Nyhedsbrev 5-2008

Dette nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager indeholder:

Malmö turen 31. maj

Lørdag den 31. maj indtager Lokalafdeling Amager 21741 København M – også kendt som Malmö i Sverige.
Meningen er, at vi tager en gå-tur igennem denne skønne svenske by, så undlad højhælede sko og iklæd dig tøj efter vejret. Undervejs besøger en håndfuld nøje udvalgte udskænkningssteder, hvor vor skånske kolleger i Malthe har betroet os, at der er godt øl at hente. Det er samme rute som Lokalafdeling Indre By/Østerbro benyttede på deres tur, så der er tjekket godt ud. Hermed en varm tak for hjælpen omkring planlægningen til Jette Lorenzen derfra.

Med andre ord, er det en form for pub-crawl vi har planer om at gennemføre. Der er indlagt seks øl-pitstops undervejs, men ruten – og de tøjler der binder os – er ikke mere snære, end at vi, såfremt vi undervejs ser noget der ser spændende ud, straks kan slå et smut indenfor dørene.

Der er to ”officielle” mødesteder til turen:
Enten mødes man med os andre på Tårnby Station, hvor der er afgang med Øresundstoget ØR 1068 klokken 15.31.
Når det er sagt, så er der nok en stor chance for, at man før afgang fra Tårnby kan finde et par bekendte ansigter på Bodega Oksen på Tårnby Torv, hvor disse formentligt sidder og nyder en stille øl.

Alternativt mødes man med os på det første udskænkningssted i Malmö. Det er Bishops Arms, der ligger i Norra Vallgatan 62. Det lyder besværligt, men det er der ikke. Bishops Arms ligger i bogstaveligste forstand lige overfor Centralen (centralstationen) i Malmö. Der er tre minutters gang, og beværtningen ligger i hotellet lige overfor stationen. Bemærk dog, at Bishops Arms først åbner klokken 16, så det er meningsløst at tage toget før, for at smugsmage på varerne før vi andre kommer…

I forbindelse med rejsen over til Sverige, kan vi fortælle, at en returbillet fra Tårnby koster kr. 154. Det er klogt at bede om at få en billet der varer 24 timer for det tilfælde at man skulle blive hængende længere i Malmö end Sundhedsstyrelsen vil anbefale (det kan være et et-klips klippekort – HUSK AT KLIPPE DET, eller koster det kr. 600 i kontrolafgift). En almindelig returbillet udløber nemlig kl. 04.00.
Regionaltoget til Malmö stopper tillige Nørreport, Hovedbanen, Ørestad og Kastrup Lufthavn. Deltagere der har lettere ved at komme til disse lokaliteter, kan naturligvis tage regionaltoget derfra, og så støde på os andre på Bishops Arms. Tjek minuttal på http://www.rejseplanen.dk/

Til hjemturen kan det fortælles, at togene fra Centralen, med retning København, kører på minuttallene 02, 22 og 42. Efter midnat kører der dog kun et tog i timen, nemlig klokken 0.22, 1.22, 2.22, 3.22, 4.22 og 5.22.

Ingen tilmelding – bare kom
Der er ingen tilmelding til turen til Malmö. Du møder bare op. Bemærk at alt på turen er selvbetaling. Husk også, at svenskerne bruger svenske Kronor, der ligger i ca. kurs 80. De fleste steder tager gerne danske penge, men det er lige over. Så hvis du vælger det, kan det blive en dyr fornøjelse at være i Sverige.
Du kan dog betale med kreditkort stort set alle steder, eller du kan hæve svenske kontanter i automaterne i Sverige – eller veksle hjemmefra, selvfølgelig.

Øllet i Sverige ligger i nogenlunde samme prisniveau som i Indre By i København. Forleden betalte jeg 68 svenske Kronor  for en 50 cl. Fullers IPA på Bishops Arms. Det er ca. danske Kroner 54. Så kan man selv afgøre om man syntes at det er dyrt…

Mad og drikke
Under vejs må man jo tanke op med fast føde. Det har været oppe at vende i bestyrelsen, om vi skal arrangere noget samlet spisning. Men dels vil det ødelægge friheden i ikke at have tilmelding, dels vil det splitte os op, om nogen har en middagsaftale et eller andet sted på et fast tidspunkt, mens andre ikke har det. Malmö er dog fyldt med spisesteder af enhver tænkelig art – fra Burger King til gourmetrestauranter – så mon ikke at vi finder et sted hvor vi han få noget i skrutten?

Dertil vil vi selvfølgelig anbefale, at man sørger for at have forsyninger med til togturen til Malmö.

Ruten
Meningen er, at vi tilbringer en god halv times tid/tre kvarter på de forskellige steder. Ti minutter før vi går videre, lyder Chris’ trompet. Så ved man, at der er ti minutter til afgang. Så kan herrerne nå en øl mere – og damerne kan nå at tisse af…
Ruten vi går er ikke fastlagt, men vi har planer om at besøge følgende steder:

Bishops Arms
N.Vallgatan 62

Svea Bar o Bistro
Mäster Johans Gatan 11

Pickwick
Stadt Hamburgsgatan 2

Bullen (Två Krögare)
Storgatan 35

Brogatan
Brogatan 12

Nya Tröls
Karlskronaplan 1

Se ruten på Google på nedenstående link:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=114116672734572824411.00044516d04b43eb17e64&ll=55.607202,13.014336&spn=0.03641,0.079823&z=14
Har du en mobil med Gps, så tag den endelig med. Vi medbringer naturligvis kort, men det er jo frygteligt at ligne turister, ikke…

Vel mødt den 31. maj. Vi glæder os til en hyggelig tur, som vi selvfølgelig gerne modtager input til via uno.gall@remove-this.ale.dk.

Nok for denne gang. Derfor højt skum til alle

Jacob & Uno
Lokalformands(bar)skabet