Nyhedsbrev 11-2006

Du kan læse om:

 • Eliten blev sikker holdmester i Amager Mesterskabet
 • Mysteriet om den forsvundne stok
 • Den individuelle finale bliver en gyser
 • Finalen er udsolgt
 • Venteliste etableres til finalen
 • Martin Due bliver rund
 • Eliten blev sikker holdmester

  En ting er at man er favorit. En anden ting er, at man så også viser sig værdig til favoritværdigheden, og suverænt vinder Amager Mesterskabet for hold.

  Allerede da sæsonen gik i gang, satte holdet Eliten, med Johnny Hansen, Jacob Storm og Morten Lundsbak, sig på øretævernes holdeplads, ene og alene med det noget – skal vi sige – selvglade, holdnavn.

  Men holdet, der har fundament i Amager Bryghus, havde åbenbart valgt holdnavnet med omhu, for det blev til en suveræn finalesejr, hvor de øvrige bejlere, Sundby Skvulp, Gerdas Decible og Airport, nok så nydeligt fik besked på at stille sig hen på de sekundære pladser – og blive der!

  Nuvel, Airport, der inden holdfinale-omgangen havde 31 point, opgav nærmest på forhånd, i det kun Laila stillede op på aftenen. Erik var i Parken for at se en ganske ubetydelig fodboldkamp, og Jens… ja, han var der bare ikke. Også Decibelene, der stod på 32 point, var handicappede, i det Chris var sammen med Erik – og 40.000 andre tosser. Det efterlod brødrene Schwartz med opgaven af holde trit med Skvulp og Eliten. Det gik ikke så godt. Det var ikke Flemmings dag…

  Sundby-drengene fra svømmeholdet var til gengæld i stærkeste opstilling, med Sanddalen, overlærer Sandau og onkel Jack, der ligeledes startede på 32 point – fem af slagsen fra Elitens 37.

  Men når Morten Lundsbak var i den form, som han viste på holdfinaledagen, så skal der langt mere end et svømmehold fra Frankrigsgades dybe ende, til at hamle op med Eliten. Lad det være sagt med det samme: hr. Lundsbak gav den gas, og scorede et fuldt hus til sit hold – og til sig selv i den individuelle konkurrence.

  Første runde var en grimmer en, hvor vi var i Sydamerika, for at sætte krydset ved den rigtige pilsner, der vise sig at være en Quilmes fra Argentina.

  Opgave 1

  Indrømmet, den var ikke let, og i dommerpanelet var vi ret sikre på, at det for cirka 100% af ærede fremmødtes side, var rene gæt der afgjorde krydset. Quilmes fik hurtigt ry for at være en rigtig strandbajer, og indrømmet, lidt engelsk sovs eller et strejf tabasco, ville da have gjort at den smagte af lidt – som bartender Ib ironisk bemærkede.

  Anden runde bragte os til Færøerne, hvor Foroya Bjor havde lagt brygkedler til alle fire muligheder. Øllet, der var den lokale påskebryg, viste sig i øvrigt at smage rigtigt godt, men igen var det svært at postulere, at krydsene virkede overbevisende sat. Men den nydelige gule farve havde da afholdt nogen af de fremmødte fra at hoppe på at det var en Black Sheep. Og tak for det! Alt andet havde været eksklusionsgrund – eller i det mindste et oplæg til grov mobning.

  Opgave 2. Hvilken Föroya Björ er det lige vi nyder?

  Tredje runde var lidt mørkere, om end den langtfra var helt sort. En del de af deltagerne havde gennemskuet formandens krumspring, og havde ramt rigtigt på den glimrende (og det mener vi) julebryg fra Maribo, 24-12. Men der var også nogle stykker – vi nævner ikke navne – der stod med fødderne i fælden, og havde troet på engelsk hundemad (ha, ha… åh, hvor morsomt) fra Pedigree, eller på mørk dansk pilsner fra Hancock.

  Opgave 3, den rigtigt svære - tror vi... men vi er før blevet snydt!

