Skovtur

Allerkæreste ølhoveder…

Lørdag den 2. juni afholder Lokalafdeling Amager et noget specielt arrangement, som vi aldrig har prøvet før: skovtur.

Ja, du læste rigtigt – vi skal en tur ud i det grønne. En lille en…
Inden du nu begynder at fable om solfaktor 20, krig imod skovflåter og teltoppakning til en trackingtur, så slå lige lidt koldt vand i blodet. I virkeligheden er ordet »skovtur« kun et dække for at have en dejlig dag, hvor vi tager en tur på cykel for derefter at hygge os ganske gevaldigt omkring en havegrill – med dertilhørende godt øl.

 

Her er idéen:

Vi mødes klokken 12.00 i HF Engvang 160 - indgang fra Røde Mellemvej, lige overfor Fidos Pølser (så kender alle vist stedets placering, ikke…), hvor vor vært for dagens hygge, Steen Kjær, har hyret haveforeningens fælleshus. Her samles vi – formentligt over en kølig øl. Hvis nogen vil have te, så lever de det selv!

Klokken 12.30 er der afgang på jernhest – medbring din egen. Vi har ikke cykler til udlån. Her kører vi, via fælledområdet, ud til Kongelundsskoven, hvor vi på en ganske særlig spottet plet, udvalgt af lokalnæstformanden på hans utallige ture i skoven med hund, slår os ned for i fællesskab at nyde vor medbragte frokost. Bemærk: medbragte frokost. Du tager selv din madknude med. På dette stadie er der ingen fødeservice… I øvrigt, det er tilladt at medbringe tæpper og andet at sidde på. Bare husk at man hver især er ansvarlig for at bære sit eget udstyr.

Ankomsttidspunktet til skoven er naturligvis lidt flydende, da der – ifølge vore udregninger - er flere voldsomme kategori 60 stigninger på ruten, men mon ikke tiden er så fremskreden, at tørsten har indfundet sig?
Cykelturen til skoven er præcist 10.68 kilometer (ifølge www.loeberute.dk) så en vis mængde af forplejning er naturligvis påkrævet. Altså, de, der i øjeblikket ser Giro de Italia, vil jo vide, at man ikke kan udføre den slags fysiske aktiviteter uden tilførsel af ekstra energi, så derfor sørger vi naturligvis for muligheder for dette. Vi har arrangeret en såkaldt Christiania Bike, venligst udlånt af Jacob Schneider, i hvis lad (cyklens, ikke Jacobs…) der vil befinde sig nogle forfriskninger til værdigt trængende.

I skovens dybe stille ro vil vi hygge os i hinandens gode selskab i så lang tid som den slags nu tager. På et givent tidspunkt – sikkert når vi ikke har mere øl – fløjtes der til afgang. Så kan fuglene og kaninerne også få lidt formentligt tiltrængt ro. Ruten fortsætter, igen via fælleden, hvor vi dog drejer af ved Ryumgårdvej. På dette punkt på Kongelundsvej ligger Casa El Sueño Español – lokalnæstformandens beskedne bolig (i dette tilfælde opkaldt efter et skilt på fruens terrasse). Her vil vi holde et kortere pitstop, blandt ukrudt og bortløbne sigøjnere, dels for at kunne lade vandet og det der er større – dels for at tanke op til den sidste del af ruten, der går tilbage til HF Engvang via Kongelundsvej.

Ankommet til HF Engvang vil vi ramme de små tyve kilometers cykeltur og klokken formentligt være omkring 16.30. Vi indrømmer at der ikke er nogen tidsgrænse for seneste ankomst. Vi gider ikke stresse. Vi gider ikke spurte (det kan vi sgu heller ikke). Vi gider ikke svede. Og vi gider ikke sure miner…
Derfor, de der ikke deltager i cykelturen, bedes venligst vente med at indfinde sig til klokken 17.00 – med mindre de vil risikere låste døre.

