Kære ølvenner

Det er vel på tide at der kommer lidt fra Lokalafdeling Amager, hvor vi godt tør konstatere, at der var knald på ved seneste medlemsmøde. 26 deltagere var vi annekset – og det er vi pænt tilfredse med. Yngve havde lavet smørrebrød til os – og det var lækkert. Det samme kan vi sige om Bos ølsmagning og fortælling om Reinheitsgebot, så vi havde en dejlig aften, der for visses vedkommende trak lidt ud. Men tid er jo som elastik, ved I nok. Når godt øl kommer ind går tidsfornemmelsen fløjten. Og godt øl, det kom der ind. Baren fik næsten udsolgt. Skål, siger vi bare.
Sommerfesten – der blev lidt væk…
Nu holder vi en velfortjent sommerferie, men inden vi nu kommer alt for godt i gang med det, så er der lige et hængeparti: sommerfesten den 28. maj.
Vi har jo længe sprunget over hvor gærdet er lavest, og har udskudt informationen om hvad vi gør. Men nu går den ikke længere, så her kommer det – og lidt til.
Det er ingen hemmelighed, at vi til at starte med ledte efter et sted hvor vi kunne holde en rigtig fest. I ved, hvor vi kunne være os selv, a’la’ dengang vi festede dansesko og ølmanchetterne af i kebabben (for ikke-indviede, så var kebabben et klublokale vi engang imellem lånte for nogle år siden). Vi ville have fundet et hyggeligt sted hvor vi kunne grille, drikke øl og synge sjofle sange – men enten er rygterne om os løbet lidt for hurtigt, eller også er det bare ikke muligt at finde et tilpas lokale. Finde noget har vi i hvert tilfælde ikke kunne – så vi har hittet på et hyggeligt alternativ:
Lørdag den 28. maj mødes vi på Allé Kroen klokken 17.30 med spisning klokken 18.00, hvor vor gode ven Pierre, vil servere os et hyggeligt pølsebord, for den beskedne sum af kun kr. 95.00 (kr. 101 med gebyr).
Pølsebord
Lune hjemmelavede frikadeller
Grillede BBQ spareribs
Variation over Italienske pølser med tilbehør surt, sødt og salt
Kartoffelsalat
Ost med druer og valnødder
Rugbrød, kiks og maltbrød
Pris pr. couvert kr.95,00
Tilmelding til bespisningen på Allé Kroen finder sted ved at købe en voucher via:
https://billetto.dk/da/events/poelsebord-paa-all-kroen
Bemærk: Køb af voucheren til pølsebordet skal være købt senest 24 timer før vi spiser, altså 27. maj klokken 18.00. Husk at printe den og medbringe den…
Efter den gode mad fra kroen, forbliver vi i baren, hvor vi ønsker hinanden en rigtigt god sommer. Med andre ord, så hygger vi os alt hvad vi kan, ganske uformelt – og mon ikke næstformanden synger en af sine sjofle drikkeviser, eksempelvist den der: ”Vi siger skål…”.

