NYHEDSBREV 9-2016

Kære ølvenner
Tid til nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager, hvor du denne gang kan læse om.
-          Status på året indtil nu
-          Uddelingen af Ølmærker gik sgu godt… hik!
-          Øllets Dag… nøj, hvor vi glæder os!
-          Rokader i bestyrelsen ved årsmødet
-          Bankospillet – 35 % solgt, så køb billetter i god tid.

Status på året indtil nu

Ved seneste årsmøde fik vi en næsten ny bestyrelse, hvor den gamle-gamle formand (undertegnede) og Chris Thorvald kom til at sidde i ”chef-stolene”. Og hvordan er det så gået, hvis vi selv skal sige det?
Både godt og mindre godt. Vi gik til ”valg” med en intention om at genskabe noget af den kultur, som vi havde i tidligere tider, med medlemsmøder, udflugter og andet festivitas, som var helt nede på jorden.
Det har vi gennemført, med tre medlemsmøder i Øens Spisested i Prismen, der var hhv. godt, skidt og godt besøgt. Ikke helt som vi havde håbet det, men trods alt er det en begyndelse, som peger i den rigtige retning.
I bestyrelsen har vi evalueret på de oplevelser vi har haft i Øens Spisested, og vi har besluttet, at vi forbliver på stedet til de allerede aftalte medlemsmøder, men samtidig skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi holder dørene åbne for andre muligheder. Ikke som permanent løsning, men det kan sagtens være, at vi henlægger nogle fremtidige møder til andre lokaliteter – hvormed vi også får andre oplevelser.
Vores bord-bar i Øens Spisested, hvor vi selv sørger for øl, er en udmærket løsning, men som lokalformand – og som den eneste i bestyrelsen der ejer et automobil – må jeg indrømme, at jeg finder det lidt trættende først at hente øllet hos Fish’n’Beer, sætte det på køl hos Øens Spisested- og afhente det igen, for at køre resterne tilbage til Fish´n´Beer. Men omvendt, så var idéen og konceptet mit eget, så hvorfor brokke mig. Det virker jo.
Et andet lille problem er afregningen fra medlemmerne. Der har altså været et par kiksere, hvor der må være nogen der ikke har fået krydset alt af på deres afregningsliste. Vi har tabt i alt seks øl, på tre seancer, og det kan vi godt leve med, for vi har bestemt ikke mistanke til at der er nogen der får kikset en streg med vilje. Så alt i alt fungerer det udmærket – og vi ser frem til fremtidige møder i Øens Spisested.
Næste medlemsmøde bliver 24. august. Mere information vil følge senere.
Med hensyn til udflugter, så har vi haft to – hvis vi tæller uddelingen af Ølmærkerne med. Både den, og pubcrawlen i Malmö, var godt besøgt og vi havde nogle dejlige ture i godt selskab. Vi hyggede os – og de er jo i virkeligheden hele konceptet bar Lokalafdeling Amager.

Udelingen af Ølmærker gik sgu godt… hik!

Som læsere af Amager Bladet sikkert bemærkede, så scorede vi selveste midtersiden i tindingens forrige udgave. Artiklen handlede om vores uddeling af Dansk Ølmærke til øens førende vandhuller, og vi er redaktør Jan Jeppsen og avisens øvrige personale dybt taknemmelige for den omtale, som de er med til at give foreningen – og den gode sag.
Det var en hyggelig dag, hvor vi var en pæn, men skiftende, flok på 10-12 herrer der gik og cyklede rundt mellem modtagerne. Alle steder blev vi både godt modtaget og godt beværtet. Humøret var i top – og så blev der ryddet nogle bakker af vejen. Det er o nærmest en offentlig hemmelighed, at forholdet mellem Lokalafdelingen og Restaurant Kareten for et par år siden led en knæk. Alligevel skulle Martin Due naturligvis have Dansk Ølmærke, for ingen på øen har vel gjort mere for øllet end han (jo, det skulle da lige være Johnny Hansen…).
Martin var mandfolk nok til at foreslå at vi byggede en bro over voldgraven, for ingen kunne rigtigt huske hvad det egentligt var der var løbet ned i den – så det gjorde vi. Mon ikke at vi derfor, i en ikke alt for fjern fremtid, kommer til at afholde et arrangement på Restaurant Kareten? Vi får se, men tegningerne ligger klar…
Se Amager Bladets artikel om uddelingen her:  http://minby.dk/amagerbladet/oelmaerker-til-oeens-vandhuller/
Og så beklager vi i øvrigt, at vi fik sat en gammel trold ind på billedet med Aksel og Na…

