NYHEDSBREV 14-2016

Kære ølvenner

I dette nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager kan du læse om:
- Nytårskur
- Medlemsmøde på Kareten
- Amagerbro Ølfest
- Tingens almene tilstand

Nytårskur 7. januar

Det er naturligvis på sin plads at ønske medlemmerne rigtigt godt nytår – hvilket hermed er gjort. Hvis du sidder med et glas skummende øl, kan du jo hilse på din skærm nu – eller du kan dukke op lørdag den 7. januar mellem klokken 16.00-18.00, når Lokalafdeling Amager afholder den traditionelle nytårskur. Denne gang bliver det på The Old Irish Pub på Amagerbrogade 91, hvor lokalafdelingen er vært for de to første øl. Det er vigtigt at du husker dit medlemskort – for ingen kort, ingen øl.
The Old Irish Pub er som bekendt en ny størrelse på Amager – og der er en del medlemmer, der har sat spørgsmålstegn ved hvorfor vi har valgt dette sted. Svaret er, at det er fordi at det skal prøves.
Vi i bestyrelsen har naturligvis også hørt de jungletrommer, der buldrer i området – og det er ikke kun godt, det vi har hørt om stedet, det indrømmer vi. ”Stedet er en koncept-forretning og et udpræget Carlsberg-sted”, er et af kritikpunkterne – eller fordommene, om man vil. Et andet er, at ”personalet er langsomme og ved ikke en skid om øl”. Indrømmet, det lyder ikke specielt indbydende, men et nyt øl-sted, med The Old Irish Pubs ambitioner og størrelse, skal have en fair mulighed at vise, at man kan noget, så jeg vil opfordre alle til at give stedet en chance – så mød op 7. januar og nyd det gode selskab med dine ølvenner.

Medlemsmøde 20. januar

Januar bliver en ølentusiastisk set sjov måned – og fredag den 20. januar bliver ligefrem nostalgisk, for Lokalafdeling Amager holder medlemsmøde som i gamle dage, nemlig på vort ”fødested”, Restaurant Kareten i Hollænderdybet 1. Vi mødes til en øl fra klokken 17.30 i baren. Middag klokken ca. 18.00. Medlemsmøde og ølsmagning fra kl. ca. 19.00,
Og ja, den er god nok, du læste rigtigt. En fredag aften på Kareten.
Her er der nok brug for to forklaringer.
Den første: I bestyrelsen har vi været kede af den mildt sagt svage medlemstilslutning, der har været til vore medlemsmøder i den forgange sæson. Vi har været helt ned til 11 deltagere, når vi har holdt møder i Prismen. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende for nogen – og det giver ikke ligefrem grobund for at fortsætte medlemsmøderne i den nuværende skabelon, hvis tingene ikke ændrer sig.
Vi bemærkede dog, at da vi holdt et medlemsmøde på en aften før en helligdag, så var der damp på kedlerne, med 25 deltagere. Så nu prøver vi med et møde på en fredag – og håber at I medlemmer tager godt imod idéen.
At vi så også skal være på Kareten, det gør det jo ikke kedeligere, for stedet er jo om noget Amagers ølmekka.
Den anden forklaring: Det er ingen hemmelighed, at det for en stor håndfuld år siden, opstod en tvist mellem Karten og den på det tidspunkt siddende bestyrelse i lokalafdelingen. Derfor stoppede samarbejdet.
Da vi i år uddelte ølmærkerne (se: http://minby.dk/amagerbladet/oelmaerker-til-oeens-vandhuller), var vi en delegation der alligevel tog forbi Karten og uddelte det ølmærke, som stedet rettelig har fortjent – og det føltes både hyggeligt og rigtigt. Her prøvede vi faktisk, sammen med restauratør Martin Due, at finde ud af hvad det egentligt var, der var kimen til denne strid – og ingen kunne huske det. Så vi valgte at begrave alt hvad der ligner strids-oplukkere – og nu er det altså tid til medlemsmøde på Karten igen.
På aftenen skal vi smage ti øl, som formanden nøje udvælger sammen med Aksel fra Fish´N´Beer. Vi koncentrerer os om øl fra to bryggerier på denne aften. I skrivende stund er det ikke fastlagt hvilke bryggerier der kommer på plakaten, men vi har luftet tanken om, at det ene formentligt bliver Fanø Bryghus, der har lanceret en ny og spændende serie af dejligt specieløl, som vil passe fortrinligt. Når det andet bryggeri er valgt, kan det ses på vores Facebookside: https://www.facebook.com/doeamager/
Inden orgiet i lækkert øl, er det muligt at få stillet sulten. Vi har aftalt, at der på aftenen serveres Karet-gryde med fritter, så en fornuftig bund kan være lagt, når vi kaster os ud i ølsmagningens glæder.
Tilmelding:
Deltagelse i arrangementet kan være med eller uden mad. Med bespisning er prisen kr. 275.- – uden bespisning, er der tale om et scoop til kr. 150.-
https://billetto.dk/da/events/medlemsmoede-som-i-gamle-dage
Vi gør for god ordens skyld opmærksom på, at vi skal være i den lille sal. Derfor er der begrænsning på deltagerantallet, i det vi højest kan være 30 personer. Der er altså sat et deltagermaksimum. Så vi må vel opfordre til at melde sig til hurtigst muligt.
Sidste tilmelding er tirsdag 17. januar klokken 23.59 – sharp!

