Velkommen til dette nyhedsbrev fra Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Amager.

Her kan du læse om:
- Næste medlemsmøde 30. marts
- Amagerbro Ølfest – røde lygter og grande succes
- DM i blindsmagning
- Lidt ude i fremtiden – Malmø-tur og 3. medlemsmøde
- Hvad er der ellers af øl-arrangementer i området?

Næste medlemsmøde er 30. marts

Året er i gang i Lokalafdeling Amager – og allerede 30. marts er vi klar igen, denne gang med årets andet medlemsmøde. Igen er det Øens Spisested i Prismen der lægger lokaler og kok til fornøjelserne. Sidst gik det jo så godt – så Yngve og Pernille får chancen igen. Og vi laver igen vores egen bar med dejligt øl.
Vi skal naturligvis have anden runde af Amager Mesterskaberne i Ølgenkendelse, hvor en trio bestående af Torben Hansen, Asger Andersen og Flemming Schwartz, efter første runde har lagt sig i ledning med otte point, efterfulgt af Jan Nielsen, Jens Bjørn og vor ny ven, Michael Jensen, der opnåede seks.
Runden vil byde på fire opgaver af almindelig art – og en sort hest – så der er ti gode point på højkant i anden runde.
Aftens ølsmagning forestås at formandskabet, der inviterer os alle sammen sydpå. Ja, rolig nu, der er ikke tale om flyvende tæpper til Istanbul, men nærmere en rusten tandemcykel til Stege. Vi skal smage øl fra Møns Bryghus, seks af slagsen går vi ud fra – og efterfølgende bliver der mulighed for at bestille øllet hos Gunnar Madsen Vinhandel til en favorabel pris, fem øl for en hund.
Billet til medlemsmødet købes via Billetto på https://billetto.dk/da/medlemsmoede-nr-2-2016-kun-for-medlemmer-af-danske-oelentusiaster
Prisen for medlemsmøde med bespisning klokken 18.00 er kr. 200 – uden bespisning møder man klokken 19.00 og betaler kr. 115.
Sidste tilmelding er 27. marts klokken 12.00 (forlænget med to dage pga. helligdagene) – og man kan saftsusemig ikke eftertilmelde sig, uanset hvor mange salte tårer man græder i formandens telefon.

Amagerbro Ølfest – røde lygter og grande succes

Med de røde lygter hængt ud både fredag & lørdag, var der tale om 450 solgte billetter i forsalg til AMAGERBRO ØLFEST, som foregik i Prismen.
Flere gik forgæves om fredagen og lørdagen var ikke meget anderledes. Dem der kom ind, kunne opleve en hyggelig, stemningsfuld og rustik atmosfære og de 8 udstillere havde gjort sit til at smagsløgne ikke kom til at hvile ret længe af gangen.
Ved indgangen fik man en lille smagsprøve og en oversigt over hvad AMAGERBRO ØLFEST kunne byde på.
Der var et overraskende godt udvalg af øl og man kunne sågar også afprøve rom og whisky hvis det skulle være.
Der blev diskuteret livligt og muntert ved de små borde og nye venskaber afdelingerne på tværs og ølentusiaster i al almindelighed kom i stand.
Vi kunne erfare, at folk kom langvejs fra – Ole Madsen fra det ærede magasin ØLentusiasteN kom faktisk hele vejen fra Horsens og Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen, kom den lidt kortere vej fra rådhuset - og at dømme efter de tilfredse miner når man forlod arrangementet, havde man ikke haft en hel dårlig dag på kontoret.
Flere benyttede sig af, at købe vareprøver med hjem til de små stuer. Nogle nåede ikke længere end til langbordet udenfor, så alt i alt må man konstatere, at det var et vellykket arrangement.
Yngve & Co. fra Øens Spisested, havde tryllet i gryder og pander og i loungen musicerede Pingholms Disciple det bedste de havde lært i diverse obskure forklædninger.
Vi vil fra lokalafdelingen sige de udstillere der havde tid og overskud til at deltage en stor tak.
Det er rart og givende, at I kan se en ide i at deltage, selvom vi ikke hører til de største arrangementer i byen.
En endnu større skal tilfalde vores frivillige der bemandede billetkontrol og tjekkiske fadølsbar begge dage, samt var med til opstilling og nedtagning.
Uden jer kunne det slet ikke lade sig gøre.
Og sidst men slet ikke mindst til Bjarne Fey, med hvilken vi har haft et godt tæt samarbejde og planlægning månederne op til.
Prismen skal også roses for en god, venlig og opmærksom deltagelse.
Vi kan rolig konstatere at, AMAGERBRO ØLFEST var en succes.
Ses vi næste år?
Mon ikke…

