Nyhedsbrev 6 - 2006

Kære ølvenner!

I dette nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager kan du læse om:

  • Næste medlemsmøde
  • Problemer med 9. august
  • Årsmøde 22. september
  • Ferieøl 2006
  • Dansk Ølmærke 2006

Næste medlemsmøde

Lidt nyt fra Lokalafdeling Amager. Der er nemlig ikke det store at berette af nyt, så lad os gå direkte til det væsentlige: næste medlemsmøde, der finder sted onsdag den 28. juni. Intet nyt i det.

Tidspunktet er sædvanligvis: 18.30 for spisende gæster og 19.30 for dem, der blot ønsker at nyde det gode øl. Stedet er, sædvanen tro, Kareten.

Aftens værter er Kurt og Tim, med efternavnene Sandau og Ellefsen, og det forlyder, at de konspirerer om at servere os noget sjovt og spændende øl. Men desværre har det i skrivende stund ikke været muligt at vriste mere ud af Kurt, selvom både formand og næstformand ellers forsøgte at lokke lidt information ud af den kære skloelræer, da vi tgo ham med tli fdoblod den anedn dag.

Prisen for spisning, Amager Mesterskab & ølsmagning:

kr. 225.00

Der findes også en billigere udgave, den hvor spisning er fratrukket: kr. 115.00

Beløbet indbetales på:

Reg. 2130 konto: 5366-217-306 i Nordea Bank. Navnet er Danske Ølentusiaster Amager, ved Bent Jønson.

Beløbet skal være Lokalafdeling Amagers strenge kasser Bent Jønson i hænde senest onsdag den 21. juni klokken 23.59. Beløb, der kommer ind på vor konto efter dette tidspunkt, bliver tilbagebetalt, men vil ikke være adgangsgivende.

 

Problemer med mødet den 9. august - vi har brug for hjælp!

Vi er stødt ind i et problem. Ved medlemsmødet den 9. august er størstedelen af bestyrelsen bortrejst på grund af ferie. Vi ved det godt: sjusk, men vore familier lægger desværre et gevaldigt pres på os for at slange os i en pøl med børnene – og en sjus på maven.

Vi søger derfor nogle friske medlemmer, der vil stå for aftenens runde i Amager Mesterskabet, samt aftenens ølsmagning. Johnny fra bestyrelsen har lovet at han gerne vil deltage i at få aftenens arrangement op at stå, men som han skrev i en mail til undertegnede: ”bagagebæreren på min cykel kan ikke bære alt det øl…!”

Derfor, hvis du kan hjælpe med transport og indkøb af øl til mødet den 9. august, kontakt da Johnny på johnny@olhus.dk.

Dertil, så er tillige kasser Jønson på ferie, så da hr. Hansen, der springer ind som hjælpe-kasser, denne gang skal fysisk ned i banken, for at hæve det indbetalte, er det af største nødvendighed, at du indbetaler rettidigt. Johnny går kun i banken en gang. Indbetaler du for sent, så han ikke får dine penge med, så deltager du ikke den 9. august!

Til gengæld er der styr på smagningen til årsmødet den 22. september. Det bliver for første gang kvindelig vært, når Pia kaster sig ud i et emne som hun, med hendes charmerende sproglige dialekt nok bør kunne guide os igennem: NORDJYSK ØL.

Lokalformanden har tilbudt sin ydmyge hjælp, formentligt mest som ”slæber”.

 

Årsmødet 22. september

Lokalafdeling Amager holder årsmøde efter reglerne. Det er onsdag den 22. september, stedet er Kareten.

Selve årsmødet begynder klokken 19.30, og det kræver ikke tilmelding at deltage i selve årsmødet. Til gengæld kræver det et gyldigt medlemskort at kunne stemme, så husk dit kort. Hvis du ikke har kort med, så stemmer du ikke. I den forbindelse vil vi lige pointere, at det kun er medlemmer med bopæl – folkeregisteradresse - på Amager, i postdistrikterne 2300 København S, 2770 Kastrup og 2791 Dragør, der har stemmeret.

På mødet skal vi have sammensat en ny bestyrelse. Alle medlemmer kan stille op, helt op til valgproceduren går i gang.

Så vidt vides modtager alle medlemmer i den siddende bestyrelse genvalg, men det skal naturligvis ikke afholde interesserede i at stille op til bestyrelsen.

Det skal lige understreges, at medlemmer der ikke melder sig til ølsmagningen efter årsmødet, naturligvis ikke kan deltage i denne.

 

Ferieøl 2006

Som vi har gjort det de andre år, ha vi igen i år en ferie-øl konkurrence, hvor du kan vinde gratis deltagelse ved årets finale om Amager mesterskabet. Fidusen er lige til. Når du er på ferie, snup da hvad der cirka svarer til 3 liter af den lokale bryg med hjem til dine venner i lokalafdelingen. Det giver et lod i posen, som der trækkes en heldig vinder op ad ved næstsidste medlemsmøde.

Foreløbig har Jack som den eneste et lod, fra sine hjembragte godbidder fra Skotland.

Så tænk på vennerne, når du holder ferie!

 

Dansk Ølmærke 2006

Det danske ølmærke er igen på banen. Det betyder, at vi har brug for nogle rapporter fra øens lifligste vandhuller. Det er stadig sådan, at medlemmernes bedømmelser af udskænkningssteder danner udgangspunkt for et eventuelt ølmærke. Derudover kommer de indrapporterede steder med på vores hjemmeside under 'Værtshuse'.

Så vær med til at hjælpe tørstende amagerkanere med at finde de gode steder! Der er mange kvalificerede beværtninger, som endnu ikke er oprettet, også nogle, der fortjener et ølmærke, men endnu ikke har fået det, fordi der ikke er kommet anmeldelser fra medlemmerne. Så tag et par noter, næste gang du får en enkelt på den lokale, og giv din bedømmelse videre ved at logge ind på ale.dk med medlemsnummer og PIN kode - her finder du et indrapporteringsskema.

 

Nok fra Lokalafdeling Amager denne gang. Hvis du vil vide mere, så kig ind på vor hjemmeside www.ale.dk/index.php hvor blandt andet Amager Mesterskabet er opdateret.

Højt skum til alle!

Jacob & Uno

Lokal næstformand & formand