  Sidste almindelige runde var brun. Øllet var fra et af fire lande: Holland, Belgien, Frankrig eller Dannevang.

  Opgave 4, En brun sag - men hvilken brun sag?

  Lidt fantasiløst var det belgieren fra Affigem der var i kanden. Men god var den, og det var i øvrigt ensbetydende med, at 2 x Morten havde fulde huse, i det også Morten Kristoffersen, berygtet fra Danish Beerhouse, havde alle frie opgaver rigtige. Flot – og tillykke til de to.

  Slutteligt var det tid til sort hest, og i hu kommende, at alle sidste gang havde gennemskuet den sorte hest som Skibsøl fra Refsvindinge, havde formanden denne gang været oppe i den lokale Merko og havde investeret i – Tuborg Classic i dåse. Ingen havde svaret – bortset fra Maler Jan, der havde Tuborg Classic, med som tillige havde skrevet ”Gylden”. Surt. ”Gylden” kostede Jan et point.

  Enden på omgangen blev, at Eliten sluttede på 45 point, og blev en suveræn Amager Mester, foran Sundby Skvulp med 38 og Gerdas Decible med 35.

  Slutstillingen i hold-AM:

  Nr. Hold point
  1 Eliten 45
  2 Sundby Skvulp 38
  3 Gerdas Decible 35
  4 Airport 31
  5 Brunkål Forever 27
  6 De Blå Knupper 26
  7 Drengene 23
  8 Gimlefod 1 18
  9 Humlebierne 16
  10 De Grå 7

  Mysteriet om den forsvundne stok

  Eliten skulle nu have overrakt den noget specielle præmie, som vi havde erhvervet som vandrepokal til Amager Mesterskabet for hold: en stok.

  Vi havde fundet den dejligste lille stok, i en nydelig og fremragende kvalitet, nede i Oles Genbrug på Tingvej. Undertegnede var nede med nyerhvervelsen på Kareten om tirsdagen, hvor den omhyggeligt blev sat i et hjørne ved opvaskemaskinen.

  Problemet var, at da vi skulle brugen den onsdag aften, var den på det skammeligste forsvundet. Nogen havde taget den. Selv ikke et samvittighedsfuldt opkald til stedets rengøringspersonale, der ærligt talt var stærkt mistænkt, bragte lys over mysteriet. Stokken var og blev væk.

  Hmm, nu var det en meget lille stok, så hvis nogen af de ærede medlemmer skulle se en person, omkring 155 centimeter høj, der vandrer rundt på Amagerbro med en lille brunlig stok, så tøv ikke med at antaste vedkommende. Vi har en stærk fornemmelse af, at det måske er samme person der har kidnappet Gerda!!!

  (For de medlemmer, der ikke måtte vide hvormed ovenstående er en intern joke, bedes de se bort fra ovenstående kommentar!)

  Den individuelle finale bliver en gyser

  Holdet Eliten dominerer også den individuelle finale, der afholdes den 13. december. Faktisk er der således, at de herrer i Eliten alle sidder ved finalebordet, når finalens første øl hældes i glassene.

  Ottende runde gjorde nemlig noget interessant ved stillingen i den individuelle konkurrence, for Morten Lundsbak tog med sit fulde hus, samt tyve personlige point, de spidse albuer frem, og gjorde sig selv til en af to favoritter. Det er fortsat Johnny Hansen, der er i spidsen med 21 point, men den forsvarende Amager Mester fra 2005, sidder på et hængende hår. Sagen er den, at Johnny ganske vist fører med et point, i forhold til Morten, men såfremt Morten slår Johnny med et point på finaleaftenen, vil Morten passere Johnny, fordi Morten har et fuldt hus. Det har Johnny ikke præsteret i år. Her indskyder vi ganske kort reglerne i Am, der afgøres ved:

  1: Flest point

  2: Ved pointlighed af gøres AM ved flest fulde huse, altså flest gange med alle fire opgaver rigtige på en aften.

  3: Ved fortsat pointlighed afgøres AM ved antallet af flest point i kategorien ”Sort hest”.

