Nyhedsbrev 2-2008

Kære ølvenner!

Du modtager dette nyhedsbrev nr. 2, 2008 som medlem af Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Amager. Nyhedsbrevet omhandler:

  • Jacobsen tur 26/2
  • Bankospillet 14/3
  • Næste medlemsmøde 23/4
  • Amager Mesterskabet, regelændring
  • Generalforsamling og ændringsforslag til vedtægterne
  • Lokalafdelingstrøjer - interesseret?

Med året 2008 godt begyndt, efter et rigtig hyggeligt medlemsmøde den 13. februar, er det tid at spotte fremad, og Lokalafdeling Amager har mildt sagt nogle rigtigt fede ting på kalenderen for det nærmeste stykke tid.

Jacobsen tur 26. februar

Vores udflugt til Husbryggeriet Jacobsen nærmer sig med hastige skridt. Der er omtrent 30 tilmeldte, men der er plads til flere!

Vi mødes på Carlsbergs besøgscenter, som er Husbryggeriet Jacobsen, Gamle Carlsberg Vej 11 i Valby, tirsdag 26. februar præcis klokken 18.30. Efter en kort rundvisning ved produktchef Rune Jessen er der frit slag i baren indtil klokken 21.00.

Send en email til næstformand Jacob Schneider på jacob.schneider@remove-this.ale.dk eller ring 2616 9647 senest på tirsdag 19. februar, hvis du vil med. Tilmelding er bindende, men betaling - i lige penge - på kr. 35 pro persona finder sted til lokalnæstformanden ved ankomst, da vi skal afregne samlet.


Efter besøget regner vi med at slukke den tørst, der måtte være tilbage, på Pegasus i Mysundegade på Vesterbro. Er du interesseret i en tapas-tallerken her, bedes du skrive det i din tilmelding. Vel mødt!

Bankospillet 14. marts

Vort årlige bankospil – også kendt som årets hyle-af-grin-aften – løber af stabelen fredag den 14. marts klokken 18.00 i Hannovergade 10 (gården).


Traditionelt spiller vi ti spil almindeligt banko og tre hurtigspil à la Jens Rasmussen-modellen (sidstnævnte spil kræver særlige plader, der kan købes for kr. 25), med vor altid velforberedte og sprudlende opråber Chris Thorvald Christensen som behørig tour-guide og improvisator ud i tallenes magi – samt skostørrelser på afgangselever fra Beder Katedralskole i perioden 1927-29 og fiskerinoteringer fra halvfjerdserne. Prisen for deltagelse i bankospillet er kr. 100 for medlemmer, mens ikke-medlemmer må slippe kr. 125.


På aftenen er alle præmier på en eller anden vis relateret til vor fælles interesse: øl. Med andre ord, så kan du vinde rigtigt mange storslåede øl-præmier, som du siden hen kan læske din gane med under mere private former. Gavebudgettet var sidste år lidt over kr. 4.000 – og i år bliver det mindst lige så flot.


Baren vil på aftenen være sorteret med en lang række vanvittigt spændende øl, og da lokalafdelingen har været så ufatteligt heldige, at Kareten har foræret os godt 80 ølglas, kan øllet tillige serveres nogenlunde korrekt. Priserne på øllet i baren er ganske rimelige, idet vi opererer med en avance mellem kr. 5-10 i forhold til høker-prisen til dækning af lokaleleje. Så som det ses, så er der basis for en billig og sjov øl-aften i herlige menneskers lag.


Tilmelding til bankospillet foregår ved at du kontakter undertegnede lokalformand Uno Friis Gall. Dette kan du gøre via telefon 2513 2651 (efterlad besked hvis der ikke svares), eller via e-mail uno.gall@remove-this.ale.dk.


