NYHEDSBREV 13-2013

Kære medlemmer

På vegne af bestyrelsen ønskes alle medlemmer en glædelig jul og et godt nytår. Bestyrelsen og undertegnede har haft nogle travle uger – både i al almindelighed som alle folk har på denne tid, men i særdeleshed med at planlægge næste års arrangementer og medlemsmøder. En del ligger allerede sådan nogenlunde fast, mens enkelte almindelige medlemsmøder endnu ikke er planlagt. Men sådan plejer det jo at være, fordi lige netop DU også skal have muligheden for at sætte DIT eget præg på lokalforeningen arbejde og de arrangementer der afholdes. Ellers finder vi jo nok på noget alligevel.

Der er planlagt gensyn med gamle koncepter som Amagermesterskab, der vil være smagninger med folk udefra, vi skal have øens hjemmebryggere ud af busken, der vil være bryggeribesøg – og alle de andre ting vi har i frisk erindring: julefrokost, Øllets Dag osv.

Jeg håber du vil bruge tiden på at kaste et blik over den foreløbige kalender og glæde dig over at det ikke kommer til at koste dig ret meget at deltage i disse arrangementer – hvis intet andet er angivet sølle 150 kr.

For at kunne holde styr på tilmeldingerne bedes du dog indbetale et symbolsk beløb á 50 kr. til nogle af arrangementerne ellers bliver det nok for svært at holde styr på tilmeldingerne og bemærk i øvrigt at der inden hvert arrangement vil være oplysende nyhedsbreve efterhånden som vi nærmer os datoerne..

Bestyrelsen forbeholder sig ret til at ændre planen, hvis nødvendigt. Men foreløbig er det kommende år lagt i ret faste rammer. Skulle ændringer alligevel finde sted, beklager vi men vi minder også om, at der bag hvert arrangement ligger en masse arbejde fra både almindelige medlemmer, arrangementsudvalg, såvel som bestyrelsen. Frivilligt ulønnet arbejde vel at mærke!

Endnu engang må i have en rigtig god jul og et godt nytår – vi ses i det nye år!

 

Med venlig hilsen

Jacob Bille Carlsen

 

Formand, DØE Lokalafdeling Amager

Arrangementer planlagt i 2014

Fredag d. 10/1: Nytårskur: 

Tja, kur og kur er måske så meget sagt, men tæt på nytår ligger det da. Vi mødes på Café Langebro og drikker noget dejligt øl. Vi hilser på hinanden og ønsker Godt nytår. Der vil være snacks, men ellers betaler du blot for det, du drikker.

Pris: 50 kr. til snacks ellers afhængig af tørst

Fredag d. 31/1: Depotbesøg: 

Kim Malmer har for lang tid siden opfordret os til at kigge forbi på Øldepotet ude i Kirstinehøj. Kim Malmer er nok mest bekendt blandt lokalmedlemmerne pga. hans status som depot for Hancock Bryggerierne, men ellers føres der øl fra en række danske provinsbryggerier: Thisted, Fuglsang og Refsvindinge for at nævne nogle få. Lad os se hvad han ryster ud af ærmet, men husk varmt tøj, har Malmer opfordret mig til at melde videre  – for øllet har det jo bedst koldt..

Pris: Gratis

På et tidspunkt i februar: The Shamrock Inn: 

Den irske på Jernbanegade inde i byen har på det seneste udviklet sig til en meget velassorteret beværtning med flere gode mikrobryg fra den ’grønnne ø’ og Danmark. Værten vil gerne præsentere sin ommøblerede og istandsatte forretning for de omkringværende lokalforeninger og vil derfor gerne byde på en tår øl. Han har inviteret lokalforening København, Frederiksberg og Amager og det vil således også være en mulighed for at hilse på de fremmødte medlemmer derfra.

Pris: Gratis

Lørdag d. 15/3: Hjemmebryggerdag: 

Denne dag er dette i al beskedenhed mig der lægger hus til. Vi skal denne dag brygge øl, måske Ama’r amber, i mit lille bryggers. Jeg er så godt som selvforsynende med øl og drikker kun fremmed øl når jeg får det i gave eller er ude. Derfor har jeg i lang tid haft lyst til at lægge hus til et sådant arrangement også fordi jeg ved, der er en masse mennesker på øen der går og pusler lidt med denne herlige hobby. Jeg vil derfor opfordre øens hjemmebryggere til at producere et eller andet øl til denne dag, så vi alle bidrager med noget forskelligt og får udvekslet lidt opskrifter og anden faglig snak – alt imens mens vi laver endnu mere øl! Det er selvfølgelig allerbedst, hvis man bidrager med sit eget hjemmebryg eller fremmed hjemmebryg eller, alternativt noget andet mikro-brygget øl eller bare din personlige favorit og det vil være betalingen for denne dag. Mængden man medbringer, skal selvfølgelig bare være sådan 20-25 mennesker kan få ca. 1 dl hver. Du kan komme og aflevere det i ugen op til, så det kan stå og stabilisere sig inden det skal serveres. Foreningen skal nok sørge for lidt let at spise og nogle passende smageglas, så det kan gå ordentligt for sig.

Formålet med dette arrangement, udover at smage på nogle virkelige rariteter, er også at præsentere hjemmeproduktion af øl som noget der IKKE kræver adskillige tusindvis af kroner, men som noget der er til at gå til for relativt få midler. Bevares der er da nogle opstartsomkostninger, men det er også for at vise det heller ikke er mere besværligt end som så for på den måde at friste flere til at prøve kræfter med det. Det er og skal være et arrangement for alle – også selvom man ikke har præsteret noget hjemmebryg endnu!

