Nyhedsbrev 3-2010

Onsdag den 17. marts var en dag vi havde set frem til her på Djævleøen - vi skulle nemlig have besøg af Jan Filipe fra Barley Wine. Og vores forventninger blev til fulde indfriet. Og hvad havde den gode Jan så fundet på. Hollandsk øl - og sikke noget øl. Jan lagde ud med en gennemgang af den hollandske indvandring til Danmark og særligt Amager hvor man stadig især i Dragør kan støde på mange hollandske navne. Der blev lyttet andægtigt fra den ellers temmelig uregerlige og anarkistiske forsamling, så det kan lade sig gøre og det er rart at vide. Herefter gik vi i gang med det vi var kommet for - at smage noget godt øl.

Der blev lagt ud med en Münchner lager »Christoffel Robertus« - en god start på smagningen. Videre med en »De Molen Saaz Hopburst«, en dejlig IPA. Dernæst en Bok (sådan staves det ofte på hollandsk) med det mundrette navn »'t Swarte Schaep De Snarterende Arend«, (fra pålidelig kilde forlyder det at det er gammel-hollandsk) efterfulgt af en »La Trappe Dubbel Koningshoeven«, »Christoffel Winterse Bok« og en »Christoffel Nobel«. Det var så smagningen - troede vi. Næ, der var to overraskelser der ville noget: først en »La Trappe Quadrupel« - en bisse på 10% og som the raisin in the pølsend en »De Molen Tsarina Esra« - en kulsort Imperial Strong Porter. I sandhed en forrygende aften.

Det næste møde er onsdag den 28. april og der skal vi opleve »Heavy-rockeren« og »Journalisten« alias Uno Friis Gall og Jacob Schneider på slap line - og det skal nok blive underholdene. Temaet bliver »half and half« - et værtshusfænomen som kan opleves især i England og Danmark. Det bliver spændende at se hvad de herrer finder på.

Der vil også blive tid til vores pub-quiz og vi er nået til 2. runde. Hvad temaet er ved kun vores quiz-master hr. Tim Ellefsen.

Der er blevet uddelt to ølmærker på Amager. Det ene har Kareten fået (det er overrakt Martin Due af vores højtærede formand) og det andet vil blive overrakt Cafe Langebro fredag den 16. april kl. ca. 16:30.

Som noget nyt, har vi fået oplyst fra Kareten hvad menuen står på næste gang:

Karetgryde: Svinemørbrad i paprikasauce, bacon cocktailpølser og champignon serveret med pommes frites.

Det vil fremover være sådan at der med nyhedsbrevet op til et arrangement på Kareten vil blive oplyst hvad vi får at spise.

  

Tidspunktet er som sædvanlig 18.30 for spisende gæster og 19.00 for dem, der blot ønsker at nyde det gode øl.

Prisen for spisning og ølsmagning: kr. 225,-

Der findes også en billigere udgave, hvor spisning er fratrukket: kr. 115,-

Indbetaling sker til afdelingens konto, så vi har den senest 5 bankdage før arrangementet:

Nordea Bank, økonomiansvarlig Flemming Schwartz.

Reg. 2130 konto 6880268773.

Husk nu at indbetale til tiden!!!

På bestyrelsens vegne

Redaktøren

Næste møde:

Dato: Onsdag den 28. april
Tid: Spisning: 18:30, andre 19:00
Sted: Restaurant Kanalen
Emne: Half and Half v/Jacob & Uno
Menu: Karetgryde: Svinemørbrad i paprikasauce, bacon cocktailpølser og champignon serveret med pommes frites
Pris: 225,00 inkl. mad - 115,00 kun smagning
Betaling: Reg. 2130 konto 6880268773