Når du kontakter Uno, får du at vide om der er flere pladser tilbage. I øjeblikket (skrivende stund) er der 20 pladser tilbage, og vi sælger pladserne efter først til mølle-princippet. Herefter instruerer Uno dig i hvordan du tilmelder dig, og siden hen, når din betaling er registreret af vor venlige regnskabschef hr. Flemming Schwartz, modtager du det bestilte antal billetter.


Lad nu være med bare at indbetale beløb for deltagelse i bankospillet på vor bankkonto i den tro, at så er du tilmeldt. Det er du ikke... Al tilmelding foregår via Unos telefonnummer eller e-mail. Der er ingen anden måde at melde sig til!

Næste medlemsmøde 23. april

Når vi næste gang samles til medlemsmøde på Kareten, er det en ganske særlig dag: vi har nemlig fødselsdag.


Vi i Lokalafdeling Amager bliver 5 år, og det skal vi fejre. Helt hvordan vi gør det er endnu en hemmelighed, men der er da rimelig chance for at vi får noget ekstra godt øl og ditto spise. Vi i bestyrelsen glæder os meget til dagen, og vi er naturligvis klar til at modtage input, hvis nogen af jeg glade medlemmer har nogle fantastiske idéer.


Husk nu at indbetale i god tid - der var nogle problemer ved sidste møde, fordi vi ikke havde modtaget tilmeldinger, da vi mødte op. Det betyder i værste fald, at vi må afvise dig til spisningen og at smagsprøverne bliver meget små... Gør det til en vane at overføre pengene i god tid, gerne 10 dage før medlemsmøderne (eller mere, du bliver ikke glemt!).


Prisen er kr. 225 med spisning, kr. 115 uden. Indbetaling sker til afdelingens nye konto i Nordea Bank, økonomiansvarlig Flemming Schwartz: 2130 6880268773.

Amager Mesterskabet, regelændring

Her i 2008 er der kun seks omgange af Amager Mesterskabet i ølgenkendelse (fem i holdkonkurrencen). For at have nogle flere points at spille om, er det besluttet at ændre lidt i pointtildelingen i de forskellige opgaver, samt at indføre en ny pointmulighed under 'Den Sorte Hest'.


Som hidtil er der et point at hente i hver af de fire almindelige opgaver, og såfremt at man har alle fire rigtige, udløser det et bonuspoint. I 'Den Sorte Hest' er der nu et point at hente for det rigtige bryggeri, to point for det helt rigtige etikettenavn samt den ny kategori, hvor der er et point for at ramme den nøjagtige alkoholprocent på øllet. I alt er det altså muligt at score ni point i hver runde.


Det, at der kun er seks runder, gør tillige, at der i år kun kan trækkes en runde fra i det endelige regnskab.


Spørgsmål modtages og besvares af dommerkomitéen, der skægt nok er lig med lokalnæstformand og lokalformand.

Generalforsamling og ændringsforslag til vedtægterne

Til den kommende generalforsamling 15. marts i Odense har Lokalafdeling Amager og Indre By i fællesskab fremsat ændringsforslag til foreningens vedtægter.

Se ændringsforslaget her: http://www.ale.dk/uploads/media/Vedtaegts_aendringer.pdf

Læs mere om generalforsamlingen her: http://www.ale.dk/index.php?id=1505

Region København arrangerer bustur til Odense for blot kr. 100. Se mere her: http://www.ale.dk/index.php?id=43.

Lokalafdeligstrøjer - interesseret?

I bestyrelsen pønser vi på at få lavet en ny trøje for lokalafdelingen, da der har været flere forespørgsler på den gamle, som for længst er udsolgt. Derfor denne forespørgsel, som naturligvis er uforpligtende, indtil vi har design og pris på plads: Er du interesseret i en lokalafdelingstrøje, og i så fald helst en poloshirt eller en kraftig t-shirt? Send en mail til jacob.schneider@remove-this.ale.dk hvis også du vil være moderigtigt klædt på til medlemsmøderne!

Højt Skum!

 

Jacob & Uno
Lokalformandskabet