Nyhedsbrev 5-2007

Kære ølvenner.
Ja, så skal vi altså til den igen: et nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager.

Du kan læse om:

  • Næste medlemsmøde
  • Sølvmærke til Kareten
  • Ølsmagning og tilmelding til næste medlemsmøde
  • Vor finansministers tilstand
  • Amager Bryghus åbner
  • Frivillig til ølfestival – det er da dig.
  • Ale.dk lukket 12. – 13. april
  • Bankospillet – en succes igen igen igen

Medlemsmøde med det hele – nu også med sølvmærke

Næste medlemsmøde er onsdag den 18. april – altså på onsdag otte dage, som min mormor ville have sagt, hvis hun stadig havde beæret denne jord med sin tilstedeværelse.

Aftenen er speciel, alene af den grund, at Lokalafdeling Amager på aftenen overrækker et meget velfortjent Ølmærke i sølv til Kareten, og dennes driftige restauratør Martin Due. I den anledning har Martin truet med at være vært ved en kop øl – og det ville det jo være en forbrydelse at sige nej til. Så det gør vi ikke.

Programmet ser ud som følger:
Kl. 18.30: Bespisning (kræver tilmelding)
Kl. 19.00: Overrækkelse af sølvmærket, med tale af lokalformanden. Herefter en tår øl og almindelig hyggesnak, mens vi klasker hinanden – og især Martin Due – på skulderne. Alle medlemmer er velkomne til at kigge forbi og ønske tillykke. Husk slips og smil. Den lokale presse er inviteret.
Kl. 20.00: Amager Mesterskabet 3. runde (Kræver tilmelding)
Kl. 20.45: Ølsmagning.

Alle tider er naturligvis cirka-tider.

Aftenens ølsmagning
Da ingen har meldt sig til at være behjælpelig med at holde en ølsmagning, er det igen lokalformanden der står for skud. Emnet er - hvis jeg ikke finder på noget klogere: øl jeg ikke kan udtale navnet på. Men hvem ved hvad der sker. Jeg er jo cølibat-øldrikker (det betyder at jeg fortsat ikke har drukket en øl med ærlige procenter i 2007), så alt kan ske med en så uberegnelig lokalformand.

Tilmelding
Som det ses, kræver bespisning, Amager Mesterskab og den efterfølgende ølsmagning tilmelding. Prismæssigt er der ikke noget som helst overraskende i den historie. I hvert tilfælde ikke hvis man tidligere har deltaget i et medlemsmøde i Lokalafdeling Amager:
Bespisning, AM og ølsmagning koster 225 gode danske købe-kroner, mens AM og ølsmagning kan ekspederes for den ringe sum af kr. 115.
Og nu kommer det ubehagelige:
Beløbet skal indbetales på konto i Amager Banken 5210 0006029393. Kontoen står i navnet Uno Friis Gall. Husk dit navn og medlemsnummer ved indbetaling, så er det hele meget lettere. Beløbet skal være til disposition senest mandag den 16. april om morgenen. Er det ikke det, deltager man ikke!

Vor finansminister er fortsat syg

Som det kan anes i kontonummeret, så er det ikke det nummer vi ellers sædvanligvis benytter til indbetalinger til medlemsmøder. Nuvel, det skal jo frem i lyset, at vor højt respekterede kassér Bent Jønson fortsat er sygemeldt, med indlæggelse på hospitalet som følge. Derfor er undertegnede fortsat økonomi-tilsynsførende i funktion. Med andre ord: jeg styrer lokalafdelingens økonomi, indtil Bent vender tilbage fra sit sygeleje. Det er derfor forb….. meget vigtigt at DU IKKE INDBETALER PÅ VOR NORMALE KONTO. Vi kan ikke se indbetalingerne på den konto, da det kun er Bent der har adgang til den. Indbetalinger på den normale konto gælder derfor ikke som tilmelding.

Skulle du, ved et uheld eller på grund af et indfald af løssluppen energi, allerede have indbetalt på det gamle kontonummer, så kontakt omgående undertegnede på 2513 2651. Så må vi se om jeg kan trylle.

