Nyhedsbrev 7-2011

 

Kære ølhoveder

Arrangement: Øllets Dag 2011 med Lokalafdeling Amager.
Hvor: Café Langebro forplads, Islands Brygge 1.
Hvornår: Lørdag 3. september klokken 12.00-18.00.
Pris: Ingen entré – herefter er det lidt op til dig selv og din tørst.
Hvem kan deltage: alle – her er offentlig adgang.
Garantier: godt øl, sjove mennesker og hyggelig stemning.

Så er Lokalafdeling Amagers plan klar til øllets dag, lørdag den 3. september fra klokken 12.00-18.00. Stedet er Café Langebro – eller mere korrekt, pladsen ude foran og caféen selv, hvor vi afholder en form for friluftsmesse. Her smækker vi et lille telt op – og det fylder vi med sjove og spændende mennesker - og ikke mindst en masse spændende øl.

Vi får besøg af hele syv udstillere, heraf fem bryggerier, der hver især vil præsentere deres spændende produkter. På bryggerisiden kommer Amager Bryghus (Fuglebækvej), Hornbeer (Kirke Hyllinge), Bryggeriet Skands (Brøndby), Hancock (Skive) og ikke mindst de meget spændende bryggere fra Viberup Bryghus, der har nævnt, at de med stor sandsynlighed vil medbringe nogle ægte håndbryggere.
Dertil kommer vin- ølhandler Per Toft, samt Maltbasaren, der som bekendt forhandler remedier og udstyr til ølbrygning. Nå, ja, og så er Café Langebro med på den værste, så alt i alt regner vi med at det, løst anslået, vil være muligt at smage omkring firs (80) forskellige øl.

Arrangementet har fuld offentlig adgang og det koster ikke nogen entré at deltage. Dette gælder medlemmer såvel som ikke-medlemmer af Danske Ølentusiaster. Alle er velkomne.
Som skrevet tager vi ikke nogen entré, men såfremt man ønsker at deltage i smagningen af øllet, er det således, at man køber et af vore ”Øllets Dag-”glas, som vi har fået specielt fremstillet til dagen. Disse koster kr. 25 pr. stk. – og kan beholdes hvis man vil det. Det er salget af disse glas der, om man så må sige, er med til at dække de udgifter Lokalafdeling Amager har. Glasset kan også ”lejes” mod et depositum på kr. 25 – og når glasset afleveres igen får man kr. 15 retur. Altså koster ”glasleje” en rund tier.

Når man har købt/lejet ”Øllets Dag”-glasset, koster en smagsprøve, på minimum 10 centiliter, herefter kr. 10. Denne tier går ubeskåret til udstillerne, der på den vis får dækket deres udgifter.

For resten, vi skal lige huske at sige, at skulle den lille sult melde sig, så har vi entreret med den lokale pølsepusher – med vogn… Pøller på pladsen, ikke…
Og så vil vi lige nævne, at vi har fået fremstillet 200 ”Øllets Dag”-glas. Først til mølle.

Vi håber – og tror – at vi får en rigtig fornøjelig lørdag, hvor vi kan lære en masse spændende øl og mennesker at kende. Vi håber at vore medlemmer vil benytte sig af lejligheden til at kigge forbi – og vi håber, at disse vil medbringe en masse sjove venner og familie. Hvem ved – måske kunne de også tænkes at ville være medlemmer.

Dertil håber vi, at alle vil bære over med os tordenskjolds soldater. Det er første gang at Lokalafdeling Amager arrangerer et så udadvendt arrangement, så hvis noget ikke virker enormt professionelt, så er det fordi vi er nogle amatører – men vi er til gengæld glade…

Højt skum

Arrangements komitéen

TILBUD - TILBUD - TILBUD


Jeg vil gerne gøre opmærksom på et arrangement, jeg laver sammen med Pierre Conradi på Allékroen den 8.9.2011: http://allekroen.dk/side_arr_olsmagning.htm - den opmærksomme læser vil selvfølgelig have bemærket, at det er en 'da capo' på den smagning, vi holdt på Allékroen i foråret. 
 
Pierre tilbyder på dette arrangement 10% rabat til medlemmer af Danske ølentusiaster, mod forevisning af gyldigt medlemskort.
 

Højt skum
Jens Bjørn
 

Øllets dag på Ama'r

Lørdag den 3/9 2011, kl. 12:00

Cafe Langebro

Islands Brygge 1B