Nyhedsbrev 6 - 2008

Kære ølvenner!

Dette nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager indeholder følgende:

  • Næste medlemsmøde
  • Malmöturen – vi griner endnu
  • Berlin 2008
  • Øllets dag – Amagers brune værtshuse

Næste medlemsmøde

Næste medlemsmøde er næste onsdag, den 25. juni. Som sædvanligt er stedet Kareten, og lige så sædvanligt er der spisning kl. 18.30 og medlemsmøde kl. 19.00.

Medlemsmødet byder på Amager Mesterskabet 3. runde, samt en hyggelig kom sammen omkring bordene. Der er ikke arrangeret nogen decideret ølsmagning, men naturligvis vil der være noget godt øl at sværme om, omkring bardisken.

Tilmelding:

Vi skal have din indbetaling senest på onsdag, altså den 18. juni, så vi kan se den på vores konto. Snarrest herefter vil en deltagerliste blive udgivet på vor hjemmeside, hvor den er at se på siden under arrangementer. Hvis du har indbetalt, men ikke er på listen, så ringer du straks til lokalformanden på telefon 2513 2651, så der kan blive orden på sagerne.

For sene tilmeldinger, det vil sige alle tilmeldinger der ikke er til vor disposition senest onsdag den 18. juni kl. 23.59.59, kan ikke påregne at deltage, med mindre der er lavet en skudsikker aftale med lokalformanden.

Beløbet for deltagelse - kr. 225 med bespisning, kr. 115 uden - indbetales på vor konto i Nordea Bank: Reg. 2130 Konto 6880268773, navnet er Flemming Schwartz.

Malmöturen – vi griner endnu

Lørdag den 3. maj var vor lokalafdeling i Malmö, hvor vi var 12 fremmødte medlemmer – og en enkelt hang around, senere suppleret af et par malminger med dansk baggrund. Det var en hyggelig tur, i et fantastisk vejr, hvor løse ondsindede rygter vil vide, at lokalformanden er blevet fotograferet i travgang, ivrigt drikkende en danskvand.

Det viste sig, som vi havde hørt forlydender om, at Malmö er en vanvittigt hyggelig by, og at øllet var af højeste kvalitet. Udvalget var de fleste steder lige til et bronzemærke og betjeningen var af en kvalitet, der kan få københavnske etablissementer af samme størrelse, til at blegne. Øllet i Sverige var som ventet dyrt, men det var godt. Der var de fleste store som små internationale mærker, samt svensk mikrobryg at få de fleste steder.

Alt i alt var det en god tur, med megen moro. Vi andre er stadig spændt på at høre hvordan Kristian kom hjem – og hvilke lande han overnattede i på vejen.

Berlin 2008

Som det måske vides, løber Internationale Berliner Bierfestival af staben 1.-3. august, naturligvis i Berlin.

I de foregående år har vi arrangeret en privat bustur derned, som alle medlemmer har haft mulighed for at deltage i.

Det gør vi ikke i år, men det betyder ikke, at vi ikke er der.

Grunden til at vi ikke arrangerer turen derned i år er, at en overvejende del af de der har været med på turen i de foregående år, deriblandt tovholder Jørgen Sanddahl, i perioden har besluttet at lægge deres personlige hovedferier i Berlin-området, og derfor allerede er til stede i Berlin, når festlighederne løber af staben.

Så hvis nogle medlemmer beslutter at drage til Berlin på egen hånd – og det kan stærkt anbefales – er der rig mulighed for at støde til den allerede tilstedeværende gruppe af ølentusiaster fra Amager. Et mødested vil blive arrangeret, hvor man kan støde sammen over en kop øl – eller mere korrekt, en hel masse kopper med øl.

Nu er dette ingen reklame, men i de foregående år har vi kørt med Skan Rejser, der plejer at være billigst på Berlinture – med uspecificeret hotel. Vi smider lige et link: http://www.skanrejser.dk/

Øllets dag 6. september

Lørdag den 6. september er det Øllets Dag – og det er det også på Amager. Vi har dog ikke tænkt os at slå armbevægelserne for stort op. Vi ved af erfaring, at det er utroligt krævende for den lille skare af Tordenskjolds soldater, som Lokalafdeling Amager råder over – læs: bestyrelsen og lokalredaktøren – at arrangere de forskellige arrangementer. Så efter at have langt hovederne i blød i bestyrelsen – næh, vi siger ikke i hvilken øl – er vi blevet enige om at lørdag den 6. september skal bruges på noget helt alternativt: vi vil hylde Amagers brune værtshuse.

Du ved, de steder hvor tjeneren stadig står med en ulovlig Cecil i mundvigen, og hvor væggene sidste gang blev vasket rene lige efter krigen. Vi vil besøge Amagers gamle beværtninger, hvor de tilstedeværende tror, at Leffe og Corsendonk er eksotiske rejsesteder - eller franske travheste.

Vi vil, med andre ord, på værtshus og bodega. Ikke på Café eller pub.

Derfor, sæt den 6. september af til en absolut anderledes fejring af øllets dag. En værtshus- og bodegarundtur på det gamle Amager.

I den forbindelse vil vi gerne bede medlemmerne om at hjælpe os lidt. Vi skal fremstille en rute, og vi har en drøm, nemlig den, at medlemmerne vil anbefale deres lokale steder til turen. Dertil vil det være rigtigt morsomt, om det enkelte medlem kunne have lyst til at sætte sig lidt ind i stedets historie, således at vi rent faktisk kan få fortalt noget om stedets historie. For det er sgu da sjovt, at vi bor på en ø, hvor mange af værtshusene er ældre end beboerne, ikke…

Hvis du vil vise os andre et værtshus, som du holder specielt meget af, så skyd formandskabet en mail på: uno.gall@ale.dk.

Nok for os. Hold skruen i vandet og glasset til læben…

Højt skum!

Jacob & Uno

Lokalformandskabet