Nyhedsbrev 8-2005

Kære ølvenner!

Velkommen til Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Amagers nyhedsbrev nummer 8-2005, der denne gang indeholder følgende:

- Næste medlemsmøde

- Thisted prøvebryg - levering

- Amagermesterskabet - hold en runde!

Næste medlemsmøde

Onsdag den 3. august løber årets femte møde af stablen på Restaurant Kareten, Hollænderdybet 1. Tidspunktet er det sædvanlige: 18.30 for spisende gæster og 19.30 for dem, der blot ønsker at nyde det gode øl.

Til ølsmagningen får vi for anden gang besøg af Danish Beerhouse, repræsenteret af Morten Kristoffersen. Sidst de besøgte os, var det med lækkerbiskener fra det canadiske bryggeri Unibroue, og siden har de øget sortimentet herfra med to øl, som vi selvfølgelig skal smage. Derudover har de fået agentur på det amerikanske mikrobryggeri Great Divide, som de præsenterede på ølfestivalen i Valby. Morten og Bo importerer tre bryg herfra, og jeg kan love for at der er tale om kræs! Udover disse fem øl vil undertegnede stå for et par smagninger, der kan supplere Mortens udvalg.

Amager Mesterskabet i ølgenkendelse bliver denne gang afholdt af Flemming og Henrik Schwartz. De herrer har været i gang med forberedelserne et stykke tid, så der bliver uden tvivl tale om nogle drilske og forhåbentlig velsmagende opgaver.

Dette bliver også mødet, hvor vi håber at se mange nye ansigter fra Indre By. Vi glæder os til at byde jer velkommen! Vi kan oplyse om, at busserne 2A, 5A, 19, 250S, 350S samt metroen til Amagerbro Station holder næsten lige om hjørnet fra Kareten (max 3 minutters gang).

Prisen for dette bonanza er som altid:

Bespisning                  kr. 110.00

Servicehonorar             kr.  40.00

Ølsmagning inkl AM      kr.  75.00

I alt                            kr. 225.00

Der findes som sædvanligt en billigere udgave af aftenen, hvor spisning er

fratrukket:

Servicehonorar               kr.  40.00

Ølsmagning inkl AM        kr.  75.00

I alt                              kr. 115.00

Beløbet indbetales på:

Reg. 2130  konto: 5366-217-306 i Nordea Bank.

Navnet er Danske Ølentusiaster Amager, ved Bent Jønson.

Sidste tilmelding er på onsdag den 27. juli. Og sørg nu for at betale til tiden - eftertilmeldinger tolereres ikke, da de går ud over vores planlægning og de andre medlemmers ølration!

Thisted prøvebryg - levering

Uno har været i kontakt med Thisted Bryghus angående vores store bestilling af prøvebryg fra ølfestivalen. Uden at der kan udstedes nogen garantier, så skulle det være ganske vist, at øllet er klar i uge 31, og kan leveres snarest derefter. Vi laver to afhentningstidspunkter, f.eks. en fredag eftermiddag og en mandag aften, så alle skulle have mulighed for at få slæbt øllet i hus. De relevante medlemmer vil blive kontaktet omkring tid og sted.

AM - hold en runde!

Brødrene Schwartz er de sidste medlemmer, der har meldt sig til at arrangere en runde af Amagermesterskabet i ølgenkendelse. Der er stadig to runder tilbage før finalen, som vores formand sikkert selv vil stå for. Men skal vi ikke have lov til at se ham dumme sig som alle os andre i de næste to runder?! Det er ikke svært at afholde en omgang AM, og alle opgaver kan stilles, så længe der kommer øl i kanderne! Hvis du har mod på det, så er både 15. september og 25. oktober ledige til lige netop dine drillerier...

Kontakt Uno eller Jacob, så kommer du på listen.

Her på falderebet kan jeg varmt anbefale at kigge forbi vores lokale hjemmeside, som efterhånden er blevet både flot og nyttig: http://www.ale.dk/index.php?id=258 - her findes en komplet kalender over arrangementer, lokale værtshuse og indkøbssteder, scrapbog, nyheder, arrangementskomitéen og endda et lokalt debatforum, hvis man logger sig på med medlemsnummer og PIN kode - vi modtager meget gerne ris og ros!

Højt Skum!

Jacob Schneider

Lokalnæstformand, Amager