DM i blindsmagning

Lørdag den 5. marts var en mindre, men eksklusiv, skare af ølentusiaster fra Amager på rejse til Roskilde, hvor DM i blindsmagning fandt sted. En flok på otte mand var vi på vejen, hvilket viste sig at være det nok største supporterhold til arrangementet. Ok, hvis vi ikke var det største hold, så var vi iht. det mest larmende, for vi havde medbragt både tromme og signalhorn – og vi kunne ikke spille på nogen af delene.
Havde sygdom ikke svækket vort hold, havde vi været hele ti mennesker, men både Maler Jan og Birte måtte melde fra pga. baciller, og så måtte vi ty til plan – ja ikke engang B, men nok nærmere C. I stedet satte vi den pt. førende herre i AM – vor ærede kasserer Flemming Schwartz – og manden der ikke kan kende forskel på en Lys Carlsberg og en Sort Guld (ja, vi skal vade i det…), nemlig formanden himself, ind på holdet, der jo foruden vore to glade amatører, talte den forsvarende Amagermester Bo Fønss.
Det gik egentligt meget godt. Der var tretten spørgsmål/opgaver i forskellige kategorier, med tre svarmuligheder, ligesom en almindelig tipskupon. Vi endte på en hæderfuld tredjeplads med otte point – og af en debut at være, var det vel meget pænt. Vi var i hvert tilfælde så tilfredse med det, at vi senere på aftenen, under lettere indflydelse af nogle gode selskaber med Ølentusiaster fra hhv. Næstved, Roskilde og Køge, kom til at prale lidt – hvilket straks førte til invitationer om besøg i de andre afdelinger.
Så DM i blindsmagning var dels skide sjovt – dels en rigtig fed måde at møde ”artsfæller” fra andre lokalafdelinger. Så det gør vi meget gerne igen.

Et lille kig ud i den nærmeste fremtid

Den nærmeste fremtid byder på nogle flere sjove tiltag. Nærmest – bortset fra medlemsmødet 30. marts – er en tur til Malmö i Sverige, hvor vi med lokalt bosiddende guide vil besøge nogle hyggelige og ganske gode steder i vor naboby.
Turen finder sted 16. april – og yderligere information vil følge.
Turen bliver en selvbetalingstur – både mht. transport og øl… og nej, men behøver hverken frygte Blå Pripps eller prisniveauet i Malmö. Øllet hinsidan er lige så godt som her – og priserne er rimelige uden at være imponerende billige…
Onsdag den 4. maj holder vi medlemsmøde nummer tre. Her er der selvfølgelig Amager Mesterskab – og så er aftenens ølsmagning lidt speciel, fordi Bo Fønss har ladet sig overtale til at holde en smagning under emnet: ”Reinheitsgebot gennem 500 år”. I år er det jo 500 år siden Renheitsgebot blev indført i Tyskland – og da hr. Fønss er temmelig glad for tysk øl, var han jo et let offer.
Billetter til arrangementet sættes til salg efter medlemsmødet den 30. Det er mere så ingen får mikset det sammen.
Apropos billetter, så kommer billetterne til årets ØLBANKO til salg på den helt naturlige dag for netop dette – naturligvis 1. april.
Selve ølbankoet finder sted lørdag den 5. november i Kultursalen i prismen – og der vil være 110 stole at besætte – og 400 liter øl at drikke.

Hvad er der ellers af øl-arrangementer i området:

Ølsmagningsaften med Thisted Bryghus
Vi har fra medlem Frank Urban modtaget følgende:
Torsdag den 31. marts 2016 afholder Brøndby Marineforeningen, Sognevej 35, 2605 Brøndby ølforedrag m/spisning. Ligger lige ved siden af Brøndby Rådhus og Buslinje 13, 130, 166 og 500S holder tær ved.
Det er lykkedes at lave en aftale med Thisted Bryghus, som vil præsentere nogle af bryggeriets produkter.
Der vil på denne aften blive serveret noget passende smørrebrød til denne event.
Arrangementet starter kl. 18:30 og prisen pr. deltager vil være kr. 175,-.
Bindende tilmelding og betaling kan foretages til Erik Tofte, 51 18 12 61 eller e-mail erik.barmand@remove-this.gmail.com Konto-nr. 5033-0001316187.
Sidste frist for tilmelding er onsdag den 23. marts 2016.
Der er åben i vores specialølbar Toften på 1. sal fra kl 16.00. Alm. øl kr. 15, Specialøl op til kr. 48.


Nok for denne gang

På formandskabets vegne

Uno Friis Gall

Kommende arrangementer

Lørdag 16. april - MALMØ Pubcrawl m. svensk guide Malmø City

Onsdag 4. maj - Medlemsmøde m. AM 3 Prismen, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 28. maj - SOMMERFEST med grillgenierne og fadøl, TBA

Onsdag 24. august - Medlemsmøde m. AM 4, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 3. september - ØLLETS DAG PÅ LANGEBRO, Cafe Langebro, Islands Brygge

Onsdag 28. september - Årsmøde Alle Kroen

Lørdag 5. november - ØLBANKO Kultursalen, Prismen

Onsdag 16. november – AM, Øens Spisested, Prismen

Fredag 2. december - julefrokost (?) TBA