Formanden har ordet

Stiftelsen

Lokalafdeling Amager blev stiftet 23. april 2003, men inden da gik en hel masse arbejde forinden. Da Bent Jønson (lokalafdelingens første næstformand og derefter værdsat kasser) og Uno Friis Gall en kold vinterdag snakkede om, at nogen burde starte en lokalafdeling på Amager, var der ikke så langt fra tanke til handling. De skrev til Region København, der dengang ikke havde nogen lokalafdelinger overhovedet, og vi fik meget hurtigt et go for it.

Det gjorde de så. De fandt et lokalt samlingssted - Restaurant Kareten - fik lavet aftaler om arrangementer, fik oprette en bankkonto, og alle de ting der skal til, når man opretter en lokalafdeling. Det er ikke småting, men de genvordigheder lader vi ligge.

De lykkedes ikke desto mindre at være klar, da man den 23. april lukkede dørene op, og det var indrømmet ikke uden et sug i maven, at der blev budt velkommen til de lidt over tyve fremmødte.

Sjovt nok mindede første møde en del om de møder vi holdet i dag. Konceptet er ikke ændret ret meget, og fra første færd var der en uhøjtidelig stemning, der var både rar og behagelig. Vi blev hurtigt et sted hvor stemningen var i det humoristiske hjørne, og hvor man kunne tillade sig at komme uden slips og hvid skjorte. Vi blev en kom som du er-afdeling – og det er vi stolte af.

Som Jacob Schneider så rigtigt skriver det på forsiden: Vi er ølentusiaster med højt til loftet.

Stammen der står sammen

Alle er velkomne til vores møder, og vi har tit besøg fra andre dele af landet. Nogen få er blevet skræmt for livet, således at vi aldrig ser dem igen, men mange er hængt ved, og vi er i dag cirka 50-60 mennesker der jævnligt frekventerer medlemsmøderne.

Men der er altid plads til nye mennesker, og uanset om man er nybegynder eller ølnørd, så er man velkommen. Selv nørderne kan lære noget nyt ved vores arrangementer. 

Den aktive lokalafdeling

I Lokalafdeling Amager forsøger vi at være andet end en flok mennesker, der bare mødes hver sjette uge og drikke bajere.

Vi har indtil nu lavet flere anderledes indslag. Vi har blandt andet afholdt pub-crawls, bryggeribesøg, vi har haft hold med til DM i ølsmagning og vi afholder et legendarisk bankospil i foråret. Alt sammen for at lave noget anderledes.

Desuden er der medlemmer der arranger ture til ølfestivaller i Berlin og London, og vi har såmænd også været en tur til Malmö.

Sjove idéer modtages med kyshånd. Man må som idémand bare vente, at man selv må tage del i planlægningen.

Hvad gør du?

Hvis du ønsker at være medlem af Danske Ølentusiasters Lokalafdeling Amager, så skal du først og fremmest melde dig ind i Danske Ølentusiaster. Hvis du har bopæl på Amager (postnumrene 2300 S, 2770 Kastrup eller 2791 Dragør), så er du automatisk medlem af Lokalafdeling Amager. Alle medlemmer af Danske Ølentusiaster kan deltage ved vore møder, og man har mulighed for at få Amager som sekundær afdeling, således at man modtager vort nyhedsbrev via e-mail.

Indmeldelse foregår lettest via hjemmesiden www.ale.dk. Her kan du se de betingelser der gør sig gældende.

  

Gæster

Man kan godt være gæst ved vore medlemsmøder, uden at være medlem af Danske Ølentusiaster. Dog er det således, at man kun kan være gæst en gang. Hvis man syntes at det er så spændende, at man gerne vil komme mere end en gang, ja, så syntes vi egentligt at det er rimeligt at man melder sig ind.

For at være gæst, skal man være ifølge med et medlem af Danske Ølentusiaster.

Medlemmer af andre lokalafdelinger kan deltage i vore medlemsmøder på lige fod med de lokale medlemmer.

Mål og midler

Har vi så nået de mål vi i sin tid satte os?

Ja, det har vi i stor udstrækning. Vi er blevet en lokalafdeling som der regnes med. Det har ikke altid været let. Alligevel er vi her endnu, og vi lever i bedste velgående.

Midler har der i sandhed ikke været mange af.

Penge er den evige stopklods i vor forening. I lokalafdelingerne har vi ingen separat økonomi, men har altid måtte sikre os, at alle arrangementer kan køre rundt af sig selv. Det har det gjort hos os. Vi har hele tiden haft et minimum af overskud på vor bankkonto, så vi kan dække vore huller ind.

Det har betydet, at der altid er en justits i økonomiske sager. Der betales før der nydes i Lokalafdeling Amager. Det er ikke altid let at få folk til at ryste op med skillingerne i tide, men i det store hele så går det alligevel.

Vor styrke er sammenholdet

I Lokalafdeling Amager er der opstået et rigtigt godt sammenhold, der meget langt hen ad vejen også er udmøntet sig i private venskaber. Lige børn leger bedst, og vi er mange med forskellig baggrund, der alligevel er gode venner. Også selvom vi er mange klikker der er kommet sammen ned i foreningen, for så at blive blandet sammen. Med tiden har det kunne observeres, at disse klikker er blevet om ikke opløst, så åbnet for hinanden. Nyankomne starter ofte med at sidde lidt for sig selv, men meget hurtigt bliver de trukket ind i samtalerne og sammenholdet og bliver en del af helheden.

På ledelsessiden har vi altid været gode til at trækken nye ansigter ind i arbejdet. Vi har altid gjort et stort nummer ud af at understrege, at alle er velkomne til at give en hånd med, og at arrangementskomitéen er alt andet end lukket land.

Det er vores styrke!