Nyhedsbrev 9-2005

 

Kære medlem!

Du kan læse om:

- Næste medlemsmøde, torsdag den 15. september

- Hold næste omgang af Amager Mesterskabet

- Ferie-øl – meld lige tilbage

- Down Under festival i Boltens Gård

- Øllets Dag – sådan gik det

- Debat forum

- Overtag lokalformandens ølsamling

Næste medlemsmøde

Er denne gang en torsdag. Helt præcist den 15. september, hvor Kim Flemming Russ, blandt venner berygtet som Jack, er vært for emnet Nordisk øl.

Betingelserne er nøjagtigt som de plejer at være:

Bespisning                    kr. 110.00

Servicehonorar            kr.   40.00

Ølsmagning inkl AM      kr.   75.00

I alt                              kr. 225.00

Spisning klokken 18.30

Der findes som sædvanligt en billigere udgave af aftenen, hvor spisning er fratrukket:

Servicehonorar            kr.   40.00

Ølsmagning inkl AM      kr.   75.00

I alt                              kr. 115.00

Mødetid klokken 19.30

Beløbet indbetales på:

Reg. 2130  konto: 5366-217-306 i Nordea Bank.

Navnet er Danske Ølentusiaster Amager, ved Bent Jønson.

Vi holder vort møde på Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S – ganske som vi plejer.

Sidste tilmelding er torsdag den 8. september. Og vær nu flinke at melde jer til i tide. Det er ekstremt frustrerende at der dumper tilmeldinger ind efter deadline.

Amager Mesterskabet - hold næste omgang

Vi mangler en villig person, der tør spænde af med at holde næste omgang af Amager mesterskabet. Interesserede kan henvende sig til Uno Gall på unogall@remove-this.ale.dk eller pr. telefon 2513 2651, hverdage efter 18.00.

 

Ferie-øl - meld lige tilbage

Vi går her, naivt, og håber at vi ser en masse ferie-øl til medlemsmødet den 15. september. Vi ved positivt at der allerede er tre, der har meddelt os at der er ferie-øl i vente (blandt andet de to undertegnede). Men hvis vi pludselig var rigtigt mange, så kunne vi jo gemme dem til et kommende medlemsmøde, så vi måske kunne lave en hel aften kun med ferie-øl.

Hvis du har ferie-øl med hjem fra din velfortjente semester, er du da rar at give en mail eller et kald, så vi kan koordinere det.

Kontakt unogall@remove-this.ale.dk eller ring på 2513 2651, hverdage efter 18.00.

Læs mere om vores ferie-øl på http://www.ale.dk/index.php?id=923

 

Australsk / New Zealandsk mini-ølfestival i Boltens Gård

Well, nu da vi har fået Indre By med, er det velsagtens passende at fortælle, at Den tatoverede Enke har ølfestival søndag den 18. september, med Australien og New Zealand som emne.

Vi skal understrege, at Danske Ølentusiaster intet har med arrangementet at gøre – men derfor kan man jo godt kigge forbi.

Interesserede kan læse mere på: http://www.southerncrossclub.dk/beerfest.shtml

 

Øllets Dag 2005

Lørdag den 3. september holdt Lokalafdeling Amager i lighed med de fleste andre lokalafdelinger i Danmark Øllets Dag.

Vi havde lånt lokaler i Hannovergade 10, og det blev en velbesøgt eftermiddag, hvor 26 glade ølentusiaster hyggede sig i hinandens gode selskab. Til det havde vi 10 gode øl til salg, samt en helt speciel Amager Stout, brygget af Jacob og Morten. Vi skulle have haft to, men hvedeøllet blev ikke så godt at de herrer bryggere ville servere det – og det respekterer vi selvfølgelig.

Men vi skulle hilse og sige, at Amager Stout smagte fortræffeligt, og at der er en smagsprøve tilbage til næste medlemsmøde.

Dertil havde vi to sjove konkurrencer, hvor Jacob var vært i ”Sex Øl På Stribe”. Her havde den gode næstformand ikke helt gjort regning med vært, og fire hold havde placeret opgaven helt korrekt, Altså, alle seks øl rigtigt. Hr. Schneider havde vist ikke regnet med at det var ultra eksperter han havde med at gøre. Men det var det. Det gav en om-omgang, og siden hen lodtrækning om præmierne.

Lidt ærgerligt, men vi skulle videre med Johnnys paratvidenquiz om øl og saltvand. Det var ikke helt let, og førstepræmien røg til Vanløse. Ni rigtige var nok, men ud af tretten, så var det i sig selv imponerende nok.

Alt i alt havde vi en hyggelig aften, som vi – på en eller anden vis desværre – måtte afbryde klokken 19.45. Vi var mange der skulle hjem og se fodboldkamp, og det var ikke muligt at låne projektoren til storskærmen, i det ejeren selv skulle benytte den. Så den ellers gode idé måtte vi lade ligge til en anden god gang. 

Næste år er der igen Øllets Dag, nemlig lørdag den 2. september. Hvad skal vi lave? Der er flere gode forslag, men vi hører gerne fra medlemmerne.

Debat forum på vor hjemmeside

I forbindelse med vor hjemmeside har vores lokale web-redaktør, hr. Johnny Hansen, etableret et debat forum, hvor vi medlemmer kan debattere alt mellem himmel og jord. Naturligvis, så længe det er øl-relateret. Men kun ganske få medlemmer har fået øjnene op for denne mulighed. Kig ind, via vor hjemmeside, hvor feltet LOGIN giver adgang til debatten.

Eller brug dette link: http://www.ale.dk/index.php?id=254

 

Overtag lokalformandens ølsamling

Det er med lidt blødende hjerte at jeg skriver disse linjer, men sagen er den, at jeg har en ølsamling på cirka 450 øl, som bare står i mit skur og griner af mig. Jeg har ikke længere plads til at have den oppe på hylder (konstaterede min kone, da vi flyttede sammen for 12-14 år siden). Og det er da både synd og en skam.

Så hvis der er et medlem, der har lyst til at udstille den, enten i privaten, sin forening eller i sin forretning, er jeg villig til at overdrage den vederlagsfrit.

Der er dog et par betingelser:

- Den skal ikke blot bruges som dubletter og bytteobjekter.

- Den skal ikke stå i kasser i skuret, for så kan den lige så godt stå hos mig.

- Den skal have et godt nyt hjem, hvor den jævnligt vil blive beundret og støvet af.

- Den bliver ikke delt ud i bidder, så man kan ikke komme og vælge de ”godbidder” som man nu engang godt kunne tænke sig. Det er all, or nothing at all.

- Du skal selv transportere den.

Dertil, så glem alt om at drikke den. Langt de fleste øl er ti år – eller mere. Så den absolutte hovedpart er udrikkelige. Dertil vil jeg lige indskyde, at jeg beholder nogle få, nemlig de der har speciel betydning for mig. Men der er rigeligt tilbage.

Henvendelse på unogall@remove-this.ale.dk eller telefon 2513 2651, hverdage efter 18.00.

Nok for denne gang. Vi ses torsdag den 15. september.

Højt Skum!

Jacob Schneider & Uno Friis Gall