Nyhedsbrev 4-2008

Kære medlemmer i Danske Ølentusiaster Amager!

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Næste medlemsmøde 23. april
  • Bankospillet og Jacobsen-turen
  • Malmö-tur 31. maj

Næste medlemsmøde

Er onsdag den 23. april klokken 18.30 for spisende medlemmer – klokken 19.00 for ikke-spisende medlemmer. Stedet er naturligvis Kareten.
Lige præcist på den dag har vi fødselsdag. Vi bliver fem år.
I den anledning afholder vi en noget speciel ølsmagning, der hedder: dengang og i dag.

Der er sket rigtigt meget i ølverdenen siden vi afholdt vort første medlemsmøde 23. april 2003, både nationalt og lokalt. Derfor har Johnny Ølhus og undertegnede lokalformand aftalt, at vi er mænd for at se på hvilke øl man kunne få dengang for fem år siden, kontra hvad man kan få i dag.

Hvilke øl der var med ved vores allerførste ølsmagning er stort set svundet i tidens tand, men undertegnede kan huske følgende:
Franziskaner Hefe Dunkel, Chimay (rød) og Old Peculier. Det foresvæver mig også, at vi havde Carib Lager, men den er jeg ikke sikker på.

Medlemmer der har hukommelse nok til at huske vort første medlemsmøde og som eventuelt kan huske, hvad vi fik, bedes slå alarm til undertegnede på: uno.gall@remove-this.ale.dk.

Tilmelding:
Prisen er kr. 225 med spisning, kr. 115 uden. Indbetaling sker til afdelingens nye konto i Nordea Bank, økonomiansvarlig Flemming Schwartz: 2130 6880268773.
Husk dit navn når du melder dig til.

Igen sidste gang havde vi problemer med tilmeldingen til medlemsmødet. Hele fire personer havde tilmeldt sig så sent, at deres indbetalinger ikke var registreret på vor konto, da vi var inde og kigge på antallet af tilmeldinger mandag aften. Det betød, at der hverken var købt øl eller bestilt mad til disse personer. For at sige det lige ud: det er for tyndt, venner.

Derfor, så tilmeld dig i god tid. Vi skal have registreret din tilmelding på vor konto senest onsdag den 16. april. Det betyder, at du skal melde dig til op til flere dage før onsdag den 16. april og ikke på den 16. april.

Som noget nyt offentliggør vi fredag den 18. april listen over tilmeldte deltagere. Dette sker på vor hjemmeside http://amager.ale.dk, eller via en mail i din postkasse. Hvis du har tilmeldt dig, men ikke står på denne liste, så kontakt undertegnede lokalformand omgående, så vi kan finde ud af hvorfor din indbetaling ikke er registreret.
Hvis du ikke er på listen, men alligevel stiller op på Kareten, bliver du sendt hjem igen med uforrettet sag – også selvom du kommer i god tro.

Bankospillet & Jacobsen

Vort bankospil løb af stabelen den 14. marts på Loftet i Amager Kulturpunkt. Vi var 69 deltagere, og vi havde en forrygende aften, hvor der blev grinet og nydt godt øl i rigelige mængder. Så meget, at vi sidst på aftenen måtte have en stafet ud og hente ekstra forsyninger.I det hele taget var bankospillet en stor succes, både arrangementsmæssigt – og økonomisk. Derfor skal en kæmpe tak lyde til bestyrelsen for en jætte indsats (især Chris og undertegnede).Også en hjertelig tak til vore frivillige gavesponsorer: Copenhagen Catering, Kareten, Amager Bryghus, Humletorvet og Krop & Velvære.

Vi i bestyrelsen lover, at vi vil prøve at leve op til arrangementet i 2009 – og at vi denne gang vil tænke os lidt om og sørge for at have Amager Bryghus produkter til salg i baren.

Turen til Husbryggeriet Jacobsen 26. februar blev en bragende succes med næsten 40 deltagere. Vi fik kigget os omkring i besøgscentrets udstillinger og museum, inden baren kaldte. Her var samtlige Carlsberg-produkter, inklusive Limited Edition Jacobsen øl, linet op af vore to hyggelige værter i baren og der blev smagt grundigt på varerne.

Besøgets klimaks kom, da vi blev inviteret i ’kælderen’: en gammel hvælving i Carlsbergs dunkle underjordiske kompleks, der er fyldt med alskens fund, som medarbejderne løbende stiller til side. Porter fra 1956, påskebryg fra tresserne og den allerførste Semper Ardens Criollo Stout var nogle af højdepunkterne på en munter aften – stor tak til Jacobsen for dette flotte traktement!

Malmö-tur 31. maj – vi lægger København M ned…

Her tillader vi os at gøre medlemmerne opmærksom på, at Lokalafdeling Amagers næste udflugt er hinsidan – til Malmö i Sverige.
I skrivende stund er turen i planlægningsfasen, men mon ikke at den kommer til at ligne et pub-crawl, bare en lille smule. For selvom det lyder mærkeligt, i en danskers øre, så er Malmö faktisk en glimrende by at gå ud og få et godt glas øl i. Især området omkring Stor Torget, lige ved Centralen, er vældigt hyggeligt. I øjeblikket udøver lokalformanden en vis form for konsulentvirksomhed, i det jeg har rigtigt mange kolleger, der bor i Malmö. Så sammen med dem konsulterer jeg jævnligt vor naboby med henblik på præcist at vide, hvor de listige steder ligger.
Jeg tillader mig allerede nu at nævne Bishop's Arms, en vanvittig fed engelskinspireret pub, der kun har en fejl: den ligger ikke i København!
De har 20-25 forskellige  fadøl, 70-95 forskellige flaskeøl - og 250 forskellige singlemalt whiskyer, hvis nogen skulle interesserer sig for dét. Dertil en prof betjening.
Hmm, på ”Danske Øentusiaster’sk” vidner det jo noget om beskrivelsen af et sted med guldmærke, ikke…

Se Bishop's Arms hjemmeside her: http://www.bishopsarms.com/Malmo_Presentation_DXNI-1045_.aspx.

Turen til Malmö bliver 100% selvbetalt, men det kan her nævnes, at øllet i Malmö som sådan ikke koster mere end det gør, hvis man frekventerer barerne i indre København. Snarere tværtimod…

Og ellers vil vi nævne…

  • … at bestyrelsen holder møde torsdag den 17. april klokken 19.30 på Café Langebro. Medlemmer er velkomne til at overvære bestyrelsesmødet. Dog har medlemmer hverken tale- eller stemmeret på bestyrelsesmødet.

  • … at der er skrevet en længere artikel til ØLentusiasteN om vort banko. Den kan læses i næste nummer – eller snarrest på vor hjemmeside.

  • … at medlemmer af Lokalafdeling Amager lørdag den 7. juni, i privat regi, tager toget til Slagelse for sammen med medlemmer af Lokalafdeling Slagelse at se fodboldkampen mellem Slagelse og Fremad Amager. Inden kampen er der ølsmagning hos Ronny og Dennis i Humletorvet. Interesserede kan forespørge om deltagelse på kommende medlemsmøder.

Med højt skum!

Lokalformandskabet

Jacob & Uno