Endelig – vort eget bryghus

Ved bankospillet var der, sådan mere eller mindre, verdenspræmiere på øl fra Amager Bryghus. Vi havde porter og Christianshavn Pale Ale på fad. Øllet smagte herligt, siges det fra de der drak. Det så i hvert fald lækkert ud. Surt at man ikke drikker.

Men det er også Lokalafdeling Amager en stor glæde at kunne fortælle øens glade øldrikkende medlemmer, at vi nu officielt er kommet på Danmarks Ølkort. Eller rettere, vi kommer det på lørdag, hvor Fish’n’Beer på Amagerbrogade som de første har den lokale bryg til salg fra klokken 10.00.

Som garvede medlemmer af Lokalafdeling Amager vil vide, så er det de to øl-pionerer Morten Lundsbak og Jacob Storm der står bag Amager Bryghus, og vores allesammens Johnny ’Ølhus’ Hansen har spøgt i kulissen med gode råd og vildledende vejledning. I lokalafdelingen er de herrer bedst kendt som holdet Eliten, der jo som bekendt er Amager-mester for hold.

Lokalafdeling Amager ønsker Amager Bryghus hjerteligt velkommen. Vi lover, at vi nok skal gøre vort til at I får travlt, gutter. Meget travlt. Og nej, vi er ikke ansat i levnedsmiddelkontrollen. Vi agter at drikke jer tørre!
Interesserede kan kigge forbi Amager Bryghus hjemmeside på www.amagerbryghus.dk

Ølfestival 11.-13. maj

Det har næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Danske Ølentusiaster afholder ølfestival i Valbyhallen i dagene 11.-13. maj. I den forbindelse søger vi frivillige hjælpere, der kunne tænke sig at være med til at gøre ølfestivallen mindst lige så god som sidste år.

Af egen erfaring kan undertegnede nævne, at det er rigtigt morsomt at være en del af personalet.

Interesserede kan smutte direkte ind på www.ale.dk/index.php og læse mere om fornøjelsen ved at være en del af teamet.

Ale.dk lukket

Husk i den forbindelse at ale.dk er LUKKET den 11. og 12. april for hardwareudskiftning på serveren og generel opdatering af progammer m.m.

Det vil sige at ale.dk hverken kan tilgås fra frontend eller backend disse to dage - der kan altså ikke meddeles noget via ale.dk, der kan ikke redigeres eller rettes og der kan ikke udsendes medlemsmails!

Medlemmer og andre der går ind på ale.dk vil se en meddelelse om at siden er lukket for opdatering.

Desuden vil Sekretariatet være ferielukket fra den 10. til den 13. april.

Bankospillet var – selvfølgelig – en succes

Lige før afslutningen på nærværende skrivelse, så vil vi lige blære os. Vort bankospil, der løb at staben i FC Dynamo Kebab den 16. marts, var en dundrende succes.

OG vi skulle hilse fra Johnny og Tobias, med hjerteligt tak for præmierne.

Vi var 42 personer til stede, og vi vil da lige nævne, at de syv personer der godt nok havde betalt, men som aldrig dukkede op, gik glip af en god håndfuld skæve grin. Synd for de af jer der ikke dukkede op. Men tak for donationen.
Økonomisk blev det til en gevinst på et par tusind kroner, og det er jo heller ikke så ringe endda.

Jo, for resten, så er det officielt besluttet, at ingen længere må drille Erik og Laila ved at kalde dem Familien Højben. De havde ganske vist bestilt en 3x34 til at køre præmierne hjem. Tilmed med lift til paller, så optimismen var enorm. Men det gik helt i pladder for vore to venner fra Skøjtevej. Kun en gang hørte vi Lailas skønne røst med et ”Banko!” – og det var i første spil på en række. Resten af aftenen var det haugaardske hjørne tavst. Aldrig har en 3x34 chauffør tjent sin hyre så let…


Herfra slut med højt forårsskum! 

Jacob & Uno

Lokalformandsskabet