NYHEDSBREV 2016-2

I dette nyhedsbrev kan du læse om:
- Jubii – Medlemsmøde som i gamle dage 12. februar
- Hyggelig nytårskur på Ølhuset
- Hjælp – vi mangler et telt til Øllets Dag
- Nogen der er interesseret i at starte en bryg-klub?
- Ølsmagning – er du den der holder en ølsmagning ved et medlemsmøde?
- Kort nyt.

 

Jubii – medlemsmøde som i gamle dage…

Vi er glade for at kunne annoncere: medlemsmøde for medlemmer af Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Amager, fredag den 12. februar klokken 18.00 i Øens Spisested i Prismen.
Vi mødes til en hyggelig gang samvær med god mad, første runde af Amager Mesterskabet i ølgenkendelse og en ølsmagning med formandens tyske favoritter – i alt ca. 12 spændende øl der smages. Formanden har været en tur i Tyskland – hvilket naturligvis gjorde, at en god håndfuld tyske øl blev sneget med hjem over grænsen. Vi skal smage:
- Pils
- Kölsch
- Weiss bier
- Bock
- Dobbelt bock
- Schwartzbier
- Hanse Porter
Dertil er der fem sjove, spændende, tænderknusende, mærkelige og muligvis elendige øl i aftenens udgave af Amager Mesterskabet.
Ohh… og så skylder vi at sige, at vi selv står for at udvælge det øl, som sælges som ”drikkeøl” – og det til rimelige penge. Udvalget i køleskabet vi nok være på en 8-10 forskellige – så din indre ølhund kan blive godt udfordret på aftenen.
Dørene åbnes klokken 17.30, maden serveres klokken 18.00 – og det efterfølgende arrangement begynder klokken 19.00, så de der tilmelder sig uden bespisning, skal indfinde sig så de er klar klokken 19.00. Ja, okay, man er også velkommen til at komme før og blot være til stede. Der kan som nævnt købes øl og andet drikkeligt så ingen kommer til at tørste inden ølsmagningen.
I skrivende stund er menuen ikke aftalt, men Yngve fra øens spisested er sat til at trylle i sit køkken. Efter aftale ligger menuen klar tirsdag i den kommende uge – hvorefter den kan ses på vor hjemmeside www.amager.ale.dk
Tilmelding:
Tilmeldingen foregår via: https://billetto.dk/da/events/danske-oelentusiaster-amager-medlemsmoede-nr-1-2016
Der er to typer billetter, en med bespisning til kr. 200.00 pr. næse – og en uden bespisning til kr. 115.00. Der er i alt 40 billetter til salg (det er hvad vi kan være i vores hule) og de sælges efter devisen: først til mølle.
Billetsalget slutter 7. februar klokken 12.00

Kan man have gæster med?
Ja, man må gerne tage sine venner eller sin bedre halvdel med til medlemsmøde i Lokalafdeling Amager. Gæster betaler det samme som medlemmer – der er dog en men, nemlig at en gæst kun er velkommen som gæst til medlemsmøde en gang. Hvis gæsten syntes, at det er så hyggeligt, at vedkommende gerne vil deltage mere end en gang, ja, så anbefaler vi naturligvis medlemskab af vores dejlige forening.
NB: medlemskort til Danske Ølentusiaster bedes medbragt.

Hyggelig nytårskur på Ølhuset

Lørdag den 9. januar havde Lokalafdeling Amager fornøjelsen af at byde medlemmerne til den kendte og elskede nytårskur - i år på Amager Ølhus. Cirka 25 medlemmer dukkede op, på det der nok må betragtes som Sundbys førende beværtning, og vi havde nogle forrygende timer i hinandens gode selskab - og ikke mindst med Johnnys gode øl. Gamle venskaber blev fornyet, med ønsket om godt nytår - og nye venskaber blev indgået med samme ønske. Vi så tre mere eller mindre nye ansigter; særligt velkommen til jer. Allan var et tre gammelt medlem, som vi havde fornøjelsen af at hilse på for første gang ved et af de "små" arrangementer - og hr. Severin (der også hedder Allan) og Malmö-Martin (som vi har kendt som lokalformandens kammerat i en del år) fik endelig taget sig sammen og blev fuldt betalende medlemmer. Også velkommen til jer i vores lokalafdeling.

