EBCU - Danske Ølentusiaster
EBCU

European Beer Consumers Union

EBCU er en upolitisk, ikke-religiøs paraplyorganisation, der fungerer som lobbyvirksomhed i EU.

Foreningen afholder receptioner, hvor Europaparlamentsmedlemmer, Kommisionsmedlemmer og pressen er inviteret.

Foreningen blev stiftet af CAMRA, OBP og PINT den 26. maj 1990.

Medlemmer af EBCU

Hvad vil EBCU kæmpe for?

Der er fire hovedmål med EBCU:

  • Bevarelse af europæisk ølkultur. Særlig fokus er der på traditionelle, nationale og lokale bryggerier og traditionelle bryggemetoder og øl.
  • Promovere og støtte traditionelle europæiske bryggerier, der fremstiller kvalitetsbryg efter traditionelle principper.
  • Støtte traditionelle bryggerier. Kæmpe for at modvirke den koncentration, der finder sted blandt større bryggerikoncerner, der derved får øget kontrol over markedet.
  • Repræsentere øl-forbrugeren. I kampagnen til styrkelse af et rigt udbud af øl af høj kvalitet og kvalitet for pengene.

Det var et af Danske Ølentusiasters klare mål at opnå fuldt medlemskab af EBCU, hvilket blev opfyldt i 1999. Medlemskab kan søges af alle foreninger, der er landsdækkende, ikke-kommercielle, uafhængige af bryggerierne og andre organisationer. Derudover kræves, at der ikke er særlige optagelsesbetingelser og at EBCU’s fire hovedmål kan støttes. Inden endelig optagelse skal man bevise, at man er et værdigt medlem. I denne periode er man associeret medlem.