Medlemsmøde 28-6-2006

Amagermesterskabet fik ved medlemsmødet den 28. juni overstået femte omgang, hvorved vi fik bevæget os over midten i årets dyst. Og mesterskabet er spændende som aldrig før. Rigtigt mange medlemmer har chancen for at storme af sted med Duereden, vor ”smukke” pokal, når finalen afgøres i december måned.

Femte runde var sat sammen af Kurt og Tim, der havde været i Sverige for at hente forsyninger af varer fra Systemet. Fantastisk.

Selve skemaet til aftenen var en joke i sig selv. Kurt havde, på sit skolelærer-svensk, udformet hele herligheden på vort broderlands modersmål – til stor moro for de fleste tilstedeværende. Synd at Kristian, vor norske ven, ikke var der på aftenen. Han havde måske forstået hvad Kurt sagde…?

AM

Første runde var under formlen ’GISSA EN VEDA’. Fire tyske hvedeøl var på plakaten: Franziskaner, Erdinger, Martini og Edelweiss, med Martini’en som den rigtige – hvilket straks udløste kommentarer fra salen om Martini Bianco…

Anden runde var næsten for let. Pilsnerøl, med mulighederne bestående af Royal Pilsner, Odense, Holsten og Heineken. Da det var Holsten, der er den eneste af de nævnte der smager bare lidt af øl, der var i kanden, var det en forbavsende stor del af salen der havde point på kontoen.

’VAN FAN FOR EN RÖD ÖL…’ hed tredje runde. Har var øllet til gengæld rigtigt godt. Red Seal Ale fra USA, Harboe Red, Red Stripe Beer – som en del af de tilstedeværende straks opdagede ikke var en rød øl, men en i øvrigt glimrende pilsner fra Jamaica – samt Red Elephant (!) fra Canada, var mulighederne. De fleste uddrog omgående, at det i hvert tilfælde ikke var en Harboe, for øllet smagte jo godt. Kun en herre, der er gift med Laila (bemærk, ingen nævner Eriks navn…), gættede ene mand på Harboe. Det kostede ham i øvrigt et fuldt hus, da det var den eneste fejl. Synd…

Men udelukkelsesmetoden efterlod en fifty/fifty for de fleste, og de der havde sagt Red Seal, var dem der smilede mest.

Sidste runde var med devisen ’FY FAN FÖR EN SVART’. Sort øl, med valg mellem Guinness Extra Stout, Mors Stout fra Refsvindinge, Svaneke Stout og Ølfabriken Stout. Kurt viste sig som en sjover. De fleste udelukkede straks ireren, men det var en dårlig idé. Når man kender Guinness, så var det ikke sådan én. Skulle man jo mene. Men de fleste havde vist overset den med Ekstra Stout, for Guinness det var, til især Chris Thorvalds store fortrydelse. Rygtet lyder, at han fremover vil boykotte det irske bryggeri i bar arrigskab.

Stillingen

I stillingen skete der ting og sager. Den forsvarende Amagermester, Johnny Hansen, viste klasse med tre rigtige (faldt kun på stouten), og strøg til tops med tretten point, mens fører-hunnen Birte Yde måtte nøjes med en enkelt pind på aftenen. Det sendte Birte en plads ned, som to’er med tolv point. Det tog altid friske Birte pænt: ”Så ligger presset ikke længere på mine skuldre. Det er egentligt meget rart, med jeg havde skam heller ikke ventet at ligge så højt placeret,” sagde Birte med et glimt i øjet.

I førerfeltet er Flemming Schwartz ny på tredjepladsen med elleve point. Rigtigt flot af Flemming, og velkommen på toppen til ham.

Lige under skammeleplaceringerne ligger et felt på seks med hver ti point. Jacob Storm, Morten Lundsbak samt Erik og Laila Haugaard deler fjerdepladsen med tre sorte heste, mens Chris Torvald Christensen og Johnni Dige Bach har ti point, men to heste, på ottendepladsen. Ti’er, og sidste mand i toppen, er Jack, berygtet i kriminalregisteret som Kim Flemming Russ.

Topstillingen i det individuelle Amagermesterskab:

Placering Navn Point Sort hest Fuldt hus
1 Johnny Hansen 13 2
2 Birte Yde 12 4
3 Flemming Schwartz 11 2
4 Jacob Storm 10 3
4 Morten Lundsbak 10 3
4 Erik Haugaard 10 3
4 Laila Haugaard 10 3
8 Chris Christensen 10 2
8 Johnni Dige Bach 10 2
10 Kim Flemming Russ - Jack 9 1

Så langt så godt. Men reglerne foreskriver som bekendt, at de to dårligste runder i løbet af en sæson skal fjernes ved sidste runde. Dermed vises den virkelige stilling i teorien først når vi allerede nu foretager dette eksperiment. Gør vi det, er sagen straks en helt anden, for pludselig er Johnny Hansen ikke længere i spidsen. I teorien er det nemlig Birte Yde der fortsat indtager den øverste plads. Overraskende er det, sikkert også for ham selv, at Johnni Dige Bach klemmer sig ind på anden pladsen, sammen med mester Hansen. Og længere nede giver de smidte point også plads til Kjeld Petersen og Jens Bjørn, mens Flemming Schwartz ryger godt ned i tabellen, fordi han smider hele fire point.

Den teoretiske topstilling er følgende:

Placering Navn Point Sort hest Fuldt hus
1 Birte Yde 10 4
2 Johnny Hansen 10 2
2 Johnni Dige Bach 10 2
4 Jacob Storm 9 3
4 Laila Haugaard 9 3
6 Kim Flemming Russ - Jack 8 1
7 Erik Haugaard 8 3
7 Morten Lundsbak 8 3
9 Kjeld Petersen 8 2
10 Jens Bjørn 8 1
11 Chris Christensen 7 2
11 Flemming Schwartz 7 2
12 Tobias H. hichaelsen 7 1

Holdstillingen

Også i holdstillingen skete der ting og sager. Airport, holdet med Jens Bjørn og familien Haugaard, stillede op i stærkeste opstilling, og da serielederne fra Eliten på aftenen kun havde Johnny Hansen til at samle point sammen, lykkedes det rent faktisk holdet fra Kastrup at snige sig forbi blærerøvene fra Eliten. Med det holdnavn de har valgt, så skal de have gas – og det får de. Stillingen er dog mest af alt et udslag af reglerne, skal det siges, i det det jo er således, at alle runder tæller med, men det medlem af holdet, der får rundens dårligste resultat, tæller ikke med denne gang. Airport har over hele spillet samlet 28 point, hvoraf de 25 tæller, mens Eliten har samlet 33 point, hvoraf kun de 24 tæller.

Gerdas Decible indtager en flot tredje plads, med 21 point, så med tre runder tilbage af holdmesterskabet, kan alt fortsat ske. I virkeligheden gør det sig nok gældende, at det hold der stiller i stærkeste opstilling – altså, hvor alle holdets deltagere møder op – i sidste ende står stærkest. Det bliver spændende, ved holdfinalen der afholdes i ottende runde, den 1. november.

Stillingen i holdmesterskabet:

Nr. Hold point
1 Airport 25
2 Eliten 24
3 Gerdas Dicible 21
4 Sundby Skvulp 19
5 Brunkål Forever 17
6 Drengene 16
7 De blå Knupper 15
8 Gimlefod 1 9
9 Humlebierne 8
10 De Grå 4

Nok fra AM i denne omgang. Næste runde er 9. august.

Højt skum

Uno Friis Gall

Overdommer