Nyhedsbrev 10-2011

Kære ølvenner

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Bankospillet
Den ny lokalbestyrelse
Føtex Food – vær med som hjælper
Kommende arrangementer

Tid til bankospil
Vort årlige vanvidsshow – kendt som bankospillet – finder igen i år sted på adressen Loftet, Øresundsvej 6, 2300 København S. Datoen er fredag den 4. november. Dørene åbnes klokken 19.00 – og mon ikke første brik lægges på pladen omkring klokken 19.30, når ølglassene er fulde af skummende humle.

Vi spiller – traditionen tro – otte ganske almindelige bankospil samt tre hurtig-spil af Jens Dahm-typen (forklaring følger til de der ikke kender spillet - det er så let, at selv lokalformanden kan følge med…). I de almindelige spil er der præmie til en række (Den fæle Lykkepose), to rækker og hel plade. Næsten alle præmier er på den ene eller den anden måde ølrelaterede.

ADVARSEL: Vort bankospil er kendt og ikke mindst berygtet for at være alt andet en normalt. Det ligner ikke bankospillet i husmoderforeningen, så er du advaret. Ingen går upåvirkede fra dette arrangement, hvor opråber Chris Thorvald Christensen vil finjustere nerverne på selv den sarteste sjæl. Hvis du er typen, der elsker at sidde i et hjørne og være sur og tvær, så hold dig væk. Der er grine-garanti, når den krøllede mellemting mellem Avarell Dalton fra Lucky Luke-tegneserien og Eddie Skoller folder sig ud.

Tilmelding til bankospillet foregår på følgende måde:

Indbetal beløb for deltagelse på vor bankkonto:
Reg.nr. 2130 konto 6880268773. (her skal muligvis nogle nuller foran - det kommer an på din banks system).

Prisen for deltagelse er for medlemmer af Danske Ølentusiaster kr. 100, for ikke-medlemmer er det kr. 125.

Når du indbetaler, er det hulens vigtigt at du skriver dit navn og/eller dit medlemsnummer. Så kan vor kassér, Flemming, se hvem der har indbetalt.
Når du har indbetalt, er det muligt for dig at få en kvittering via mail. Det får du, men kun hvis du fremsender en skrivelse til Flemming, hvor du skriver, at du har indbetalt. Når Flemming kan se din indbetaling på vor konto, ja, så sætter han sig til tasterne. Flemming har følgende mailadresse:

fsc@remove-this.dlh-group.com

Hvis du ikke skriver til Flemming, kan du – og dine gæster – naturligvis stadig deltage. Du har bare ikke noget ”bevis” med i hånden, når du står i indgangen.
I øvrigt, så er det sådan, at du, når du ankommer, får udleveret din billet i døren.

Øl i baren – og kun øl!
Danske Ølentusiaster er en øl forening. Derfor er det sådan, at baren IKKE er leveringsdygtig i noget som helst andet end netop: ØL. Det er vi til gengæld også gode til. Øllet vil blive serveret fra fad og vil først og fremmest være fra Hancock og Thisted Bryghus.

Hvis du ikke drikker øl (vi har hørt at den slags mennesker faktisk findes), er du velkommen til selv at medtage kaffe, te, vin og vand. Vi understreger: DET VIL IKKE VÆRE MULIGT AT KØBE ANDET DRIKKELIGT END ØL I BAREN.

Øllet afregnes via ølkuponer. Du kan købe en kupon til fire dejlige øl for en hundredekroneseddel – og en kupon til ni dejlige øl til en tohundredekroneseddel. Let – og billigt.

Billetter i døren
Vi har i alt 135 pladser til salg til bankospillet. Vi regner ikke med at få udsolgt – men skulle det ske, vil de blive skrevet på vor hjemmeside.

Resterende billetter sælges i døren på aftenen.

Vi håber at blive en hel masse ølglade venner – og vi glæder os helt afsindigt.

Den ny Lokalbestyrelse
Ved årsmødet den 19. oktober blev der valgt ny lokalbestyrelse. Det var således, at bestyrelsesmedlem Henrik Rasmussen har valgt at gå ud af bestyrelsen, og derfor skulle mindst et nyt bestyrelsesmedlem vælges, i det resten af bestyrelsen gerne modtog genvalg. Lokalafdeling Amager vil gerne benytte lejligheden til at takke Henrik Rasmussen for hans arbejde i bestyrelsen.

