NYHEDSBREV 7-2016

Kære ølvenner
Tid til et lille nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager, hvor hovedparten vil være omkring vor næste medlemsmøde.
Du kan læse om:
-    Medlemsmøde 4. maj
-    Hold kæft, det var skægt i Malmö
-    Bankobilletterne stryger af sted
-    Servicemeddelelse: håndbryg på Langebro

Medlemsmøde 4. maj

Medlemsmødet finder sted onsdag 4. maj, venen tro i Øens Spisested i Prismen, Holmbladsgade 71.
Aftenens ølsmagning er en af de spændende af slagsen, hvor vor gode ven Bo Fønss, vil fortælle os om en af ølverdenens vigtigste begreber: Renheitsgebot; den bayerske bryggelov fra 1516, der netop i disse dage runder 500 år.
Og sikke 500 år, med alt fra velsmagende øl til bryggere i gabestok på torvene. Vi kommer til at smage tyske brygspecialiteter – og vi kommer til at høre historier om det gode øl – både historier og røverhistorier, om vi kender Bo ret.
Bo Fønss må om nogen betragtes som en institution i Danske Ølentusiaster. Han har medlemsnummer 4 – og var altså i sin tid med ved den stiftende generalforsamling i Carlsens Kvarter i Odense. Bo er en ølglobetrotter, der blandt andet sjovt, er yderst interesseret i tysk øl. I disse dage er han f.eks. i den heldige situation, at han via sit arbejde er udstationeret i Berlin, hvor fritiden bliver nydt med udsigten hen over et godt glas øl. Folk, der for eksempel er ven med ham på Facebook, ved også, at han tillige rejser i det øvrige Europa – ja, der går næppe en måned, hvor hr. Fønss ikke lægger en eller anden helt vild øl ud på fjæset, hvor vi andre bare kan stå og savle.
Dertil er Bo ”fast inventar” som ekspert, når Politiken holder ølsmagninger i deres spalter. Så det er en kompetent herre, der stiller sig til vor rådighed – og vi glæder os.
Ud over Bos brede viden, vil du også selv skulle brillere, for inden vi slipper Bo løs, er der tredje runde af Amager Mesterskabet i ølgenkendelse (hvor Bo i øvrigt er forsvarende mester). Her vil du selv skulle vise dine omkringsiddende, at du er klogere end dem… eller er du?
I alt vil aftenen indeholde 11-12 smagsprøver, gode historier, heftige grin og hyggeligt samvær – samt en masse godt øl. Inden smagningen, er der åbent i vor bord-bar, hvor et lækkert udvalg af øl kan erhverves til rimelige priser.
Der er to priser for deltagelse i arrangementet, en med og en uden den gode mad fra Øens Spisested, hhv. kr. 225 (med bespisning) og kr. 125 (uden bespisning).
Dørene – og bord-baren - åbnes klokken 17.30, vi spiser klokken ca. 18.00 og den øvrige spas begynder klokken 19.00.
Billetter via: https://billetto.dk/da/medlemsmoede-nr-3
Sidste mulighed for at købe billet er 1. maj klokken 23.59 – herefter er det lukket for billetsalg.