Øllets Dag… nøj, hvor vi glæder os

Lørdag den 3. september er der Øllets Dag på Amager – og traditionen tro, afholder Lokalafdeling Amager, i samarbejde med Café Langebro, noget der nok er Østdanmarks største arrangement på dagen. Det foregår på pladsen foran Ceféen, og vi kan vist roligt sige, at vi har sat alle sejl til – og lidt mere end det.
Vi har inviteret 25 interessenter indenfor øllets spændende verden, til at komme og deltage i arrangementet som udstillere – og foreløbig er interessen overvældende. Ikke et eneste afbud har vi fået i skrivende stund, hvilket foreløbig betyder, at vi er 13 udstillere – 12 svar mangler. Sidste tilmelding for udstillerne er 30. juni, så vi forventer flere. Faktisk vil vi blive skuffede, hvis vi ikke passerer sidste års udstiller-antal, der var 20.
Så sæt et kryds i dun kalender på lørdag 3. september fra 12.00 – 18.00… og tag alle du kender med. Konceptet bliver det gammelkendte, med at man betaler en 50er for smageglasset, som man kan beholde bagefter. Smagsprøver koster herefter en 10er. Vi satser på at der vil være over 100 øl at smage – og vi har bestilt 1000 glas som de kan hældes i.

Vi har brug for din hjælp – ja, vi mener DIG!
Øllets dag er et stort arrangement, så vi kan godt bruge frivillige, der har lyst til at hjælpe med at udføre det praktiske arbejde.
Vi begynder fredag aften, hvor vi skal have et hold af stærke mænd ned og hente teltet i Haveforeningen Sønderbro. Lørdag morgen skal vi have sat teltet op på Islands Brygge – og lørdag efter skal det pilles ned igen. Søndag formiddag skal det afleveres.
Man må ikke nævne folks alder, men de fleste af de gutter, som er på slæbeholdet, har faktisk passeret 60 år. JA, du læste rigtigt. Mon ikke vi kan finde nogle unge gutter, med flotte overarme og højt selvværd, der kan hjælpe med at slæbe. Henvend dig gerne til Øllets Dag-koordinatoren, Jack, og meld din ankomst.
Jack kan kontaktes via  debbieogjack@remove-this.hotmail.dk eller telefon 30325684.

Kan du lave en app?
Ud over ”slæbere” kan vi godt bruge yderligere hjælp. Hvis vi har en derude i det amagerkanske land, der kan lave en app, så hører vi meget gerne fra vedkommende. Appen skal være en Øllets Dag på Amager-app, og den skal ikke kunne så vanvittigt meget andet end at vi skal kunne lave en liste over de øl, som udstillerne har med, således at vores gæster via deres smartphones kan se hvilke øl man kan få – og hos hvem. Hvis du kan trylle med apps, giv da gerne lokalformanden et kald på 25132651 – eller skriv via uno.friis.gall@remove-this.ale.dk. NB: vi må desværre sige, at fremstillingen af appen er ulønnet – men kontakt mig gerne alligevel.

Følg os på Facebook – og hjælp os også der
Promoveringen af Øllets Dag er en vigtig del af at få gæsterne til at dukke op. Lokalafdeling Amager skammer os overhovedet ikke over at indrømme, at Facebook er en vigtig del af vores netværk. Her kan du læse endnu mere om Øllets Dag – og du vil kunne følge udviklingen på antallet af udstillere på siden, via de ”plakater” vi jævnligt opdaterer. Følg os på
https://www.facebook.com/doeamager/?ref=aymt_homepage_panel
Men du kan også være os til stor hjælp på Facebook. Ja, faktisk vil vi gerne bede dig om at hjælpe os, for når vi kommer så langt, at den endelige plakat til Øllers dag er klar, er det vigtigt for os at den bliver delt så meget som overhovedet muligt. Så del vores opslag om det gode øl – så kommer det ud til mange flere.

