Kære Ølhoveder

Efter at vi måtte sige farvel til Kebabben sidste år, har vi ledt med lys og lygte for at finde et egnet sted til at afholde vores julefrokost. Det skulle jo helst være et sted hvor vi kunne »udfolde os« som vi plejer, uden at generer naboerne mere end højst nødvendigt.

Derfor har vi valgt at afholde julefrokosten på Café Langebro under broen, lørdag den 7. december kl. 18.00.

Konceptet er som det plejer, altså en julebuffet fra Copenhagen Catering, juleøl i baren og en masse vanvittige indslag under vejs.

Som noget nyt bliver der indlagt en lille ølsmagning. Vores lokale ølhavenisse Jan Nielsen vil præsenterer 3 juleøl - og lur mig om de ikke bliver belgiske - vi får se.

Prisen for deltagelse er 150.- kr. pr. hoved. For dette får du julebuffet, snaps til maden og varme i radiatoren. Drikkevarer køber du i baren, der vil have et godt udvalg til rimelige priser.

Tilmelding på konto 2130-6880268773. Husk navn og medlemsnummer på overførslen.

 

FORMANDENS KLUMME

Kære medlemmer af Danske Ølentusiaster Amager,

Nu begynder et nyt år i lokalforeningen! 

Bestyrelsen, næstformanden og jeg har netop afholdt møde for første gang siden årsmødet i oktober, for at diskutere hvad der skal ske i det kommende år. I vores lokalforening har vi haft held til at udvikle nogle nye traditioner og haft mange vellykkede arrangementer, men udfordringer har vi da også haft. 

Det er også det, der bringer mig til at skrive en lille hilsen til jer!

Op til det seneste årsmøde har jeg forsøgt at lytte lidt til medlemmerne og spurgt – er det godt nok, det vi gør og hvad kunne vi gøre anderledes? Jeg har fået mange gode kommentarer og endda ros for de ting, vi gør. Det er selvfølgelig en god ting, men konstruktiv kritik er jo netop det værktøj vi skal bruge og har behov for, for at komme videre – og det har der heldigvis også været lidt af. Først og fremmest sætter det lidt tanker i gang om, hvem vi er som forening og hvad der er målet for os.

Og hvad er målet for os? Rammerne for vores forening er jo blot, at vi er en simpel forbrugerforening. Vi er ikke et parti eller en bevægelse. Vi er bare glade for øl og kan godt lide at drikke det, men selvfølgelig helst noget godt. Vi ønsker at lære mere om det og vi kan lide at fortælle det vi ved om det.  Vi byder gerne vores familie og venner på udsøgte specialiteter fordi vi under dem, den dejlige oplevelse, det er at drikke god og måske endda hjemmebrygget øl. Og det er netop det vores arrangementer skal afspejle!

Vores lokalforening har eksisteret i over 10 år og i løbet af disse år, er arrangementskoncepter kommet og gået afhængig af den siddende bestyrelse og hvad denne har valgt at prioritere.  Den løbende konkurrence i ølgenkendelse, det såkaldte »Amagermesterskab« var således et af de arrangementer, der kendetegnede lokalafdelingen indtil for små 5 år siden. I de senere år er der gjort så meget andet, men altså ikke gjort noget ved at fortsætte netop denne tradition. Tilsvarende er der heller ikke gjort så meget ved afholdelse af smagninger med folk udefra – det sidste var med Jan Filipe fra Barleywine for vel 4 år siden. I stedet er tiden gået med andre ting – for jeg synes ikke vi har kedet os.

I det nye år vil bestyrelsen arbejde på at få nogle af de gamle amager-ting op at køre igen og derudover er vi i gang med at fastlægge smagninger med Grauballe Bryghus og Kissmeyer Beer. Udflugter til Hancock-depotet i Kastrup og Hornbeer er også på tegnebrættet. Dertil kommer et hjemmebrygningsdag hos undertegnede, Ølbanko, Øllets Dag 2014, Årsmøde og selvfølgelig Julefrokost. Samt alt det andet vi ellers finder på. Dermed synes jeg, i det mindste, vi gør et forsøg på at skabe den bredde i arrangementerne man kan forvente sig af en forening som vores – og så er man jo altid velkommen til at byde ind med nye idéer og måske endda selv tage initiativ til noget nyt..

Men prisen. Det koster jo med de arrangementer og tit sniger de sig over de 200 kr. pr. person. Plus øl. Skulle man ikke hellere bruge sine penge på noget andet?  - kunne man tænke. Vi ved godt at det hurtigt løber op. Derfor forsøger vi også at gøre noget ved det.

Bestyrelsen er derfor blevet enige om et nyt initiativ startende med julefrokosten d. 7. december: 

Deltagelse i et arrangement kommer for fremtiden kun til at koste 150 kr.

Hvis arrangementet reelt koster mere, hvad det jo som oftest gør, dækker lokalforeningens cigarkasse simpelthen resten.  Og så kan vi jo blot håbe at især Ølbanko og Øllets dag for fremtiden blive lige så store succeser som hidtil – for på den måde kan vi sikre fortsættelsen af modellen i de efterfølgende år. 

Alt sammen båret af frivillig indsats.

Med håb om endnu et godt år!

Med venlig hilsen – og højt skum

Jacob Bille Carlsen

TID & STED

Café Langebro, under broen

Lørdag den 7. december

Kl. 18.00