Nyhedsbrev 10-2005

     

  • Næste medlemsmøde
  • Tilmelding do.
  • Ferieøl lodtrækning
  • Debat om øllets dag 2006. Hvad skal vi?
  • Næste års kalender
  • Ny pris i 2006
  • Fynske øldage i Odense

Medlemsmøde i Lokalafdeling Amager: onsdag den 26. oktober kl. 18.30

Der har været lidt kludder omkring næste medlemsmøde, men tillad os at slå fast, at det er på næste onsdag, altså den 26. oktober klokken 18.30 – for dem der vil spise – og 19.30 for de, der bare vil være med til at hygge om det gode øl.

Aftenens ølsmagning er lidt speciel – særligt efter vore normer. I aftenens anledning har vi inviteret Aksel og Na, der har været så friske at starte en lokal ølbutik på Amagerbrogade 143. Fish and Beer hedder den. Aksel og Na åbnede for et par måneder siden, og meldte sig som noget af det første ind i Danske Ølentusiaster. Klogt træk, specielt når man tænker på, at hverken Aksel eller Na er videre trænede i øllets kunst. Aksel indrømmer endda, at han endnu ikke har nået alle de 300 forskellige øl, der er at finde på hylderne.

Sammen med lokalformanden og lokalnæstformanden har Aksel og Na lovet at sætte et program sammen, der dels viser hvad Fish and Beer har på hylderne, dels vil give nogle dejlige øloplevelser.

Amager Mesterskabet kommer måske også fra forretningen, så et kig forbi kunne sikkert stille dig i bedre chancer? Apropos Amager Mesterskabet, så kan du læse om spændingen i mesterskabet, samt om de første seks omgange, på vor hjemmeside: http://www.ale.dk/index.php?id=am

Tilmelding

Betingelserne er nøjagtigt som de plejer at være:

Bespisning................kr. 110.00

Servicehonorar..........kr.   40.00

Ølsmagning inkl. AM....kr.   75.00

I alt.......................kr. 225.00

Spisning klokken 18.30

Der findes som sædvanligt en billigere udgave af aftenen, hvor spisning er fratrukket:

Servicehonorar..........kr.   40.00

Ølsmagning inkl AM.....kr.   75.00

I alt.......................kr. 115.00

Mødetid klokken 19.30

Beløbet indbetales på:

Reg. 2130  konto: 5366-217-306 i Nordea Bank.

Navnet er Danske Ølentusiaster Amager, ved Bent Jønson.

Vi holder vort møde på Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S – ganske som vi plejer.

Sidste tilmelding er torsdag den 20. oktober. Der er dog et lille men med denne gang. Din betaling skal kunne ses på vor konto om morgenen mandag den 24. oktober. Er den ikke at se der, når hr. kassér Bent Jønson tjekker vor konto, så deltager man ikke.

Hvis der er tvivl om hvorvidt indbetalingen er kommet frem, send da en mail til undertegnede på uno.gall@remove-this.ale.dk eller giv et ring på 25 13 26 51.

Ferieøl lodtrækning

På aftenen trækker vi lod om en fribillet til årets sidste medlemsmøde. Det sker blandt de, der i årets løb har haft ferieøl med. Så hvis du har ferieøl med til på onsdag, så giv et ring eller en mail til undertegnede, så du får et lod i posen.

De, der allerede har lodder i posen, kan ses på http://www.ale.dk/index.php?id=923. Men dertil har Henrik Schwartz for festival øl fra Berlin, Jacob Schneider for Wisby Kloster Øl fra Sverige og Uno Gall for double Malta fra Spanien – og der kommer vistnok også lidt skotsk guf fra Peter Kriegsbaum…

Hver ferieøl giver et lod, og lodtrækningen er meget simpel: et tilfældigt udvalgt medlem trækker et lod op af posen… og bingo, vi har en vinder.

Debat om Øllets Dag 2006

På medlemsmødet vil der for en gangs skyld være et emne oppe i vælten: Øllets Dag 2006. Hvad kunne de kræsne medlemmer tænke sig?

Skal vi sidde i en social rundkreds på Amager Strand og drikke Lyse Faxe, alt imens Robert B. Jørgensen og Jacob Schneider synger gamle danske viser, akkompagneret af Chris Christensen på kazoo og undertegnede på olietønder?

