BESØG FRA GRAUBALLE

KÆRE ØLHOVEDER

Brygmesteren fra Grauballe bryghus har en søn, der bor på Bryggen. Han sendte sidste år en mail til mig, hvor han spurgte hvorvidt vi var interesserede i en ølsmagning med produkter fra det midtjyske bryghus nu han indimellem alligevel er i nabolaget. Selvfølgelig er vi da det! Brygmesterens navn er William Frank og han har mange års erfaring fra sin tid på Ceres og Thor Bryggerierne og det lyser gennem produkterne, der er kendetegnet ved ren og stilsikker karakter. Temaet vil være "Jysk øl" og vi kommer til at smage 6 forskellige øl og undervejs vil William Frank fortælle om overgærede og undergærede øltraditioner samt ølfremstilling gennem tiderne. En erfaren mand som ham må temmelig sikkert have nogle gode røverhistorier!

Inkluderet i prisen er en sandwich fra Th. Sørensens smørrebrødsetablissement.

Prisen for dette fine arrangement er 150 kr. for medlemmer og 200 kr. for kommende medlemmer. Betaling senest fredag d. 4 april til lokalafdelingens konto.

Tilmelding:

Via vores bankkonto: 

Reg. 2130 konto 6880268773 i Nordea.

Vi skal kunne se din tilmelding på vor konto fem bankdage før arrangementet.

Med venlig hilsen

Jacob Bille Carlsen

Lokalformand, Danske Ølentusiaster afd. Amager

 

Det var en mandag aften . . .

Mandag den 24. marts ved 19-tiden ankom jeg til The Shamrock Inn i Jernbanegade.

Grunden til mit besøg ville normalt være at min indre ølhund råbte på øl, men denne aften var vi som ølentusiaster inviteret til at smage på det fortrinelige øl O'Hara fra Carlow Brewing Company. Som det eneste sted i København har værten på Shamrock - Naoise Mac Namara - valgt at fører disse dejlig øl i sit etablisement.

Der var tre varianter - en Redale, en IPA og naturligvis en Stout. Alle tre dejlig øl, men jeg har en svaghed for Stout og denne var en meget fin en af slagsen.

Der var en rar stemning på stedet, og den fik et nøk op da en lokal irsk musiker - Dessie Higgins - mødte op med sin guitar og underholdt med et par velvalgte viser, som mest af alt handlede om det at drikke. Efter et par timer med fællessang og et par gode pints trillede jeg ud af døren, vendte næsen hjemover mod Amager, glad i låget efter den bedste mandag aften i lang tid. Det er bestemt ikke sidste gang jeg lægger vejen forbi dette seriøse vandhul.

En stor tak til Naoise for en glad aften.

Jack

TID & STED

TID:

Onsdag d. 9. april kl. 18.30

 

STED:

Café Langebro,

Islands Brygge 1 B, i lokalerne under broen