Pris: 50 kr. til sandwich Max deltager antal: 25 personer

Onsdag d. 9/4: Grauballe Bryghus smagning:

Brygmesteren fra Grauballe bryghus har en søn, der bor på Bryggen. Han har i den forbindelse sendt mig en mail, hvor han spørger hvorvidt vi var interesserede i en ølsmagning med produkter fra det midtjyske bryghus nu han indimellem alligevel er i nabolaget. Brygmesterens navn er William Frank og han har mange års erfaring fra sin tid på Ceres og Thor Bryggerierne og det lyser gennem produkterne, der er kendetegnet ved ren og stilsikker karakter. Det ser jeg personligt meget hen efter.

Pris: 150 kr.

Torsdag d. 15/5: Medlemsaften:  

Årets første ledige aften, hvor et menigt medlem kan være vært for en smagning eller et lignede arrangement.  Hvis du har lyst til at prøve at afholde et arrangement af en eller anden art, har en idé eller et bud på en udflugt et eller andet sted henne skal du bare sige det til et af medlemmerne fra bestyrelsen. Det kan være et stort arbejde at stå for et arrangement og det ved vi godt. Derfor skal vi på alle måde nok bistå dig med lokaler, transport eller hjælpen til på selve aftenen, skulle du have lyst til at lave et eller andet. Du kan afholde arrangementer, hvor du kan disponere op til 300 kr. pr. person. I forlængelse af bestyrelsens seneste beslutning vil 150 kr dækkkes af det enkelte medlem, mens resten op til de 300 kr dækkes af foreningen cigarkasse. Du burde derfor have et vist spillerum…

Pris: Ikke fastsat endnu – afhænger af arrangementet, men højst 150 kr.

Lørdag d. 14/6: Besøg på Hornbeer:  

Jørgen og Gunnhild har ved talrige lejligheder forsøgt at lokke lokalforeningen til at besøge deres lille bryggeri ude bag Roskilde. Vi må se om ikke vi kan sørge for noget fælles transport derud. At føre automobil denne dag går nok ikke, men at lade sig befordre med det offentlige transportsystem ser heller ikke ud til at være enkelt. Vi finder ud af noget, men besøge Hornbeer skal vi helt sikkert.  Deltager gebyret vil gå til fælles transport.

Pris: 150 kr.

Onsdag d. 13/8: Medlemsmøde: 

Se bemærkningerne ved torsdag d 15/5

Pris: Ikke fastsat endnu – afhænger af arrangementet, men højst 150 kr.

Lørdag d. 6/9: Øllets dag: 

På denne dag vil du som ved de tidligere gange, have muligheden for at smage på et bredt udsnit af, hvad danske bryggerier kan præstere. Allerede nu har flere tidligere udstillere givet tilsagn om de gerne deltager i vores arrangement. Arrangementet afholdes i samarbejde med Café Langebro på den lille foran, ganske som vi plejer. Du køber dig et glas, som foreningen fylder for dig, og betaler herefter blot for det du selv spiser og drikker. Enkelt og ligetil!

Pris: Afhængig af tørst

Onsdag d. 1/10: Medlemsmøde: 

Se bemærkningerne ved torsdag d. 15/5

Pris: Ikke fastsat endnu – afhænger af arrangementet, men højst 150 kr.

Onsdag d. 22/10: Årsmøde:  

Vi laver det sædvanlige i forhold til vedtægterne. Vi får lidt at spise og drikker noget godt øl dertil. Dernæst holder vi selve årsmødet, holder til taler og vælger så den nye bestyrelse – og slutter med at sige »Højt skum«.

Pris: 150 kr.

Lørdag d. 1/11: Ølbanko: 

Hjernerne bag Ølbanko, Uno og Chris er kommet med følgende forslag, der gå ud på at Ølbanko er flyttet til en lørdag. Beslutningen er truffet ud fra et ønske om at gøre Ølbanko til et mere helstøbt arrangement, hvor der også vil blive sørget for noget godt at spise.  Men ellers vil ølbankoet være som det plejer: bestyrelsen sørger for at støve nogle gevinster op hos de lokale handlende og selve bankospillet vil blive eksekveret på sædvanlig rablende facon af d’herrer Uno og Chris.

Ved dette arrangement er der altså forsøgt at forny et eksisterende koncept, hvorfor jeg på alle måder vil opfordre dig til at bakke op og se om fornyelsen holder. Det er ikke det samme som en garanti for gevinst, men godt øl fra fad vil jeg love dig, der er rigeligt af!! 

Pris: 150.- kr. 

Onsdag d. 19/11: Kissmeyer Beer smagning: 

Lokalforeningen får besøg af selveste Anders Kissmeyer – en af koryfæerne indenfor nyere dansk ølproduktion. Anders Kissmeyer er først og fremmest kendt for hans fortid som hjernen bag Nørrebro Bryghus. Siden tiden på Nørrebro Bryghus er han på ny startet for sig selv som fantombrygger under navnet Kissmeyer Beer & Brewing. Produkterne brygges i Canada, USA, Finland, Norge, Ørbæk, Fanø og såmen, også vor egen kære ø, Amager. Kissmeyer Beer & Brewing repræsenter gerne et ret bredt udsnit af de forskellige øltyper, så jeg vil forvente mig et meget mangfoldigt udbud og en masse gode anekdoter fra hans tid på Carlsberg og Nørrebro Bryghus. 

Pris: 150 kr.

Fredag d. 5/12: Julefrokost:  

Det bliver sikkert nogenlunde som julefrokoster er flest, bortset fra vi nok får serveret lidt bedre øl. 

Pris 150 kr.

Månedens Norm

Woody: Hey, Mr. Peterson, Jack Frost nipping at your nose?

Norm: Yep, now let's get Joe Beer nipping at my liver, huh?