Nyhedsbrev 7-2008

Kære medlem af Danske Ølenusiaster Amager!

Næste medlemsmøde onsdag 13. august

Grundet berlin-turen er vi først nu – temmeligt sent, vi ved det – ude med en reminder om tilmelding til vort medlemsmøde ønsdag den 13. august. Stedet er som vanligt Kareten i Hollænderdybet 1, og tidspunkterne du skal bide mærke i, er der heller ikke noget nyt i:

Spisende medlemmer klokken 18.30. Ikke-spisende medlemmer kl. 19.00.

Priserne er også de sævanlige, spisende gæster kr. 225, ikke-spisende kr. 115. Beløbet for deltagelse indbetales på vor konto i Nordea Bank: Reg. 2130 Konto 6880268773, navnet er Flemming Schwartz.

Grundet denne sene reminder har vi undtagelsesvist tilladt os at udvide fristen for tilmelding, således at vi skal kunne se tilmeldingen på vor konto på fredag den 8. august.

Kun tilmeldinger der er registreret denne dato er gældende.

Emnet for aftenes ølsmagning er danske mikrobryg. Bestyrelsens medlemmer – og den altid dugfriske lokalredaktør hr. Johnny Hansen – har hver udvalgt en dansk mikro-ting fra foreningens overskudslager. Det er således, at ingen af bestyrelsens øvrige medlemmer har nogen anelse om hvad den enkelte har valgt, så der er overraskelser for alle. Dog kan vi løfte lidt af sløret og afsløre, at vi ikke skal smage seks ens øl. Dog skal det også hviskes, at der er noget rigtigt godt for de der er til sort øl.

 

Mulig aflysning så hold øje med vor hjemmeside

For første gang nogensinde er et medlemsmøde i fare for at blive aflyst. I skrivende stund har vi to tilmeldinger på vor konto. Dertil har vi fem-seks mundtlige tilsagn, fra medlemmer som har nævnt, at de vil indbetale.

Kareten har faktisk sommerlukket i øjeblikket, og vi vil ærligt talt ikke bede Martin Due om at holde ekstraoridinært åbent for en meget lille skare af medlemmer. Derfor, såfremt vi ikke når et tilstrækkeligt antal deltagere, kan vi blive nødsaget til at aflyse medlemmødet.

Vi ville så genre sende jer en mail, hvis det bliver tilfældet, men desværre er næstformanden, der er den eneste der kan finde ud af Typo3-systemet når det drejer sig om mails, bortrejst, så det er ikke en mulighed.

Og dog. De, der har indbetalt, kan sende en mail til uno.gall(at)ale.dk med deres egen mail-adresse, så skal jeg nok skrive til de jeg har fået mailadresser på.

Derfor: hold øje med vor hjemmeside, hvor en eventuel aflysning vil blive annonceret.

Indbetalte beløb refunderes hurtigst muligt. Mere info om det, hvis det bliver aktuelt.

 

Øllets Dag 6. september

Lørdag den 6. september er det Øllets Dag - og det er det også på Amager. Vi har dog ikke tænkt os at slå armbevægelserne for stort op. Vi ved af erfaring, at det er utroligt krævende for den lille skare af Tordenskjolds soldater, som Lokalafdeling Amager råder over - læs: bestyrelsen og lokalredaktøren - at arrangere de forskellige arrangementer. Så efter at have langt hovederne i blød i bestyrelsen - næh, vi siger ikke i hvilken øl - er vi blevet enige om at lørdag den 6. september skal bruges på noget helt alternativt: vi vil hylde Amagers brune værtshuse.

Du ved, de steder hvor tjeneren stadig står med en ulovlig Cecil i mundvigen, og hvor væggene sidste gang blev vasket rene lige efter krigen. Vi vil besøge Amagers gamle beværtninger, hvor de tilstedeværende tror, at Leffe og Corsendonk er eksotiske rejsesteder - eller franske travheste.

Vi vil, med andre ord, på værtshus og bodega. Ikke på Café eller pub.

Derfor, sæt den 6. september af til en absolut anderledes fejring af Øllets Dag. En værtshus- og bodegarundtur på det gamle Amager.

I den forbindelse vil vi gerne bede medlemmerne om at hjælpe os lidt. Vi skal fremstille en rute, og vi har en drøm, nemlig den, at medlemmerne vil anbefale deres lokale steder til turen. Dertil vil det være rigtigt morsomt, om det enkelte medlem kunne have lyst til at sætte sig lidt ind i stedets historie, således at vi rent faktisk kan få fortalt noget om stedets historie. For det er sgu da sjovt, at vi bor på en ø, hvor mange af værtshusene er ældre end beboerne, ikke -

Hvis du vil vise os andre et værtshus, som du holder specielt meget af, så skyd formandskabet en mail på: uno.gall(at)ale.dk.

 

European Beer Festival 2008

Husk Danske Ølentusiasters store europæiske ølfestival, som afholdes på det - næsten - hedengangne Carlsberg i Valby 12. til 14. september. Den byder på et væld af smagsoplevelser, danske såvel som udenlandske, og flere forskellige events, blandt andet Copenhagen Open i håndbryg. Foreningen har stadig brug for frivillige, som bespises, modtager ølpoletter og naturligvis får gratis adgang til hele festivalen for indsatsen. Se mere på www.beerfestival.dk.

 

Højt skum!

Jacob & Uno

Lokalformandsskabet