Nyhedsbrev 9-2008

Kære medlemmer af Lokalafdeling Amager!

Så er det tid til Øllets Dag – også på Amager. På lørdag den 6. september fejrer vi Øllets Dag, og Danske Ølentusiasters 10 års fødselsdag, når det går løs med vores rundtur på "Amagers brune værtshuse".

Og hvad er så det; et brunt værtshus?

Jo, det er et gammelt sted, der har ligget på samme sted i en menneskealder – og hvor klientel og og inventar stort set har været med hele vejen. Et brunt værtshus er lokalhistorie af bedste skuffe, så i virkeligheden betyder det, at det er et stykke lokalhistorie vi skal igennem.

I et tidligere nyhedsbrev bad vi jer medlemmer om at komme med foreslag til hvilke beværtninger vi skal besøge. Well, vi må erkende, at vi har modtaget lige nøjagtigt slet ingen forslag. Derfor er alt som det plejer: jeres søde bestyrelse har planlagt en hyggelig tur rundt på en håndfuld af Amagers kuriøse steder. Men hvilke steder vi skal besøge, det holder vi i bestyrelsen helt for os selv. Det får I at se, når I dukker op.

Første øl knappes op klokken 16.00, og første sted vi besøger er Tingkroen, der er beliggende Tingvej 43 – på hjørnet af Skotlandsgade. Derfra går det så der ud af, med øl ca. hver 25. minut.

Vi vil sige det således, at der i vores interne skema er lidt mere end ti beværtninger som vi agter at frekventere, men tidsplanen kan gøre, at nogle falder ud under vejs. Vi vil befordre os rundt på øen på vore flade fødder, og når det ikke er tilstrækkeligt, vil vil bevæge os ned i Metro’en, der til alt held er så venlig, at den stopper nogenlunde der, hvor vi skal hen. Vi vil runde bydelene Sundby, Amagerbro og Islands Brygge – og for de, der holder ud til det sidste, vil vores sidste stop være i Kastrup. Hvis vi stadig kan gå – og stå…

Hvad gør man så, hvis man ikke kan være på Tingkroen klokken 16.00, men gerne vil koble sig på senere?

Man ringer til lokalformand Uno Gall på 25132651, eller til kassér Flemming Schwartz på 26500075. Her kan man få at vide hvor man kan støde til "det brune tog".

Øllets Dag på Amager er totalt uden tilmelding. Du møder bare op og hygger med os andre. Men du skal skrive dig bag øret, at det er egenbetaling for alt, hvad du skal have undervejs. Det gælder øl, transport og bespisning. I øvrigt, bespisning er henlagt til Danmarks kendteste fødevarekæde: pølsevognen…

Før rundturen til de brune steder går løs, holder Amager Bryghus ølsmagning i Lysthuset på Kulturhuset Islands Brygge. Lokalafdelingen er naturligvis på pletten og præsenterer foreningen som helhed og Lokalafdeling Amager i særdeleshed. Det er klokken 13.00-15.00.

Håber at se så mange af jeg som muligt!

 

Med lysebrunt skum

Flemming & Uno

Arrangementskomitéen