broaden & Build på Ølfestival 2019.
[Læs mere her]
Restaurant La Cocotte og Herslev Bryghus har slået sig sammen og byder fredag den 3. maj på Beer Makers Dinner, hvor øllet er en naturlig del af retterne og ikke mindst i glassene til.
[Læs mere her]
Den københavnske restaurant med fokus på klassiske, danske retter i opdaterede versioner og ikke mindst samspillet mellem øl og mad blev endnu engang forbigået, da Michelinguiden her til aften dryssede stjerner over Norden.
[Læs mere her]
1.200 forskellige danske og udenlandske øl fra 200 bryggerier. Danmarks største og første Ølfestival løber af stabelen i maj næste 2019.
[Læs mere her]
Juleøl kan sagtens bruges i alt fra gryderetter til and og - som her - i pebernødder. Få Anne-Mette Meyer Pedersens opskrift på de små, brune og sprøde julekager her.
[Læs mere her]
Øl og mad skal harmonere. En fyldig og fed ret passer sammen med en øl, der har krop, smag og fylde. Få opskriften på en alternativ juleand med øl her.
[Læs mere her]
Kokke- og tjenerelever lærer at parre øl med mad og bruge øl, som en ingrediens i retterne. Eleverne gennemgår kurser i ølbrygning, bryggerhistorie og øllet mange typer, aromaer og smage.
[Læs mere her]
Årets Øl & Mad Pris uddeles på Food Festival 2018 i morgen, fredag den 7. september. Kom og smag kombinationen af Sort Dessertøl fra Holbæk Bryghus og chokolade fra Konnerup & Co.
[Læs mere her]
Øl og mad er en perfekt kombination. Øl kan sagtens bruges som ingrediens i maden og ikke udelukkende som en gylden drik i glasset. Få opskriften på muslingeragout à l’Orval her.
[Læs mere her]
Fredag slår Albani dørene op for bryggeriets nyeste skud på stammen; en brewpub, der deler navn med ølserien "Anarkist". På åbningsdagen er der smagsprøver til de første 1.000 gæster og live-optræden med Turboweekend.
[Læs mere her]
Du bliver ført gennem alle øllets processer og får en god og grundlæggende viden om, hvordan brygningen foregår både teoretisk og praktisk. Under hele uddannelsen er der fokus på øllets samspil med gastronomien.
[Læs mere her]
Mød ølhistoriker og -kender Bjarke Bundgaar og Danske Ølentusiaster torsdag 14. juni på årets Folkemøde på Bornholm.
[Læs mere her]
Aldrig før har det været lettere at parre øl med sommerens mange, lækre retter fra grillen. Til selv de mest kreative, eksotiske retter er der en øl, som passer til.
[Læs mere her]
Humle er en fascinerende og omnipotent plante, som i dag er den mest centrale komponent i den moderne ølverden.Humle er nærmest synonymt med øl. Alligevel er planten stadig ukendt for de fleste almindelige øldrikkere. Det er synd og skam. Humle (Humulus lupulus) er den mest fantastiske plante.
[Læs mere her]
Foråret og fridagene i påsken er en fejring af de lyse tider og de lyse øl. Påskeøl passer perfekt til den traditionelle, danske påskefrokost.Foråret og påsken fejres med øl. Sådan har det været i mere end 100 år, hvor de danske bryggerier har brygget specielle påskeøl.
[Læs mere her]
Juleanden hører sig til juleaften. Det samme gør juleøl. Men hvorfor ikke kombinere de to? Få opskriften på sprød juleand med juleøl her. Opskriften er fra bogen “Øl & mad - til hverdag og fest”.
[Læs mere her]
Madmagasinet på DR1 nu på onsdag (onsdag d. 8. november 2017) tager hånd om specialøl. Her lærer Kristian Bonefeld i - øl-kredse kaldet Kedde - Tina Müller at brygge den dejligste øl. Tina Müller er vært på programmet og sætter det benspænd, at øllen skal indeholde hyben. Han blander resten af ingredienserne.
[Læs mere her]
Danske Ølentusiaster og Food Festival uddeler fredag den 1. september årets Øl & Mad-pris. Direktør for Food Festival, Anna Lund, forklarer, hvorfor netop øl og mad spiller godt sammen. Hvorfor tænker du, at øl og mad passer så godt sammen? - For mig er øl det klassiske, danske mormorkøkkens bedste ven. Det ville virke totalt forkert, hvis min mor skænkede Barolo i glasset, når hun serverede sine skønne karbonader, tarteletter eller wienerschnitzel. Der bliver min krop anderledes tryg og afslappet, når hun knapper en kold pilsner op. Simpelt. Og lækkert. Hvad kan øl, som andre drikke, som vin eller drinks, ikke kan? - Øl er en drik, som er bedst skabt på vores breddegrader. Og det betyder sindssygt meget, når vi for eksempel inviterer 30.000 mennesker til Food Festival på Tangkrogen til september. Der ville det ikke fungere, at vi serverede vin fra Spanien, Italien og Frankrig, når nu vi er en madfestival, hvis formål er at vise, hvad vi kan producere af fantastiske ting på vores breddegrader. Og her er øllet vigtigt. Jovist. Vi kan også lave vin i Danmark. Men øllet har vi bare nogle sindssygt gode forudsætninger for at kunne producere i verdensklasse i Danmark. Og det får folk også at smage på Food Festival, hvor der er et hav af fantastiske øl, man kan smage sig igennem”.
[Læs mere her]Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab. Læs pressemeddelelsen om indstiftelsen af Øl & Mad Prisen her!
Øl & Mad Prisen uddeles i samarbejde Food Festival, der afholdes hvert år i september. Læs mere om Food Festival her.
Se de tidligere vindere af Øl & Mad Prisen her