Øl-banko med store grin

Begejstringen var bestemt til at få øje på, da Lokalafdeling Amager afholdt det årlige øl-banko. Der var fest og glade mennesker, der konstant skrupgrinede – krydret med godt rigtigt øl, både i baren og på gavebordet.

Lokalformanden drikker en Carlsberg!

Egentligt er det jo en letkøbt succes. Ingredienserne til et øl-banko i en lokalafdeling er lette og lige til: et tallotteri, fra den lokale legetøjsforretning til ca. 70 kroner, et lokale, med plads til ca. 40 mennesker og så lidt organisatorisk snilde, så en tilmeldingsprocedure, og en bar med et rimeligt indhold af øl, kan stables på benene. Hvis lidt frivillige arbejdstimer lægges oven i, sammen med et computerprogram der kan lave bankoplader, så er opskriften klar til en anderledes øl-aften.

Egentligt er det jo også usmageligt, at levere nærværende artikel. Men vi gør det alligevel, med det faremoment, at nogen nok vil mene, at det oser lidt af selvros.  Men hvorfor ikke, når nu det hele i Lokalafdeling Amager gik op i en højere enhed, da øens mindste -  men garanteret tungeste – fodboldklub, FC Dynamo Kebab (det hedder den altså), lagde lokaler til en aften af de rigtigt sjove.

Ti almindelige spil var på programmet, sammen med fem såkaldte hurtigspil.

I baren havde gode aftaler med de to lokale importører, Humleimporten og Danish Beerhouse, sikret flaskeøl til en meget billig pris. Brasseri La Binchoice havde tre belgiske mikrobryg i baren, Bruin, Blonde og Bière des Ours, en fragtfuld honning.ale. Mikrobryggeriet Avery fra Colorado  var repræsenteret med deres IPA, Ellis Brown og Dry Stout. Dertil suppleret op med lidt tysk grundighed, i form af  to Wilhelmsstephaner og Paulaner Salvator, samt de lidt lettere varer, i form at tjekkiske Budvar og Thy Classic. Sidstnævnte fra fad. Alt i alt en stærk opstilling, som TV-sportens hedengangne Tommy Troelsen sikkert havde bemærket, hvis han havde haft chancen.

Chris Thorvald og fiskerinoteringen

Opråber på aftenen var Chris Thorvald Christensen, hvilket i sig selv er rigeligt til at få smilebåndene til at strammes i en blød opadgående kurve. Denne viltre krøltop, der foruden sit engagement i det lokalt populære folk-orkester Økuller, tillige er en kendt og elsker højttalerstemme i Sundby Idrætspark, når Fremad Amager spiller hjemme, formåede i den grad at sætte grinet som dagsorden. Bare det, at han, iført din FC Dynamo Kebab-trøje (thi, her er han faktisk formand), stillede sig an med et strygebræt som opråber-bord, vakte begejstring. Og mange af de fremmødte vil huske, da numrene over aftenen blev lavet om til fiskerinoteringen, lokalformandens intelligenskvotient (det var nummer et), kasserens  knystemål (nummer 89), næstformandens karaktergennemsnit fra folkeskolen (nummer 2) - og alverdens andet morsomt.

Og præmierne var der heller ikke noget galt med. Gavebordet var udstyret med præmier til en værdi af i alt kr. 4.200. Alt sammen købt af de penge, som de godt fyrre fremmødte havde indbetalt, via kr. 100 for medlemmer og kr. 125 for gæster, krydret med to gange to billetter til et arrangement på Lokalafdeling Amagers faste tilholdssted, Kareten. Så der var noget at hente med hjem, på denne aften, hvor alle pladser var udsolgt.

Sjovest var Den fæle Lykkepose - præmien til de der havde banko på en række. I al sin enkelthed bestod den af femten øl at en noget – hmm – varierende kvalitet. Idéen - og joken, ikke at forglemme – var, at alle øllerne havde numre, og den heldige vinder trak således et op af posen (der var en Budvar-kasse), og fik udleveret den øl, hvis nummer vinderen havde trukket. Samt naturligvis et glas, for øllet skulle konsumeres inden næste banko på en række.

Fra den mere seriøse del af gavebordet var masser af gode øl til at tage med hjem. Blandt præmierne til to rækker kan nævnes øl fra Nørrebro Bryghus, Søgård Bryghus og Leffe Bruin i 75 cl. flasker, mens en hel plade blandt andet blev belønnet med 5 liters partydåser, gaveæsker fra diverse bryggerier og importører, kurve med udvalgte IPA’er og ikke mindst den store SemiChlaus – og billetterne til Karetens store ølsmagnings-arrangement.

Og så var der hurtigspillene, der i virkeligheden drejede sig om at tabe. På en speciel rød plade, var det således, at alle rejste sig på – og når man havde et af de numre der blev råbt op, satte man sig ned, og var ude af spillet. Det gik forholdsvist hurtigt – og var hylende skægt.

Carlsberg til 200 kroner

Således kom de fremmødte gennem aftenen, hvor de eneste præmier der til sidst var tilbage, var fire øl i Den fæle Lykkepose. Ved en pludselig indskydelse røg de på auktion, med den klausul, at køber bestemte hvem der skulle drikke øllet. Kuverterne, med øllets navne, blev købt ubeset. For de første tre af de fires vedkommende for mellem 60-90 kroner, hvlket da også er fine priser for Odin Pilsner, Castlemaine XXXX og Boston Brown Ale. Men slutteligt ville skæbnen, at sidste kuvert, efter at udelukkelsesmetoden havde været i brug, viste sig at måtte indeholde en Carlsberg Pilsner.

Indrømmet, en af aftenens nitter, men netop det, satte gang i medlemmernes bydelyst. Tre medlemmer bød hinanden op, og slutteligt gik Carlsberg pilsneren for den nette sum af 200 kroner. Køber var opråber Chris Thorvald. Og hvem fik æren af at drikke? Naturligvis lokalformanden, der herfra kan konstatere, at den i situationen faktisk smagte udmærket – men hvad gør man ikke for 200 kroner til Lokalafdelingen?

Konklusionen på aftenen overlader vi til Region Københavns formand, Anette Jessen, var blandt gæsterne: ”Det var en pragtfuld aften, med masser af sjov. Det er altså synd, at de øvrige medlemmer i regionen ikke oplever det her. Så måske skulle vi prøve at lave noget lignende i regionen,” sagde Anette eftertænksomt, mens hun omkring klokken 02.00 hjalp rengøringsholdet med at tømme de sidste ølsjatter.

Joh… den holder vi dig op på, Anette.

 

Tekst & foto: Uno Friis Gall

Billederne må downloades til privat brug. Erhvervsmæssig brug af billeder forbudt i følge loven om ophavsret.