Skal vi ud i værtshuspatruljer, der efter aftale med lokale beværtninger kommer og fortæller om det gode øl – iført smagsprøver?

Eller skal vi fylde Amager Centeret med ølboder og diverse gøgl og musik?

Kort sagt, vi laver en offentlig brainstorm, hvor alle idéer kan blive vendt i plenum.

Og derefter nedsætter vi en arrangementskomité, der kan stå for det mere praktiske omkring Øllets Dag 2006.

Næste års kalender er på vej

Kalenderen for næste år er på trapperne, og vil muligvis være klar på onsdag. Vi er i øjeblikket ved at planlægge medlemsmøderne for 2006 med hr. restauratør Due.

Men det ligger fast, at Øllets Dag er 2. september, og at Lokalafdeling Amager i privat regi igen i 2006 vil være repræsenteret på ølfestivallen i Berlin, der kører fra 4. – 6. august. Så måske er det en idé med et kryds i time-manageren allerede nu.

Og angående medlemsmøder, så har bestyrelsen besluttet, at vi til næste år igen er tilbage med kun at holde medlemsmøder på onsdage – og hvis det kan lade sig gøre, på et par fredage.

Vi mener ikke, at det var nogen stor succes at holde medlemsmøder på andre ugedage, bortset fra fredagen. Forstået således, at ansigterne stort set var de samme, så der er ingen grund til at forvirre rundt i dagene.

Ny pris på medlemsmøderne i 2006

Bestyrelsen har besluttet, at vi fra januar 2006 er nødt til at sætte prisen på vort ølsmagnings-arrangementer en lille smule op. Det skyldes, at vore arrangementer efterhånden har nået en unik kvalitet, og deraf desværre også pris. Det er sket mere end en gang, at de, der har arrangeret en ølsmagning, ikke har kunnet holde sig indenfor budgettet, der i år har været på kr. 52 pr. deltager.

Men vi føler i bestyrelsen, at vi har givet jer – og dermed os selv – rigtigt meget for pengene. Vi er ret sikre på, at vi er en af de lokalafdelinger i Danmark, der har de bedste aftaler med vor lokale vært. Vi kan medbringe alt det øl vi vil til vore møder, og som regel er der et sted mellem tolv og seksten smagsprøver på tapetet hver gang. Det er meget flot – men desværre også dyrt.

Vi har derfor besluttet at lade prisen for deltagelse i medlemsmødets ølsmagning stige med 25 kroner til en hundredekroneseddel – den samlede pakke inkl. spisning vil således gå fra 225 til 250 kroner, og udgaven uden spisning til stige fra 115 til 140 kroner. Det giver måske ikke umiddelbart bedre eller mere øl i det enkelte glas, men det sikrer at vi også kan holde vor fremragende kvalitet på ølsmagningerne i 2006.

Fynske Øldage

For de, der lyster at tage turen til det dejlige Fyn, er der som bekendt Fynske Øldage i Odense Congress Center fra 28. – 30. oktober. Der mangler stadigvæk frivillige. Vi har sakset følgende fra Lokalafdeling Århus:

Som sædvanligt er der brug for en masse frivillige ølentusiaster for at få hele festivalen til at køre som den skal. Her lidt under 2 uger før Fynske Øldage er antallet af frivillige ikke helt så højt som vi havde håbet, så vi opfordrer folk til at overveje at bruge en dags tid som frivillig på festivalen.  Hvis der er spørgsmål omkring det at være frivillig kan man kontakte festivalchefen på festivalchef@remove-this.ale.dk

Der er en række fordele ved at være frivillig eksempelvis kan man komme gratis ind på festivalen som gæst når man ikke har vagter, og derudover er det både sjovt og fascinerende at være med som frivillig på festivalen. Læs mere og find online tilmeldingen her: http://www.ale.dk/index.php?id=750

Hvis engagementet ikke helt holder til at være frivillig, så skulle vi hilse og sige, at også vi fra København er hjerteligt velkomne som gæster.

Nok for denne gang. Vi ses på onsdag, til en hyggelig gang samvær.

Højt skum!

Jacob Schneider & Uno Friis Gall

Lokal næstformand og lokalformand