Amagerbro Ølfest 2017

I marts 2016 var Lokalafdeling Amager en del af arrangørgruppen til Amagerbro Ølfest, som vi holdt i Prismen, sammen med Københavns Kommune Kultur.
Arrangementet var en uomtvistelig succes – og vi arbejder på at gentage eventen igen i 2017. Vi har aftalt med Københavns Kommune, at vi i år mere eller mindre overtager arrangementet, således at Lokalafdeling Amager i praksis kommer til at såt for langt det meste. Det betyder, at vi meget gerne vil have hjælpere, der kan være en del af at få et arrangement med 500 deltagere, over to dage, til at glide som i porter. Så medlemmer, der mener at have en hånd de kan undvære, må meget gerne melde tilbage til lokalformanden via uno.friis.gall@remove-this.ale.dk
Datoerne er endnu ikke fastlagt, men det bliver enten 3. & 4. marts eller 17. & 18. marts.

Tingenes almene tilstand

Her til slut, lidt om hvad der rør sig i lokalafdelingen:
Vi har holdt tre bestyrelsesmøder siden bestyrelsen blev valgt. Der har været en del at snakke om, bl.a. konceptet for lokalafdelingen. Hvad skal vi med vor lokalafdeling?
Vi er blevet enige om, at vi i den første halvdel af 2017, forsøger at fortsætte med den strategi, som den tidligere bestyrelse har lagt. Altså, medlemsmøder og større arrangementer. Hvad der sidenhen sker, er afhængigt af hvordan tilslutning og respons bliver.
Vi har en del i støbeskeen, men bl.a. på grund af Amager Bryghus flytning, har det væres svært at få fastlagt en dato for en ”nørde-smagning” på bryggeriet, som vi har i tankerne. Balladen i Prismen, har heller ikke gjort det lettere, at planlægge arrangementer der, så vi har nogle udfordringer.
Som en helt privat biting, så har formanden solgt sit hus og skal være ude af klappen 31. marts. Da ny bopæl endnu ikke er fastsat, kan det give en del stress optil tidspunktet, så i perioder kan det ske, at næstformand og øvrig bestyrelse overtager en del af lokalformandens forpligtelser.
Vi skal heller ikke være blinde for, at situationen kan blive, at lokalformanden flytter over broerne – og så kan man ikke være lokalformand. Hvad vi så gør, vil tiden vise.
Kassereren meddeler, at vor økonomi for tiden er glimrende. Vi har haft Øllets Dag og bankospillet, der har været gode til at kaste cash af sig, så helt tomt er der ikke på kistebunden. Vi skal dog have in mente, at nytårskuren traditionelt er en dyr fornøjelse.
Det blev på seneste bestyrelsesmøde 19. december, besluttet, at alle medlemsarrangementer skal kunne bære sig selv, men at bestyrelsen ved særlige lejligheder, godt kan bevilge et tilskud til et arrangement.
Af samme årsag valgte vi, at der ikke blev holdt julefrokost i 2016. Vi mente ikke, at det arrangement vi gerne ville kunne tilbyde, ville kunne bære sig selv økonomisk.
Bestyrelsen har med vilje lagt stramt låg over foreningens udbetalinger og udgifter, så pengene kan bruges på medlemmerne og medlemsarrangementer. Selv bestyrelsesmøderne er for bestyrelsens private regninger – og foregår på skift hos medlemmerne privat.
Bestyrelsen har en ambition om, at vi skal blive så økonomisk velforankrede, at vi ikke behøver at låne penge af bestyrelsesmedlemmerne privat, når vi skal betale årets helt store udgift: indkøb af glas til Øllets Dag, der er en engangsudgift i omegnen af kr. 15.000.
Lokalformand og lokalnæstformand deltager ved stormødet i Odense 4. februar.

Følgende arrangementer i 2017 ligger fast – og kan skrives i kalenderen:
- 7. januar klokken 16.00-18.00: Nytårskur The Old Irisk Pub
- 20. januar klokken 18.00: Medlemsmøde Kareten
- 29. april (tid senere): Malmö pubcrawl version 2 Malmö Stad


Nok for denne gang


Med tårnhøjt nytårsskum
Uno Friis Gall
Lokalformand

TID OG STED

- 7. januar klokken 16.00-18.00 Nytårskur The Old Irisk Pub

- 20. januar klokken 18.00 Medlemsmøde Kareten

- 29. april (tid senere)  Malmö pubcrawl version 2 Malmö Stad