Pubcrawlen i Malmö

Lørdag den 16. april var der dansk invasion i Malmö. Et overraskende stort antal medlemmer af Lokalafdeling Amager, samt en enkelt fra Farum, i alt 15 voksne mennesker, mødtes på Drumbar på Lillatorget og var rundt og besøge 7 sjove ølsteder i byen. Turen var planlagt af Martin Hansen – og det skal han have stor ros for. Stederne vi besøgte var i høj klasse og øllet var ski… smadder godt. Man skal endelig ikke tage fejl af svensk øl. De tider, hvor Pripps Blå blev betragtes som öl, er for længest forbi. Vi ølentisiaster fik smagt alverdens sjove bryg – også af lokal svensk herkomst. Vi sluttede på Paddys Bar, der mest af alt minder om Boltens Gård, med en blanding af spillested, diskotek og flere barer med masser af godt øl – og under vejs besøgte vi bl.a. Beer Ditch, der er et mindre lokalt sted i udkanten af centrum, hvor ejerne bare er helt vilde med specieløl - og kultur. Da vi var der var der højtlæsning fra bog (på svensk, selvfølgelig) for et stuvende fuldt lokale – og formanden købte sig en vintage Trois Pistoles fra Unibroue, for formedelst 150 svenske kroner, der viste sig at være holdbar til 2007, men som stadig smagte udmærket.
Alt i al er Malmö en by man sagtens kan besøge, hvis man ønsker at drikke godt øl på gode beværtninger. De ligger lidt spredt, rundt om i byen, og to gange måtte vi køre bus, for at komme fra sted til sted. Hvis men ikke er helt klar i svenske busser (de er i øvrigt grønne i Malmö), kan en hyggelig dag sagtens arrangeres omkring Lille Torg og Store Torg, hvor især førstnævnte emmer af hygge. Er man til det lidt mere gang i den, kan området omkring Möllan – Möllevanggstorget – anbefales.
Prismæssigt er øllet i Malmö på samme niveau som i indre by i København, mens en burger med fritter nok er ca. 30 % dyrere, 165 – 185 svenske kroner på Malmö Brygghus.

Spæn på billetterne til øl-bankoet i november

Billetterne til bankospillet 5. november skøjter der ud af, må vi nok sige. Billetterne blev sat i salg 1. april – og en imponerende stor del af dem er allerede solgt.
Hvad vi hermed gør opmærksom på er, at det er en rigtigt god idé, at købe billetter mens der stadig er billetter at købe. Der er 100 billetter til salg – og når de er solgt, så er der kun det sorte marken for øl-banko billetter tilbage. Der er altså kun 100 pladser, så planlæg den første lørdag i november i god tid og kom til ølbanko.
Billetter via: https://billetto.dk/da/oelbanko-2016

Håndbryg på Café Langebro

Som en serviceinformation for ølglade medlemmer, kan vi meddele, at Café Langebro holder et håndbryg-arrangement Under Broen lørdag 7. maj. Klokken 16.00. Vi har sakset følgende tekst fra Langebros Facebookside:
"Vi er så heldige, at en af vore gæster er håndbrygger, og meget gerne vil dele ud af sine godter til os og jer. Derfor afholder Christian ølsmagning i lokalet "Under Broen", hvor han vil præsenterer 5 øl:
"Stumpan" - en virkelig aromahumlet amerikansk ipa som blev brygget i forbindelse med fejringen af hans datters fødsel.
"One on One" - endnu en ipa men med cream ale gær (blanding af ale og lager) og med rigelige mængder Comet humle.
"Tripel B - Belgian Bergamotte Beer" - en stærk lys belgisk ale med bergamotte citrus skal.
"Late Night Walkabout" - en mørk ipa med australske humler.
"Weee" - en stærk skotsk ale (wee heavy) tilsat bourbon egetræspåner under gæringen.
Det koster 50 kr at deltage, og der vil være begrænsede pladser. For at sikre sig en plads, skal man have sikret sig en "billet", som købes i baren på Cafe Langebro.”
Se evt: https://www.facebook.com/events/1043332085747682/
Nok for denne gang. Vi ses til medlemsmøde 4. maj i Øens Spisested i Prismen…


Højt skum


Uno Friis Gall
Lokalformand, DØE Amager

Kommende . . .

Onsdag 4. maj - Medlemsmøde m. AM 3 Prismen, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 28. maj - SOMMERFEST med grillgenierne og fadøl, TBA

Onsdag 24. august - Medlemsmøde m. AM 4, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 3. september - ØLLETS DAG PÅ LANGEBRO, Cafe Langebro, Islands Brygge

Onsdag 28. september - Årsmøde Alle Kroen

Lørdag 5. november - ØLBANKO Kultursalen, Prismen

Onsdag 16. november – AM, Øens Spisested, Prismen

Fredag 2. december - julefrokost (?) TBA

 

P.S. Listen er foreløbig - der kan forekomme ændringer.