Uddeling af ølmærker – også den 28. maj

Nu er der velsagtens nogen der tænker: Øv, sker der ikke mere den 28. maj?
Jo, det gør der – i den grad, og det er allerede fra om formiddagen, fra klokken 12.00.
Vi er så heldige, at vi her på Amager har hele fem steder, der i 2016/17 modtager Danske Ølmærke fra Danske Ølentusiaster. Henholdsvis fire udskænkningssteder og en enkelt ølhandler vil blive hædret med udmærkelsen.
De dygtige steder er:
Fish´N´beer, Amagerbrogade 147, Sundby
Café Langebro, Islands Brygge 1B, Islands Brygge
Restaurant Kareten, Hollænderdybet 1, Sundby
Amager Ølhus, Holmbladsgade 22, Sundby
Allé Kroen, Alléen 56, Kastrup
Det skal naturligvis fejres, og det med højt skum. Derfor besøger vi alle fem steder, med vores/deres diplomer under armene – og alle medlemmer af Danske Ølentusiaster som helhed, og Lokalafdeling Amager i særdeleshed, er mere end hjerteligt velkomne, til at følge med på turen rundt. Man kan naturligvis også vælge at nøjedes med at troppe op på éns foretrukne ølsted, og overvære den enkelte uddeling af udmærkelsen. Det er helt op til en selv, om man nøjedes med at kigge forbi et sted, eller om man vælger at betragte turen rundt som en form for pubcrawl light…
Vi begynder vores tur rundt på Amager på Amagerbrogade 147, hos Aksel og Na i Fish’N’Beer. Prisen til øens førende ølpusher uddeles klokken 12.00, hvor næstformand i Lokalafdeling Amager, Chris Thorvald Christensen, er dagens første taler. Her er planen, at han blot vil være den første af fem talere, som vi vil høre i løbet af dagen, for vi håber og tror, at vi kan lokke fem forskellige ølhoveder, fra klikken omkring bestyrelsen (med hangarounds), op på talerstolen. Vi håber at finde nogle fede overraskelser.
Herfra går turen rundt efter tidsplanen, som vi vil forsøge at holde efter bedste evne. Hvordan den enkelte vil transportere sig selv rundt, er en privat sag, som man siger. Vi har undersøgt hvad samlet transport i bus vil koste – og tro os, det har vi ikke rigtigt råd til, da turen jo vil strække sig over fem timer. Det bedste forslag er at man tager jernhesten med. Så kan man jo vælge at lade den stå på rutens sidste etaper, hvis trafiksikkerheden skulle blive berørt.
Ruten:
Klokken 12.00 Fish´N´Beer Afgang 12.30 Transporttid 35 minutter – 13.05
Klokken 13.15 Café Langebro Afgang 14.00 Transporttid 30 minutter – 14.30
Klokken 14.45 Restaurant Kareten Afgang 15.15 Transporttid 15 minutter – 15.30
Klokken 15.45 Amager Ølhus Afgang 16.30 Transporttid 30 minutter – 17.00
Klokken 17.15 Allé Kroen Ca. 17.45 uddeling af dagens sidste diplom
Klokken 18.00 Spisetid på Kroen
Vi slutter sidst på eftermiddagen på Allé Kroen i Kastrup – lige ved Kastrup metrostation. Her er det muligt at forhåndstilmelde sig den omtalte bespisning, der finder sted sådan cirka klokken 18.00. Og monstro så ikke at vi efterfølgende bliver hængende i baren og nyder et par gode øl bagefter. Det er i hvert tilfælde planen – og et yderst rimeligt alternativ til den sommerfest, som vi havde påtænkt pågældende dag, men som vi ikke har været i stand til at finde en location til. Derfor kalder vi timerne efter udelingen til Allé Kroen for sommerfest – og det skal nok blive sjovt…
For god ordens skyld, så vil jeg bede medlemmerne bemærke, at man sagtens kan dukke op på Allé Kroen uden at have bestilt mad forinden. Man kan bare ikke forvente at kunne deltage i bespisningen, hvis man ikke har købt en voucher – men mon ikke man så kan bestille noget andet godt, hvis sulten melder sig.

Vel mødt – og god sommer
Højt Skum

Uno Friis Gall
Lokalformand

Kommende ...

Onsdag 24. august - Medlemsmøde m. AM 4, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 3. september - ØLLETS DAG PÅ LANGEBRO, Cafe Langebro, Islands Brygge

Onsdag 28. september - Årsmøde Alle Kroen

Lørdag 5. november - ØLBANKO Kultursalen, Prismen

Onsdag 16. november – AM, Øens Spisested, Prismen

Fredag 2. december - julefrokost (?) TBA

 

P.S. Listen er foreløbig - der kan forekomme ændringer.