  4: Ved fortsat pointlighed indsættes de point igen, der i første omgang er fratrukket for de to dårligste runder. Den der herefter har flest, er Amager Mester.

  Se stillingen her: www.ale.dk/index.php

  De to dårligste omgange trækkes som bekendt fra. De deltagere, der har et gult felt i ovenstående skema, er de deltagere, der i finalen er i den situation, at de skal have trukket point fra, fordi de har næstdårligste omgange der har givet mere en nul point.

  Eksempelvis Johnny Hansen (nummer 1) har samlet 23 point i det hele, men hans dårligste runde (runde 3) var på to point. Derfor fratrækkes foreløbig to point, og efter finalen, vil hans næstdårligste resultat ligeledes blive fratrukket. I øjeblikket er det to point (runde 4). Johnny vil således først få yderligere point på sin konto, når han laver sit tredje point på finaleaftenen.

  Det samme med Morten (nummer 2). Han har foreløbig fået fratrukket sin dårligste runde (runde 5), hvor han ikke var der (derfor ”x” i feltet, der tæller som ”0”), altså 0 point. Han vil efter finalen få fratrukket sin næstdårligste runde, i øjeblikket runde 3, med to point.

  Så som de ses: det er en aften hvor der virkelig er lagt brændeknuder i kakkelovnen. Alt kan ske – og med de herrer, der vil frekventere finalebordet, er det vist helt sikkert, at det nok vil ske.

  Finalen er udsolgt

  Finalen om Amager Mesterskabet er noget af et tilløbsstykke. På medlemsmødet den 1. november blev billetterne sat til forsalg blandt de fremmødte, og det resulterede i, sammen med de spontant indkomne tilmeldinger, i alt 42 solgte billetter. Det er jo stort, men desværre er det også ensbetydende med at der ikke er nogen biletter til finalen, der, som det blev fortalt i seneste nyhedsbrev, afholdes i FC Dynamo Kebab, C/O Værkstedshuset, Hannovergade 10, 2300 København S. Problemet er, at der simpelthen ikke er fysisk plads til flere mennesker i lokalet i Hannovergade. Sørgeligt, men sådan må det være.

  Vi har derfor besluttet, at tilmeldingsproceduren for tilmelding til finalen bliver lidt anderledes end normalt, i det vi ikke bare kan tage tilmeldinger ind via vor bankkonto. Det vil give et værre rod, med hensyn tilbagebetaling af det indbetalte, og nogen vi helt sikkert føle at de bliver snydt. Det vil vi gerne undgå.

  Venteliste etableres

  For de, der ikke har fået billet, har vi etableret en venteliste, således at vi skriver navne og telefonnumre op på interesserede. Skulle der blive billetter ledige, fordi andre falder fra, kan den der gerne vil af med billetten, kontakte Uno, som efterfølgende vil videregive telefonnummeret til den der står øverst på listen. Vedkommende kan således købe den første ledige, billet direkte fra det medlem der vil sælge sin billet.

  Vi understreger, at har man købt en billet, kan billetten ikke refunderes af Lokalafdeling Amager. Det bliver ene og alene et mellemværende mellem køber og sælger. Lokalafdeling Amager hæfter ikke for noget som helst i forbindelse. Det er ene og alene et økonomisk spørgsmål sælger og køber imellem.

  Martin Due bliver rund

  Onsdag den 13. december fylder Karetens driftige restauratør Martin Due rundt. Rygter siger, at Due bliver 40 år – selvom man jo ikke kan se det. Lige netop dette faktum er også årsagen til, at vi på denne aften ikke kan være i vor sædvanlige slyngelstue på Kareten, i det hr. Dues bedre halvdel har arrangeret en større privat festivitas for sin gemal. Og det er jo en ganske fornuftig grund.

  Lokalafdeling Amager iler med et tillykke.

  Det var alt – og det var vist også rigeligt, ikke…

  Højt skum fra

  Jacob Schneider & Uno Friis Gall

  Formandsskabet