Hjælp - vi mangler et telt til Øllets Dag

Vi er løbet ind i en opgave til Øllets Dag. Det telt, som vi plejer at låne til arrangementet, er desværre ikke længere en mulighed, så vi i bestyrelse og arrangementskomité  har tændt alle lommelygter for at finde et alternativ. Derfor er det jo nærliggende at forhøre os, om der er nogen medlemmer, der har mulighed for at skaffe et telt til pladsen. Vi ved godt at vi "bare" kan leje et hos en teltudlejer - men for nu at være helt ærlige, så har vi ikke penge til det. En udskrivning i den størrelsesorden, som et telt koster at leje, vil slå den økonomiske bund ud af arrangementet. Vi ved også godt, at man kan købe partytelte i f.eks. Harald Nyborg, men hvis vejret bliver som i 2015, hvor regn og kraftig vind hærgede pladsen, så er vi bange for at et almindeligt billigt partytelt ikke blive stående. Så vi taler altså om en temmelig robust kvalitet. 
Så skulle du kende til et telt, som vi kan låne/leje til en meget favorabel pris, er du da rar at sende en mail til Lokalafdeling Amager på lokalafdeling-amager@remove-this.hotmail.com - eller at ringe til Øllers Dag-chefen, Jack, på telefon 30325684.
På forhånd tak.

Nogen der er interesserede i at starte en bryg-klub?

Vi har fået en opfordring fra et medlem, Anders, der søger ligesindede til at starte en hjemmebrygger-klub op her på Amager.
Lad det for god ordens skyld være sagt med det samme, at Lokalafdeling Amager ikke umiddelbart kan eller vil starte en sådan klub op i Lokalafdeling Amagers navn. Ikke fordi vi ikke syntes at projektet er spændende - for det er det så sandelig - men simpelthen fordi et sådan projekt vi ligge uden for de rammer som lokalafdelingens vedtægter kan honorere. Som lokalafdeling kan vi i princippet godt eje et bryganlæg - men hvem skal opbevare det, hvem administrer det og hvem har ret til at brygge på anlægget? Dertil, ikke mindst, hvem skal betale for vedligeholdelse af anlægget og hvor skal det stå? Og hvem skal betale for den lokalitet som det står på, end sige, hvad skal det koste at brygge på anlægget?
Alt sammen spørgsmål, som der vil være så delte meninger om, at vi som lokalafdeling ikke vil kunne finde tilfredsstillende svar. Derfor blander vi os ikke direkte ind projektet, men vi vil gerne være katalysator - uden ansvar - for at bringe ligesindede sammen.
Derfor vil vi opfordre interesserede medlemmer i at sende en mail til lokalafdeling-amager@remove-this.hotmail.com og meddele interessen. Vi gør opmærksom på, at vi tillader os at videregive mailadresser på de interesserede til Anders, som i første omgang bliver koordinator for projektet. Anders vil efterfølgende kontakte de interesserede, så disse selv kan lave en bryg-forening eller et bryg-lag, med hvad dertil hører af vedtægter og dets lige...
Vi følger naturligvis med på sidelinjen - og forventer at få lov at smage lidt engang imellem.

At holde ølsmagning ved et medlemsmøde - er det dig?

Kan du huske for en fem-seks sæsoner siden, hvor vi var på Kareten og havde et program med mad, Amager Mesterskab i ølgenkendelse, ølsmagning - og så pølsevognen ved Blekingegade til sidst, efter vi havde væltet baren, naturligvis. Alt det skal vi lave igen - på nær Kareten. I stedet rykker vi til Øens spisested  i Prismen (Holmbladsgade 71), hvor kokken Yngve vil sørge for behagelig bespisning. Lokalformanden sørger for Amager Mesterskabet (og ja, næstformanden må gerne deltage), bestyrelsen sørger, i samarbejde med Fish'n'Beer Amagerbrogade 147, for godt øl i køleskabet - og en eller anden laver en ølsmagning.
Er det eventuelt dig der holder ølsmagningen?
Hvis du har lysten, til at holde en ølsmagning, med tilhørende visdomsord, så lad os det vide. Der vil være seks muligheder, i løbet af året, så hold dig ikke tilbage. Om dit interessefelt er sure belgiske spontangærede øl, amerikanske humlebomber eller lettisk letøl under 3% alkohol, er sagen ligegyldig. Det vigtigste er, at du har lyst til at fortælle om øllet - og at du har blot et minimum af kendskab til hvad du fortæller om.
Giv lyd på lokalafdeling-amager@remove-this.hotmail.com

Kort nyt

- Lokalafdelingens formandskab deltager den 6. februar i Stormødet i Odense.
- Selv samme formandskab kan desværre ikke deltage i årets generalforsamling da den falder sammen med Amagerbro Ølfest.
- Lokalafdeling amagers aktivitetskalender for 2016 mangler kun en finjustering, så er den klar. Den kan forventes med næste nyhedsbrev.
- Der er planer om en pub-crawl i Malmö 16. april. Vi arbejder på at finde lokale guider…
- Amager Bryghus fejrer forårets komme den 27. februar: https://www.facebook.com/events/1710540492524891/

Nok for denne gang…

Højt skum fra formandskabet

Uno Friis Gall
Lokalformand, DØE Amager