Da ingen ønskede at stille op imod de siddende bestyrelsesmedlemmer, eller til posten som kassér, og da bestyrelsens anmodning til Birthe Yde, om at stille op til den ledige plads blev efterkommet, ser Lokalafdeling Amagers bestyrelse således ud:

Lokalformand: Jacob Bille Johansen (Sundby)
Lokalnæstformand: Uno Friis Gall (Tårnby)
Bestyrelsesmedlem: Kim Flemming Russ (Sundby)
Bestyrelsesmedlem: Jens Bjørn (Kastrup)
Bestyrelsesmedlem: Birthe Yde (Sundby)
Kassér: Flemming Schwartz (Sundby)
Bilagskontrollant: Lene Aagesen (Sundby)

Føtex Food
Danske Ølentusiaster har indgået et samarbejde med Føtex Food, hvor det helt konkret er sådan, at Lokalafdelingerne, i de byer hvor Føtex Food er beliggende, er blevet bedt om at hjælpe forretningerne med en specialøl festival, der finder sted fredag og lørdag i ugerne 47, 48 og 49.
For vores vedkommende er det sådan, at vi i Lokalafdeling Amager, er blevet spurgt, om vi kunne tænke os at bemande Føtex Food i Dragør. Fra bestyrelsens side har vi sagt ja til at deltage, hvis vi kan skaffe folk til at tage vagterne.
Vi har indvilget i at prøve at tage uge 47 og 48, mens Region København tager uge 49 (dette fordi vi har julefrokost 9. december). Tidsrummet er fredag 17-20 og lørdag 12-15.
Meningen er, at der skal være et par ølentusiaster til stede i forretningerne, således at vi kan fortælle kunderne om det gode øl – samtidig med at vi har muligheden for at promovere vor forening.
Deltagelsen er ulønnet – men helt sikkert sjov.
Såfremt at du kan afse de lidt over tre timer, som en vagt tager, bedes du smide en mail til lokalamager@remove-this.hotmail.com. Skriv Føtex Food i emnefeltet.

Spørgsmål til lokalafdelingens næstformand Uno Friis Gall på telefon 2513 2651 – eller ovenstående maildresse.

Kommende arrangementer
Lokalafdeling Amager har to kommende arrangementer i støbeskeen, som du måske skal sætte kryds i kalenderen omkring. Der kommer mere om arrangementerne i et senere nyhedsbrev.

Julefrokost
9. december 2011 - 18:30 til 10. december 2011 - 02:00
Værkstedshuset
Hannovergade 10

Lokalafdelingens egen chefkok, Allan Bo fra Copenhagen Catering, vil sørge for behagelig bespisning efter buffet-modellen. I Kebab-baren vil Chris og Michael sørge for at man kan skylle sild og brændevin ned med dejligt juleøl – og andet godt fra øllets verden, naturligvis.
Arrangementet vil foregå lidt på højskole-maner. Vi hjælpes alle med det der nu engang skal laves, såsom afrydning, opvask etc. Prisen for deltagelse er kr. 120.00. For dette får du julebuffet, snaps til maden og varme i radiatoren. Øllet køber du i baren, der vil have ganske rimelige priser.
Grundet arrangementets form, med udefra kommende bespisning, er det vigtigt at tilmeldingsfristen overholdes, således at vi kan se din tilmelding senest  torsdag 1. december. Tilmelding på konto 2130-6880268773. Husk navn og medlemsnummer på overførslen.
På grund af pladsen er vi nødt til at sætte en deltagergrænse på 32 personer, efter devisen først til mølle… Vi skriver på hjemmesiden når/hvis deltagerantallet når max.
Snapsen er denne aften sponseret af Thorvalds Bar (Kebab-baren).

Nytårskur
6. januar 2012 - 18:00 til 23:30
Værkstedshuset
Hannovergade 10

Lokalafdelingen holder traditionen tro nytårskur i de hyggelige lokaler i Værkstedshuset, Hannovergade 10, bedre kendt som FC Dynamo Kebabs 'klubhus' - eller slet og ret 'kebabben'. Lokalafdelingen byder på et glas nytårshumle hvorefter Herr Chris Thorvald Christensen åbner baren, så vi kan ønske hinanden godt nytår og få en snak over et par gode øl - sortimentet er glimrende og priserne billige.
Der er ingen tilmelding til nytårskuren.

På bestyrelsens vegne

Kim Flemming Russ

Lokalredaktør

Månedens citat

»Vand adskiller verdens folk, øl forener dem«
- Ukendt