Kære Ølvenner

Så er der igen Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager, hvor du kan læse om:

- Tur til Malmø lørdag den 16. april
- Næste medlemsmøde 4. maj. Bo Fønss underholder med emnet ”Reinheitsgebot i 500 år”.
- Billetterne til Ølbanko 2016 er i salg
- Sidste medlemsmøde var en succes – hvis vi ser bort far deltagerantallet
- Vores Facebook-side
- Bestyrelsesmøde 20. april

Pubcrawl til Malmø

Som fortalt i særligt skrivelse, så har vi pubcrawl til vor nærmeste naboby, Malmö – kendt som 2350 København M. – lørdag den 16. april.
Vi mødes mellem 14.00-14.30 på Bishops Arms i Norra Vallgaten og herfra går vi til yderligere seks spændende pubber/beværtninger/restauranter. Turen er planlagt af Martin Hansen, der bor i byen, og som derfor har et godt kendskab til byens pub miljø.
Der er ingen tilmelding til turen – vi mødes blot på Biskoppen – og så tager vi den derfra. Husk, alt er for egen regning.
Tidligere landsformand Anne-Mette Meyer Petersen har kontaktet os med et godt forslag: hvis man er fem, der følges både frem og tilbage, er det en fordel af købe et fem-turs klippekort. Man sparer godt 20% -men man skal altså så også følges hjem. Ellers er fidusen lidt tam – hvis man er den der står tilbage…

Næste medlemsmøde 4. maj

Årets tredje medlemsmøde for medlemmer af Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Amager, afholdes onsdag den 4. maj, vanen tro i Øens Spisested i Prismen, Holmbladsgade 71.
Arrangementet indeholder middag, 3. runde af Amager Mesterskabet i Ølgenkendelse og ølsmagningen "Reinheitsgebot gennem 500 år" ved den forsvarende Amager Mester, og stiftende medlem af Danske Ølentusiaster, Bo Fønss.
Dørene åbnes klokken 17.30. middag klokken 18.00 - og det efterfølgende arrangement fra klokken 19.00. Der vil være rig mulighed for at købe dejligt øl i vores intimestiske bar så ingen skal tørste før og under middagen.
Billetpriserne er med middag kr. 225 og uden middag kr. 125.
Billetter via: https://billetto.dk/da/medlemsmoede-nr-3
Husk lige at torsdag er helligdag…

Billetterne til Ølbanko 2016 sat til salg

Det er måske nok lidt vildt – men vi har gjort det alligevel: sat billetterne til Ølbankoet 5. november til salg her pr. 1. april. Vi mente at datoen var helt passende.
Der er 100 pladser til dette vanvittige arrangement, hvor vi fra ”formandskabet” vil gøre alt hvad vi kan, for et forarge og genere så meget som muligt.
Grunden til at vi allerede har sat billetterne til salg er, at vi vil være helt sikre på at der ikke er nogen der mener, at de ikke har fået datoen – og med over syv måneder til kick off, er der vel tvivlsomt om jeres kalendere er overbroderet med aftaler. Så køb din billet mens der stadig er billetter at hente. Når de 100 er solgt er det slut…
Vi regner vanen tro med at der vil være flotte præmier – men det vigtigste er stadigvæk det gode øl, det gode selskab – og at du kan leve med at du antageligt pisser på dig selv af grin…
Billetter af kr. 100 (både for medlemmer og gæster) via: https://billetto.dk/da/oelbanko-2016

Seneste medlemsmøde var en succes – og dog…

Det er naturligvis en sandhed med modifikationer, for efter vort eget succeskriterium, der er tyve deltagere på en onsdag aften, var det absolut ikke nogen antalsmæssig succes. Vi var 11 deltagere – og det er bundrekord for et medlemsmøde – ever!
Yngve fra øens Spisested havde ellers lavet en udsøgt ret med svinemørbrad, så åbningen på mødet var eminent. Runden i Amager Mesterskabet var der mildt sagt delte meninger om. Ingen fik over tre point, så der var tydeligvist tale om en svær omgang. Visse måtte endda nøjedes med ”zero point”, men det tog man nu pænt.
Ølsmagningen fik stor ros. Emnet var Bryghuset Møn, der jo som bekendt forhandles af Gunnar Madsen Vinhandel i Holmbladsgade – og vi tør ganske roligt påstå, at der blev taget vel imod øllet. Seks øl blev præsenteret af formanden - der selv var på alkoholfrit øl pga. aftale med arbejdsmarkedet næste morgen klokken meget tidligt - og alle andre fik smagt: Grønjægers Pilsner, Klintekongens Klassik, Dronning Fanes Brown Ale, Liselund India Pale Ale, Sommerspirets Stout og Sommerspirets Lakrids Stout.
Konklusionen hos de fremmødte var tydelig: øllet var fantastisk velsmagende – og Bryghuset Møn fik en god håndfuld nye fans den aften.
I forbindelse med smagningen kunne der bestilles fem øl for en hund i vinhandlen – og med det ringe fremmøde, var et salg på næsten to kasser flot.
Vi skal naturligvis, på bestyrelsesplan, have evalueret hvad der ”gik galt”, siden vi kun var 11 deltagere. Var det påsken, der netop var overstået? Var det fordi programmet var kedeligt? Gider folk ikke medlemsmøder som disse? Er det fordi det er onsdag?
Hvis du har nogen kommenterer, så skriv endelig på uno.friis.gall@remove-this.ale.dk og lad os det vide.

Vores Facebook side

Nogen af jeg har muligvis bemærket, at Lokalafdeling Amager har egen Facebook side. Det er fuldt ud med hovedforeningens billigelse, skal vi hilse og sige. Vi blev sågar fremhævet på stormødet i Odense (der må gerne klappes!).
Meningen med Facebook siden er naturligvis at promovere to ting: os selv og det gode øl.
Mere præcist handler det om, at vi bruger Facebook siden til at fortælle folk om vores forening som helhed, vores lokalafdeling i særdeleshed – og så ikke mindst om hvad der rører sig i den lokale ølverdenen.
Siden administreres af formandskabet, altså Chris Christensen og undertegnede, og hvis vi hører om et lokalt øl-arrangement, ja så er vi ikke blege for at smække det på ”fjæset”. Vi ønsker ikke dissideret at reklamere for enkelte virksomheder, men hvis et godt lokalt øl-arrangement indeholder et initiativ fra en øl-relateret virksomhed, der dermed får lidt omtale med på vejen, ja, så er der okay med os. Lad os dog understrege, at alt hvad der er på siden er videregivet vederlagsfrit og uden andre bagtanker, end at der er nogen der kan have øl-glæde ud af det. Og så håber vi selvfølgelig, at en del af de der følger os – og dem er der faktisk en okay sjat af – hopper i fælden og melder sig ind i Danske Ølentusasier.
Slutteligt, så må der både likes på siden og deles fra siden…

Bestyrelsesmøde 20. april

Som almindelig information kan det fortælles, at bestyrelsen træder sammen 20. april. Hvis nogen har emner der ønske behandlet, så er man velkommen til at kontakte lokalformanden via uno.friis.gall@remove-this.ale.dk .
Nok for denne gang


Højt skum


Uno Friis Gall
Lokalformand