Rokader i bestyrelsen ved årsmødet

Når vi kommer til årsmødet, er der desværre nødt til at ske nogle rokader i bestyrelsen.
Bestyrelsens grand old mand, Jack, har meddelt, at han efter 10 år i bestyrelsen, ikke ønsker at stile op til den ny bestyrelse. Det er vi selvfølgelig kede af, men vi respekterer samtidig Jacks valg og vil allerede her begynde på takketalen: Tak for indsatsen, du gamle.-.
Samtidig med at Jack forlader bestyrelsen, bliver også hans plads som lokalredaktør ledig, så også der skal der findes en person, der kan interessere sig for arbejdet.
Næstformand Chris Thorvald har også meddelt, at han stopper i bestyrelsen. Begrundelsen er flytning ud fra Amagers trykke rammer. Turen går til Bornholm, der vil danne fremtidig bopæl for vor egen version af Krølle-Bølle. Så en ny næstformand skal der altså også findes.
For nu at gøre ondt værre, så er undertegnede også i færd med at bestille en flyttebus. Jeg har sat mit hus til salg – og skulle min fremtidige bopæl være udenfor øen, ja, så er jeg også nødt til at nedlægge mit hverv som lokalformand. Jeg har meddelt dette til bestyrelsen, man samtidig understreget, at hvis min kone og jeg bliver på Amager, så stiller jeg op igen, hvis en passende næstformandskandidat bliver fundet.
Årsmødet er 28. september på Allé Kroen i Kastrup.

Bankospillet – 35 % solgt, så køb billetter i god tid

Som en servicemeddelelse til medlemmerne, vil vi lige pointere, at 35 % af billetterne til Bankospillet 5. november i Kultursalen i Prismen er solgt. Der er 100 billetter i salg – og når der er udsolgt, så er der altså udsolgt. Man kan ikke bestille billet på anden vis end ved at gå ind Billetto og købe den. Man kan altså ikke reservere til døren – eller noget i den stil.
Billetter købes via:  https://billetto.dk/da/events/oelbanko-2016
Lidt tekst om bankoet:
Lørdag den 5. november holder Lokalafdeling Amager det årlige øl-banko- Arrangementet løber af staben i Kultursalen i Prismen, Holmbladsgade 71. Dørene - og dermed baren - åbnes klokken 18 - og brikkerne lægges på pladerne fra klokken 19.00.
Der spilles otte almindelige spil - samt et antal af de såkaldte Jens Dam-spil. Forklaring på dette følger - men tro os, det er hylende morsomt.
Med præmiesummer i omegnen af kr. 10.000, i øl-relateret merchandise og præmier, er der basis for at hive endog rigtigt godt med gods hjem, men det vigtigste er som i anden sport, at være med - og at drikke noget dejligt øl dertil.
Baren vil være særdeles velassorteret i fad-øl, ligesom der vil kunne købes vin og vand. Kaffesøstre må hjertens gerne selv medbringe termokander - og kom nu kaffe i hjemmefra. Vi advarer imod at man i den anledning kan blive udsat for godmodig mobning, i det tonen, især fra vore to værter, Chris Thorvald og Uno, berygtet som "Formandsskabet" , vil være endog temmelig folkelig - formentlig ud over grænsen for det løsslupne. Der må med andre ord både synges småsjofle sange, råbes af gæsterne og siges uterlige vittigheder fra scenen. Og det forventes at publikum deltager aktivt i at svare igen i gro.... sjoveste stil.
Prisen pr. deltager er kr. 100 + gebyr (kr. 8.00, i alt kr. 108). Denne pris gælder både medlemmer og gæster. Der er sat 100 billetter til salg - så man opfordres til at handle hurtigt.
Eventuelt tilbageværende billetter sælges i døren - men forvent ikke at der er mange rester tilbage.


Nok for denne gang


Højt skum


Uno Friis Gall, lokalformand.

Kommende . . .

Onsdag 24. august - Medlemsmøde m. AM 4, Øens Spisested, Prismen

Lørdag 3. september - ØLLETS DAG PÅ LANGEBRO, Cafe Langebro, Islands Brygge

Onsdag 28. september - Årsmøde Alle Kroen

Lørdag 5. november - ØLBANKO Kultursalen, Prismen

Onsdag 16. november – AM, Øens Spisested, Prismen

Fredag 2. december - julefrokost (?) TBA

 

P.S. Listen er foreløbig - der kan forekomme ændringer.