I HF Engvang fortsætter festlighederne nu omkring grillen – og med fyldte køleskabe. Stemningen vil formentligt være både løssluppen og hyggelig. Musikken vil blive leveret via hi-fi-anlæg.
Lokalafdeling Amager sørger for at der er både mad og drikke. En allerede udpeget grillmester vil sørge for bespisning i form af kød og pølser, dertil serveres bagte kartofler med hvidløgs- og persillesmør - samt noget udefinerbar grøn salat. Ketchup, sennep og dressing indbefattet.
Vi gør lige opmærksom på at det – som det er vanen tro – er selvbetjening med hensyn til afrydning af borde og opvask og den slags – indbefattet oprydning bagefter. Derfor hjælper alle hinanden med de praktiske gøremål.

Lidt information om det praktiske og lidt om hvad du kan vente:

Øllet:
Planen er, at vi køber godt tysk øl ind til dagen. Vi sender en ekspedition til Getränkeland i Rebæk Søpark, hvor vi anskaffer ti gode tyske øl til baren. Disse vil blive solgt for en enhedspris af kr. 20.- stykket. Overskuddet for salget af øl går til dækning af de udgifter som vi trods alt har i forbindelse med dagen.
Der vil blive medbragt øl til cykelturen – men kun i mængde svarende til de der på forhånd tilmelder sig.
I øvrigt, så gælder samme regel ved grillaftenen i HF Engvang: der er kun købt øl ind i mængde tilsvarende de tilmeldinger der må være kommet.

Maden:
Frokosten til cykelturen sørger du selv for.
Aftensmaden til grillen sørger Lokalafdeling Amager for. Kød og pølser er menuen – med bagt kartoffel og grønt. Noter i øvrigt at kødet vil være halal, bare for en god uordens skyld. Til gengæld vil pøllerne være spækket med svinekød.
Bemærk venligst, at der kun er mad til de der tilmelder sig. Man kan altså ikke komme dumpende på dagen og håbe på at blive bespist. Bespisning ad libitum koster kr. 100.- og kræver tilmelding.

Tilmelding:
Vanen tro via vor bankkonto:

Reg. 2130 konto 6880268773 i Nordea.
Vi skal kunne se din tilmelding på vor konto fem bankdage før arrangementet, altså mandag den 28. maj.

Prisen for deltagelse er kr. 100.-

Husk at skrive navn og medlemsnummer på tilmeldingen - det gør det lettere for vores kassemester.

Hvem kan deltage?
Alle medlemmer af Danske Ølentusiaster – hvad enten man gider cykle eller ej. Familie og andet vedhæng er velkomne. Børn ligeså, husk dog at vi er en forening der er helliget den berusende drik øl og at det ikke kan forventes at der er taget specielle hensyn til disse poder. Venner af medlemmer er velkomne som en art hangarounds.
Hvis man ikke er tilmeldt arrangementet, men alligevel ikke kan holde sig væk, er man velkommen til at komme forbi, bare man medbringer egen forplejning (mad og øl). I så tilfælde vil man blive opkrævet en rund tyver – for hus, lokumspapir, papkrus osv...

Hvad kan jeg få andet end mad og øl?
Ikke noget. Hvis du vil have vin, sodavand eller alkoholfrit øl tager du det selv med.

I øvrigt, alle der stiller op med cykelhjelm på knolden – og som kører med den hele vejen – vil blive tildelt Lokalafdeling Amagers »Nyrup Diplom« med tilhørende deltagelse i en lodtrækning om en rigtig fed præmie – der kan drikkes…

Alle spørgsmål i forbindelse med arrangementet til Uno Gall på 2513 2651.


Med højt skum

Lokalbestyrelsen

 

Skovtur

Tid:

12:00

Sted:

HF Engvang,

Indgang fra Englandsvej 160

eller Røde Mellemvej 105

2300 København S

En rigtig herrecykel - lige efter formandens hoved

Ølfestival i Berlin

16. Internationales Berliner Bierfestival

3.-5. august 2012

Karl-Marx Allee, Berlin

http://www.bierfestival-berlin.de/