Nyhedsbrev 3-2011

Højt ærede ølhoveder!

Efter en rigtig fin aften hvor vores lokalformand rigtigt rullede sig ud med »Formandens Favoritter« - der var mange spændende ting imellem - og Allan Bo endnu engang nærmest overgik sig selv er vi nu nået til årets 2. medlemsmøde.

Næste medlemsmøde foregår den 13. april på Allé Kroen, Alléen 54, 2770 Kastrup, kl. 18:30. Det er første gang at vi har henlagt et medlemsmøde til Kastrup - og efter en del medlemmers mening - ikke et sekundt for tidligt.

Vi har fået Pierre Conradi som er kok på stedet - og som ejer Allé Kroen - til at sammensætte en 3-retters ølmenu. Menuen består af:

  1. Ovnbagt scampirejer i Hoegaarden med lunt ciabattabrød.
  2. Amerikansk oksehangersteak med serranoskinke, stoutsauce, friske grønne asparges, langtidsbagte rodfrugter og smørbrunede kartofler.
  3. Issouffle med valnødder marineret i dobbeltbock men appelsinsauce.

Til denne herlige menu har vi tænkt os at serverer 6-8 øl som passer til maden. Hele dette overflødighedshorn af mad og øl koster den latterlige pris af 295.- kr. pr. couvert for medlemmer og for ikke-medlemmer 350.- kr. pr. couvert.

Vi ses på Allé Kroen

Redaktøren

Allé Kroens opskrifter

Opskrifter

Ovnbagte Scampirejer

Rejerne lægges i et ildfast fad. Dækkes halvt med Hoegaarden, lidt smør, hakket bladselleri og porre. Bages 10 min i ovnen. Drysses med friskhakket kørvel ved servering.

Steak med stoutsauce

Kødet skæres i passende stykker og steges, skinken steges og anrettes på kødet

Finthakkede løg og champignon ristes let i en gryde, en god stout hældes på og dette koges ned, en god oksebouillon hældes på og nedkoges let, jævnes og tilsmages. Til sidst piskes en klat koldt smør i saucen.

Rodfrugter ordnes og skæres i stænger, vendes med olivenolie, lidt citronskal, salt og peber. Bages ved 80 gr. 1-1,5 time.

Valnøddesouffle

75 gr. Valnødder

20 cl. Bock eller Doppelbock

1½ dl piskefløde

8 spsk. sukker

4 pasteuriserede æg

Til Appelsinsauce

6 dl mælk

6 æggeblommer

8 spsk. sukker

Revet appelsinskal fra en økologisk appelsin.

Souffléen

Sæt valnødderne i blød i øllet natten over. Pisk fløden til en let skum og køl den af. Hæld sukkeret i en lille gryde sammen med 15 cl. øl. Massen er færdigkogt, når en dråbe af den karamelliserer ved at blive dryppet i koldt vand. Pisk æggene luftige og hæld sukker/øl massen i under omrøring. Pisk til blandingen er blevet kølig. Vend resten af øllet, nødderne og flødeskummen i æggemassen. Den færdige soufflé fordeles i fire portionsformer og fryses til de er stivnet (mindst 2 timer).

Appelsinsaucen

Kog mælken op i en kasserolle. Pisk æggeblommerne hvide og luftige og tilsæt den revne appelsinskal. Hæld den varme mælk i blandingen under konstant omrøring og hæld den tilbage i kasserollen. Lad det koge ved svag varme, under konstant omrøring med en træske til saucen bliver tyk ca. 5-10 min.

Servering

Hæld saucen ud på 4 tallerkner og vend souffléen ovenpå. Pynt med appelsinbåde uden hinde, myntekviste og valnødder.

Ølmenu på Allé Kroen

Ølmenu med diverse øl

Onsdag den 13. april kl. 18:30

Pris:

medlemmer 295.-

ikke-medlemmer 350.-

Allé Kroen

Tilmelding: senest 5 bankdage før på konto 2130-6880268773.

Husk navn og medlemsnummer på overførslen.