Nyhedsbrev 4-2005

Dato: 11. april 2005

Emner i mail:

- Valg til bestyrelse – årsmøde 22. juni

- Berlintur 2005

- Frivillig på Ølfestival – er det dig?

- Næste medlemsmøde med foredrag om Engelsk øl

- En kedelig sag

- Opdatering i AM

- Øl kom-sammen

Valg til bestyrelse - årsmøde 22. juni

Følgende blev vedtaget på generalforsamlingen 12. marts i Dalum:

Lokalafdeling Amager skal i lighed med andre lokalafdelinger, vælge en bestyrelse, der siden hen udpeger et medlem til regionsrådet. Dette vælger siden hen en regionsformand.

Derfor skal Lokalafdeling Amager holde ekstraordinært årsmøde, hvor valg til bestyrelsen foretages.

Dette møde finder sted onsdag den 22. juni på Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S, klokken 19.30.

På dagen skal medlemskort medbringes for at opnå stemmeberettigelse. Det er kun de tilstedeværende der kan stemme. Man kan ikke brevstemme, eller videregive sin stemme via andet medlem.

Alle medlemmer kan – og opfordres til at - stille op til bestyrelsen. Opstilling kan ske indtil afstemningen påbegyndes på aftenen.

Mere information vil følge i en senere skrivelse, men dette er vores officielle indkaldelse.

Berlintur 2005

Berliner Bierfestival

Fredag den 5. til søndag den 7. august 2005

Så er det ved at være tid til den 9. internationale ølfestival i Berlin. Som det fremgår af ovennævnte, vil denne finde sted den første weekend i august. Mottoet for festivalen dette år er ”Øl fra Thüringen”.

Vi - Jacob Schneider og Peter Kriegsbaum - vil forsøge at fungere som koordinatorer på en fællestur derned, hvis interessen skulle vise sig at være stor nok. Det er muligt at medbringe gæster.

Vi understreger, at hverken vi eller foreningen kan påtage os noget ansvar i forbindelse med rejsen!

Som teknisk arrangør har vi valgt Skan Rejser, der arrangerer busrejser til Berlin. En tur på 4 dage med 3 overnatninger vil komme til at koste kr. 998,- for bus, hotel og morgenmad. Skan Rejsers hoteller er centralt beliggende, og hvis vi er heldige, kan vi komme til at bo på Alexanderplatz lige op til festivalområdet på Karl Marx Allee.

Afrejse datoen vil blive torsdag den 4. august og hjemrejsen vil finde sted søndag den 7. august. Nærmere tidspunkter følger.

Det er vigtigt, at vi allerede nu – hurtigst muligt – modtager forhåndstilkendegivelser fra folk, der er interesserede i at deltage, så vi i samarbejde med den tekniske arrangør Skan Rejser kan finde en tilmeldingsprocedure, der gør det nemt for alle parter.

Til dette formål kan følgende adresse benyttes: jacob.schneider@remove-this.ale.dk

Læs også: Ølentusiasten nr. 20 årgang 2003 side 52, og festivalens hjemmeside: www.berliner-bierfestival.de

Højt Skum!

Peter Kriegsbaum og Jacob Schneider

 

Frivillig på Ølfestival - er det dig?

Så skal vi til det for 5. i gang: Ølfestival i Valby Hallen.

Fredag den 20. maj - søndag den 22. maj.

Kom og vær med som frivillig, vi har brug for dig, og så er det oven i købet rigtig sjovt at være med. Mange af festivalens frivillige har været med fra første festival for 5 år siden, men der kommer heldigvis hele tiden nye med i arrangementet. Opgaverne er meget varierede, både i hallen og bag ”scenen”.

Klik nedenfor og læs mere om hvordan det foregår og hvad du får ud af at deltage som frivillig.

http://www.ale.dk/festival/frivilligValby2005.html

Vel mødt i Valbyhallen 20-22 maj - Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt.

Højt Skum!

Rie Haagen,

Festivalledelsen

Næste medlemsmøde

Er fredag den 6. maj, hvor emnet er engelsk øl.

Værten på aftenen er denne gang en af Amagers (for ikke at sige Danmarks) absolut mest kyndige i området engelsk øl, nemlig den legendariske Johnny Hansen, som vi er rigtigt mange der husker fra perioden hvor han bestred Amager Ølhus’ drift.

Suk…

Det var dengang.

Johnny holder foredrag, og fortæller om engelsk øl, inklusive diverse smagsprøver. Derefter tjekker han om vi nu  også har hørt efter, i det han også står for aftenens Amager Mesterskabet, der også vil flyde over i engelsk øl.

Tilmelding af de sædvanlige kanaler (Se her.)

En kedelig sag

Ved det sidste medlemsmøde var vi igen ude for, at der var en person mere i salen, end der var indbetalinger for. Med andre ord, så havde et medlem, eller en gæst til et medlem, sneget sig rundt om betalingen.

På trods af at vi råbte alle indbetalinger op i salen, og bad den der ikke blev råbt op, om at henvende sig til Bent for sat få udlignet det skyldige, var der aldrig nogen der henvendte sig.

Vi havde troet, at den slags snyderi var noget der hører fortiden til, og helt ærligt, så er det lidt irriterende. Well, vi regner naturligvis med at vedkommende blot overhørte at han/hun ikke blev opråbt, og går ud fra at det hele beror på en sørgelig misforståelse.

Men det gør desværre, at vi for fremtiden tjekker medlemmerne for indbetalinger inden de kommer ind i De hellige Haller. Sørgeligt, men nødvendigt!

Opdatering Amager Mesterskabet

Amager Mesterskabet i ølgenkendelse 2005 har taget en noget uventet – men yderst velkommen – drejning.

I  anden runde måtte lokalformanden træde ind og overtage mesterskabet, i det Henrik og Tim måtte melde fra, og det blev gjort med finsk pilsnerøl, påskebryg, polsk amber og Skands porter. Den sorte hest var fra Mexico, og ingen gættede at der var tale om en Sol.

Men for første gang havde vi en omgang hvor alle deltagere var enige om en øl. Alle gættede polske Kozlak Amber, men i kamp med tre hvedeøl var det måske heller ikke så svært.

Den omtalte drejning skal søges i stillingen, hvor Orla, som den første overhovedet i Amager Mesterskabets historie, har haft fuldt hus to gange i træk. Meget, meget flot, Orla.

At Orla på førstepladsen så forfølges af Erik Haugaard, er ikke nogen overraskelse. Ligeledes har Jens Bjørn, som Erik, otte point, så mon ikke Mester Jack får kam til det sparsomme hår i år?

Mest overrasket er dog Orla selv, der med cerutten vippende i munden sagde:

”Jeg er nok den der er mest overrasket. Jeg havde bestemt ikke ventet det her. Sidste år lå jeg jo og slingrede i bunden, så jeg er glad og stolt. Men mon ikke de andre henter mig op på et eller andet tidspunkt?”

Tjo…

Man kan aldrig vide hvad fremtiden bringer, men Orla har i hvert fald fortjent sin førsteplads efter de første to omgange.

Stillingen i AM kan læses her.

 

ØL komsammen

Lørdag den 23. april er der igen øl komsammen på Café Langebro, hvor medlemmerne i lokalafdelingen kan mødes ganske uformelt til en kold over bordet.

Der er ikke noget tidspunkt som sådan, men hvis folk kommer dryssende fra klokken cirka 14, så møder de nok nogen de kender.

Her er ingen tilmelding, og enhver er sin egen vært.

 

Nok for denne gang. Hold højt skum alle sammen

Uno Friis Gall

Lokalformand